Deze super lekkere Indonesische nasi goreng wordt gemaakt in een wok en is klaar in minder dan een half uur. Serveer met een spiegelei, kroepoek en satésaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-01-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rijst volgens de verpakking.
Maak ondertussen een gladde pasta van de knoflooktenen, rode pepers (met of zonder zaadjes, aan jou de keuze), sjalotten en een eetlepel zonnebloemolie.
Dit kun je doen met een vijzel of in een kleine blender. Snijd de bosuien in ringen en zet apart. Verhit olie in een middelgrote bakpan en bak de biefstukken aan beide kanten mooi bruin.
Snijd de biefstuk in kleine stukjes en zet apart. Klop 3 eieren los met een eetlepel water. Giet de rijst af en spoel deze af met koud water.
Verhit de wok tot deze begint te roken, voeg dan ongeveer 2 eetlepels zonnebloem of andere neutrale olie toe. Voeg de peper en sjalotten pasta toe en bak deze een paar minuten.
Maak een kuiltje in het midden en schenk hier de losgeklopte eieren bij. Beweeg het geheel in de wok met een houten lepel. Na een paar minuten voeg je ook de stukjes bief toe.
Houd de wok op hoog vuur en meng goed. Voeg de rijst toe en meng weer goed. Voeg de gesneden bosui, sojasaus en ketjap toe en breng op smaak met peper en zout.
Je kunt de spiegeleieren in dezelfde pan als de biefstukken bakken. Serveer de nasi goreng met kroepoek en eventueel satésaus. Eet smakelijk!
Wat is nasi goreng?
Nasi betekent gekookte rijst en goreng betekent gebakken. Ofwel gebakken (gekookte) rijst. In Nederland zegt men meestal simpelweg nasi, terwijl men nasi goreng bedoeld.
Welke rijst voor nasi?
Voor het maken van nasi (goreng) kun je het beste een rijstsoort gebruiken die niet teveel plakt. Denk hierbij aan witte rijst, zilvervliesrijst, basmatirijst of jasmijnrijst.
Wat eten we bij de nasi?
Bij de nasi hoort een spiegelei, daarnaast wordt er vaak gebakken uitjes, kroepoek, atjar tjampoer en/of satésaus bij gegeten. Soms als aanvulling wordt er kipsaté of varkenshaas saté bij gegeten. De atjar tjampoer wordt soms vervangen door ander tafelzuur.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.