Deze slagroomsoesjes met zeezout karamel zijn nóg lekkerder dan de bekende soesjes. Je kunt het zeezout natuurlijk ook weglaten. Klaar binnen een uur.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/slagroomsoesjes-met-zeezout-karamel
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Slagroomsoesjes met zeezout karamel
Laat ze even afkoelen en maak ondertussen de karamel. Zodra de suiker karamel is geworden, roer je er voorzichtig 1 theelepel zeezout en 100 ml room doorheen om er een karamelsaus van te maken. Laat het vervolgens even afkoelen voor je de karamelsaus in de 2e spuitzak doet. Klop ondertussen de resterende 200 ml slagroom tot deze stijf is geworden en zoet deze met een eetlepel poedersuiker. Schep de slagroom dan in de 3e spuitzak.
Maak een gaatje onderin elke soes, bijvoorbeeld met een klein mesje. Spuit er dan eerst een kern van karamel in en vul het dan verder met de geslagen room. Smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.