Maak je eigen Turkse pizza (lahmacun) met dit makkelijke recept. Met een heerlijk dunne korst, gehaktvulling en knapperige groentes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 16-08-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 40 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng alle ingrediënten uit de lijst voor het pizzadeeg samen tot een deegbal in de keukenmachine. Je kunt het pizzadeeg ook met de hand kneden.
Dek de kom af met een droge, schone keukendoek. Laat het pizzadeeg 1 tot anderhalf uur rusten op een warme plek. Het pizzadeeg zal in grootte verdubbeld moeten zijn.
Maak de vulling voor de Turkse pizza tijdens het wachten. Vermeng alle ingrediënten uit de lijst samen in een grote kom. Je kunt alle ingrediënten met de hand snijden, of met behulp van een foodprocessor.
Probeer alles zo fijn mogelijk te snijden. Vermeng 500 gram gemengd lams- of rundergehakt door de vulling heen. Plaats de Turkse pizza vulling in de koelkast, totdat het deeg klaar is.
Plet de teentjes knoflook en snijd deze fijn met behulp van een koksmes. Vermeng met de rest van de ingrediënten in een kleine kom. Plaats in de koelkast.
Pak het pizzadeeg erbij en prik er met je vingers een aantal gaatjes in, het deeg zal hierdoor een beetje inzakken. Verdeel het pizzadeeg in 10 kleinere bollen.
Plaats de pizzadeeg bollen onder een schone keukendoek om te voorkomen dat deze gaan uitdrogen. Bestuif het werkblad met flink wat bloem en rol een pizzadeeg bol zo plat mogelijk.
Verdeel een aantal eetlepels pizzavulling over de bodem. Verhit een grote bakpan op laag vuur, voeg geen olie of boter toe. Bak de pizza zodra de bakpan heet is. Haal de pizza na het bakken uit de pan en plaats op een groot vel aluminumfolie.
Bedek de bovenkant van de Turkse pizza met de andere helft van het vel aluminumfolie. Herhaal bovenstaande stap voor de resterende deegbollen.
Door de Turkse pizza in aluminumfolie te wikkelen zal de pizzabodem slap en flexibel worden. Dit is erg handig om ze gemakkelijk te kunnen vouwen (zie foto). Pak een Turkse pizza en bedek deze met de topping.
Voeg de knoflooksaus toe en rol de pizza dicht. Geniet van je zelfgemaakte Turkse pizza!
Kan ik de Turkse pizza invriezen?
Zoals met de meeste pizza's kun je deze Turkse pizza prima invriezen. Maak je er meerdere? Stapel of rol ze op en verpak ze met huishoudfolie. Vers is een Turkse pizza uiteraard veel lekkerder!
Doe je het gehakt rauw op de Turkse pizza?
Ja, tijdens het bakken in de bakpan zal het gehakt (mits dun uitgespreid) gaar worden. Het gehakt is dus uiteindelijk na het bakken niet meer rauw. Bak de Turkse pizza in een bakpan met een goede anti-aanbaklaag, zonder olie, boter of vet.
Kun je de Turkse pizza ook vegetarisch maken?
Gebruik in plaats van het gehakt vleesvervangers zoals die van Quorn, BOON of Garden Gourmet (dit zijn merken). Breng eventueel meer op smaak met wat extra peper en zout.
Wat kan ik doen als mijn Lahmacun te nat blijft?
Meestal is de vulling dan niet dun genoeg uitgespreid. Probeer een dunnere laag van de vulling, of maak de pizzabodem nog net wat dunner.
Wat voor sausje is lekker bij een Turkse pizza?
Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Je kunt er zoals in dit recept knoflooksaus bij serveren, maar ook een yoghurtsaus, tomatenketchup of zelfs barbecuesaus.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.