Ohmydish.nl


Indonesische nasi goreng

Deze super lekkere Indonesische nasi goreng wordt gemaakt in een wok en is klaar in minder dan een half uur. Serveer met een spiegelei, kroepoek en satesaus

25 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Indonesische nasi goreng

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 250 gram rijst
  • 2 biefstukken of ander soort rundvlees
  • 3 eieren + extra spiegeleieren voor erbij
  • 5 middelgrote sjalotten
  • 2 rode pepers
  • 3 knoflooktenen
  • zonnebloem of andere neutrale olie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 bosuien
  • peper en zout naar smaak
Indonesische nasi goreng ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • vergiet
  • snijplank & koksmes
  • vijzel of kleine blender
  • grote wok
  • houten lepel
  • middelgrote bakpan

Bereiden


25 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indonesische-nasi-goreng


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rijst volgens de verpakking.

Maak ondertussen een gladde pasta van de knoflooktenen, rode pepers (met of zonder zaadjes, aan jou de keuze), sjalotten en een eetlepel zonnebloemolie. Dit kun je doen met een vijzel of in een kleine blender.

Snijd de bosuien in ringen en zet apart. Verhit olie in een middelgrote bakpan en bak de biefstukken aan beide kanten mooi bruin. Snijd de biefstuk in kleine stukjes en zet apart. Klop 3 eieren los met een eetlepel water. Giet de rijst af en spoel deze af met koud water.

Indonesische nasi goreng-2

Indonesische nasi goreng afmaken -- 10 minuten

Verhit de wok tot deze begint te roken, voeg dan ongeveer 2 eetlepels zonnebloem of andere neutrale olie toe. Voeg de peper en sjalotten pasta toe en bak deze een paar minuten. Maak een kuiltje in het midden en schenk hier de losgeklopte eieren bij. Beweeg het geheel in de wok met een houten lepel. Na een paar minuten voeg je ook de stukjes bief toe. Houd de wok op hoog vuur en meng goed.

Voeg de rijst toe en meng weer goed. Voeg de gesneden bosui, sojasaus en ketjap toe en breng op smaak met peper en zout.

Je kunt de eieren in dezelfde pan als de biefstukken bakken. Serveer de nasi goreng met kroepoek en eventueel satésaus. Smakelijk!

Aangeraden producten (7)


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Rode linzensoep

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.