Wat is yuzu?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wat is yuzu?

Deze vrij onbekende vrucht zie je nauwelijks vers. Je kunt het sap wel in kleine flesjes vinden, heb jij het wel eens geproefd?

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 09-12-2018.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-10-2021

Yuzu is een citrusvrucht die ook wel Japanse citrus wordt genoemd. De smaak is vrij complex, en daarom juist zo lekker en apart.

De smaak is te omschrijven als een combinatie van verschillende citrussoorten. Denk hierbij aan citroen, limoen, mandarijn en grapefruit. 

Doorsnede van een yuzu vrucht
Doorsnede van een yuzu vrucht

Deze vrij onbekende citrus heeft een rimpelige schil en bevat ontzettend veel pitjes. Yuzu sap kun je regelmatig vinden bij speciaalzaken en/of horecazaken.

Je hebt het misschien wel al eens voorbij zien komen op een menukaart bij een restaurant, het is namelijk vrij populair bij chefs vanwege de complexe smaak.

Onrijpe yuzu vruchten, Zuid-Frankrijk - juni 2018
Onrijpe yuzu vruchten, Zuid-Frankrijk - juni 2018

Zelf ken ik het van de restaurants waar ik in heb gewerkt, in de vorm van flesjes yuzu sap. De verse vrucht heeft een apart uiterlijk en is in Nederland lastig te verkrijgen.

Ik herkende de vruchten dan ook niet meteen, maar uiteindelijk heb ik al kilo's rijpe yuzu van de stekelige boom in onze tuin (in Zuid-Frankrijk) kunnen gebruiken. 

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is yuzu?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.