Indonesische nasi goreng

(23)

Deze super lekkere Indonesische nasi goreng wordt gemaakt in een wok en is klaar in minder dan een half uur. Serveer met een spiegelei, kroepoek en satésaus.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Indonesische nasi goreng

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 250 gram rijst
  • 2 biefstukken of ander soort rundvlees
  • 3 eieren + extra spiegeleieren voor erbij
  • 5 middelgrote sjalotten
  • 2 rode pepers
  • 3 knoflooktenen
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 bosuien
  • peper en zout naar smaak
Indonesische nasi goreng ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • vergiet
  • snijplank & koksmes
  • vijzel of kleine blender
  • grote wok
  • houten lepel
  • middelgrote bakpan

Bereiden


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indonesische-nasi-goreng


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rijst volgens de verpakking.

Maak ondertussen een gladde pasta van de knoflooktenen, rode pepers (met of zonder zaadjes, aan jou de keuze), sjalotten en een eetlepel zonnebloemolie.

Dit kun je doen met een vijzel of in een kleine blender. Snijd de bosuien in ringen en zet apart. Verhit olie in een middelgrote bakpan en bak de biefstukken aan beide kanten mooi bruin.

Snijd de biefstuk in kleine stukjes en zet apart. Klop 3 eieren los met een eetlepel water. Giet de rijst af en spoel deze af met koud water. 

Indonesische nasi goreng
Indonesische nasi goreng

Indonesische nasi goreng afmaken -- 10 minuten

Verhit de wok tot deze begint te roken, voeg dan ongeveer 2 eetlepels zonnebloem of andere neutrale olie toe. Voeg de peper en sjalotten pasta toe en bak deze een paar minuten.

Maak een kuiltje in het midden en schenk hier de losgeklopte eieren bij. Beweeg het geheel in de wok met een houten lepel. Na een paar minuten voeg je ook de stukjes bief toe.

Houd de wok op hoog vuur en meng goed. Voeg de rijst toe en meng weer goed. Voeg de gesneden bosui, sojasaus en ketjap toe en breng op smaak met peper en zout.

Je kunt de spiegeleieren in dezelfde pan als de biefstukken bakken. Serveer de nasi goreng met kroepoek en eventueel satésaus. Eet smakelijk!

Indonesische nasi goreng: veelgestelde vragen

Wat is nasi goreng?

Nasi betekent gekookte rijst en goreng betekent gebakken. Ofwel gebakken (gekookte) rijst. In Nederland zegt men meestal simpelweg nasi, terwijl men nasi goreng bedoeld.

Welke rijst voor nasi?

Voor het maken van nasi (goreng) kun je het beste een rijstsoort gebruiken die niet teveel plakt. Denk hierbij aan witte rijst, zilvervliesrijst, basmatirijst of jasmijnrijst.

Wat eten we bij de nasi?

Bij de nasi hoort een spiegelei, daarnaast wordt er vaak gebakken uitjes, kroepoek, atjar tjampoer en/of satésaus bij gegeten. Soms als aanvulling wordt er kipsaté of varkenshaas saté bij gegeten. De atjar tjampoer wordt soms vervangen door ander tafelzuur.

Wat vind jij van dit recept?
23 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Rode linzensoep

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!