Deze slagroomsoesjes met zeezout karamel zijn nóg lekkerder dan de bekende soesjes. Je kunt het zeezout natuurlijk ook weglaten. Klaar binnen een uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-05-2017, dit recept is voor 20 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm 200 ml melk en 165 gram boter in de middelgrote pan.
Voeg dan alle bloem in 1 keer toe en meng goed met een houten lepel. Laat het enkele minuten garen op middelhoog vuur, blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
Het is belangrijk dat het soezenbeslag gaar is, anders zullen de soesjes plat blijven tijdens het bakken. Draai het vuur uit en laat het enkele minuten afkoelen.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het volledig is opgenomen in het beslag. Het beslag behoort dik, glad en glimmend te zijn.
Laat het beslag even afkoelen voor je deze in een spuitzak doet. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Spuit het soezenbeslag op de met bakpapier bekleedde ovenplaat. Je kunt elke vorm spuiten die je wilt, maar houdt er rekening mee dat ze in grootte zullen verdubbelen tijdens het bakken. Maak je vinger nat om de soesjes glad te strijken.
Bak de soesjes gaar in ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn, afhankelijk van je oven. Tip: open de ovendeur niet te vroeg en snel, dan zullen de soesjes inzakken. Wacht hier dus even mee en open de ovendeur dan voorzichtig.
Laat ze even afkoelen en maak ondertussen de karamel. Zodra de suiker karamel is geworden, roer je er voorzichtig 1 theelepel zeezout en 100 ml room doorheen om er een karamelsaus van te maken.
Laat het vervolgens even afkoelen voor je de karamelsaus in de 2e spuitzak doet. Klop ondertussen de resterende 200 ml slagroom tot deze stijf is geworden en zoet deze met een eetlepel poedersuiker.
Schep de slagroom dan in de 3e spuitzak. Maak een gaatje onderin elke soes, bijvoorbeeld met een klein mesje.
Spuit er dan eerst een kern van karamel in en vul het dan verder met de geslagen room. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.