Maak je eigen Turkse pizza (lahmacun) met dit makkelijke recept. Met een heerlijk dunne korst, gehaktvulling en knapperige groentes.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/turkse-pizza-lahmacun
Vermeng 500 gram gemengd lams- of rundergehakt door de vulling heen. Plaats de Turkse pizza vulling in de koelkast, totdat het deeg klaar is.
Turkse pizza (Lahmacun)
Bestuif het werkblad met flink wat bloem en rol een pizzadeeg bol zo plat mogelijk. Verdeel een aantal eetlepels pizzavulling over de bodem. Verhit een grote bakpan op laag vuur, voeg geen olie of boter toe. Bak de pizza zodra de bakpan heet is. Haal de pizza na het bakken uit de pan en plaats op een groot vel aluminumfolie. Bedek de bovenkant van de Turkse pizza met de andere helft van het vel aluminumfolie.
Herhaal bovenstaande stap voor de resterende deegbollen. Door de Turkse pizza in aluminumfolie te wikkelen zal de pizzabodem slap en flexibel worden. Dit is erg handig om ze gemakkelijk te kunnen vouwen (zie foto).
Pak een Turkse pizza en bedek deze met de topping. Voeg de knoflooksaus toe en rol de pizza dicht. Geniet van je zelfgemaakte Turkse pizza!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.