Indonesische nasi goreng
😍 32Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Indonesische nasi goreng

Deze super lekkere Indonesische nasi goreng wordt gemaakt in een wok en is klaar in minder dan een half uur. Serveer met een spiegelei, kroepoek en satésaus.

25 minuten
6 personen
Indonesische nasi goreng ingrediënten

Recept indonesische nasi goreng

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-01-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rijst volgens de verpakking.

Maak ondertussen een gladde pasta van de knoflooktenen, rode pepers (met of zonder zaadjes, aan jou de keuze), sjalotten en een eetlepel zonnebloemolie.

Dit kun je doen met een vijzel of in een kleine blender. Snijd de bosuien in ringen en zet apart. Verhit olie in een middelgrote bakpan en bak de biefstukken aan beide kanten mooi bruin.

Snijd de biefstuk in kleine stukjes en zet apart. Klop 3 eieren los met een eetlepel water. Giet de rijst af en spoel deze af met koud water. 

Indonesische nasi goreng
Indonesische nasi goreng

Indonesische nasi goreng afmaken – 10 minuten

Verhit de wok tot deze begint te roken, voeg dan ongeveer 2 eetlepels zonnebloem of andere neutrale olie toe. Voeg de peper en sjalotten pasta toe en bak deze een paar minuten.

Maak een kuiltje in het midden en schenk hier de losgeklopte eieren bij. Beweeg het geheel in de wok met een houten lepel. Na een paar minuten voeg je ook de stukjes bief toe.

Houd de wok op hoog vuur en meng goed. Voeg de rijst toe en meng weer goed. Voeg de gesneden bosui, sojasaus en ketjap toe en breng op smaak met peper en zout.

Je kunt de spiegeleieren in dezelfde pan als de biefstukken bakken. Serveer de nasi goreng met kroepoek en eventueel satésaus. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is nasi goreng?

Nasi betekent gekookte rijst en goreng betekent gebakken. Ofwel gebakken (gekookte) rijst. In Nederland zegt men meestal simpelweg nasi, terwijl men nasi goreng bedoeld.

Welke rijst voor nasi?

Voor het maken van nasi (goreng) kun je het beste een rijstsoort gebruiken die niet teveel plakt. Denk hierbij aan witte rijst, zilvervliesrijst, basmatirijst of jasmijnrijst.

Wat eten we bij de nasi?

Bij de nasi hoort een spiegelei, daarnaast wordt er vaak gebakken uitjes, kroepoek, atjar tjampoer en/of satésaus bij gegeten. Soms als aanvulling wordt er kipsaté of varkenshaas saté bij gegeten. De atjar tjampoer wordt soms vervangen door ander tafelzuur.

Wat vind je van dit recept?

32 waarderingen
😍
32
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
209.16 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
18.31 g
5.4 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.41 g
1.42 g
Eiwitten
17.67 g
Vezels
1.53 g
Natrium
957.28 mg
Mineralen
Ijzer
2.98 mg
Calcium
58.97 mg
Magnesium
22.62 mg
Kalium
22.62 mg
Fosfor
178.79 mg
Koper
0.11 mg
Zink
2.71 mg
Jodium
10.9 µg
Selenium
9.29 µg
Vitamines
Vitamine C
11.6 mg
Vitamine D
0.59 mg
Vitamine A
58.64 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.15 mg
Vitamine B6
0.21 mg
Vitamine B12
1.43 µg
Foliumzuur
36.36 µg
Vitamine E
0.44 mg
Vitamine K
22.68 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Indonesische nasi goreng"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.