Ohmydish.nl


Slagroomsoesjes met zeezout karamel

Deze slagroomsoesjes met zeezout karamel zijn nóg lekkerder dan de bekende soesjes. Je kunt het zeezout natuurlijk ook weglaten. Klaar binnen een uur.

1 uur 20 personen Hapjes en snacks
Slagroomsoesjes met zeezout karamel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 165 gram boter
  • 200 ml melk
  • 100 gram bloem
  • 4 eieren
  • 100 gram karamel.
  • 1 theelepel zeezout
  • 300 ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
Slagroomsoesjes met zeezout karamel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • houten lepel
  • 3 spuitzakken zonder mondje
  • kleine sauspan
  • garde
  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • klein mesje

Bereiden


1 uur 20 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/slagroomsoesjes-met-zeezout-karamel


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm melk en boter in de middelgrote pan. Voeg dan alle bloem in 1 keer toe en meng goed met een houten lepel. Laat het enkele minuten garen op middelhoog vuur, blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Het is belangrijk dat het soezenbeslag gaar is, anders zullen de soesjes plat blijven tijdens het bakken. Draai het vuur uit en laat het enkele minuten afkoelen. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het volledig is opgenomen in het beslag. Het beslag behoort dik, glad en glimmend te zijn. Laat het beslag even afkoelen voor je deze in een spuitzak doet.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Slagroomsoesjes met zeezout karamel Slagroomsoesjes met zeezout karamel

Slagroomsoesjes met zeezout karamel afmaken -- 45 minuten

Spuit het soezenbeslag op de met bakpapier bekleedde ovenplaat. Je kunt elke vorm spuiten die je wilt, maar houdt er rekening mee dat ze zullen verdubbelen. Maak je vinger nat om de soesjes glad te strijken. Bak de soesjes gaar in ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn, afhankelijk van je oven. Open de ovendeur niet te vroeg en snel, dan zullen de soesjes inzakken. Wacht hier dus even mee en open de ovendeur dan voorzichtig.

Laat ze even afkoelen en maak ondertussen de karamel. Zodra de suiker karamel is geworden, roer je er voorzichtig 1 theelepel zeezout en 100 ml room doorheen om er een karamelsaus van te maken. Laat het vervolgens even afkoelen voor je de karamelsaus in de 2e spuitzak doet. Klop ondertussen de resterende 200 ml slagroom tot deze stijf is geworden en zoet deze met een eetlepel poedersuiker. Schep de slagroom dan in de 3e spuitzak.

Maak een gaatje onderin elke soes, bijvoorbeeld met een klein mesje. Spuit er dan eerst een kern van karamel in en vul het dan verder met de geslagen room. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!