• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Home
  • 🎄Kerstrecepten 2019 🎅🏻
  • Menugang ▾
    • Voorafjes
    • Tussengerecht
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Toetjes
    • Drankjes
  • Thema ▾
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Salades
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Snacks
    • Soep recepten
    • Taart en cake
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Kennisbank voor koken ▾
    • Basisrecepten
    • Keukenmateriaal
    • Kooktermen
    • Kruiden en specerijen
    • Vraag & antwoord
  • Blog
  • Recepten index ▾
    • Nieuwste recepten
    • Moestuin
    • Inmaken
    • Foodblogswap
  • Over ons
Harira – Marokkaanse soep

Harira – Marokkaanse soep

2 januari 2019 door ohmydish Reageer

Deze marokkaanse soep zit boordevol kruiden, vlees, tomaat, kikkererwten en zelfs linzen. Harira is een heerlijk vullende maaltijdsoep.
Aantal pers.: 6 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Kooktijd: 90 minuten | Moeilijkheid: Matig

Ingrediënten

  • 600 gram kip, rund of lamsvlees
  • grote handvol gedroogde kikkererwten *Notitie
  • ongeveer 150 gram groene linzen
  • 1 ui
  • 900 ml passata
  • 1,5 theelepel gemalen kaneel
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel gemalen gember
  • 2 bleekselderij stengels (met blad)
  • paar takjes platte peterselie
  • optioneel: paar takjes verse koriander
  • 2 liter water
  • handvol rijst of vermicelli
  • 1 eetlepel bloem (gemengd met 2 eetlepels koud water)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel citroen om erbij te serveren

Let op: week de gedroogde kikkererwten op voorhand 12 uur lang in ruim koud water.

Harira - Marokkaanse soep ingrediënten
Harira – Marokkaanse soep ingrediënten

Kookgerei

  • middelgrote kom
  • grove rasp
  • snijplank & koksmes
  • braadpan met deksel of andere pan met dikke bodem
  • houten lepel
  • klein kommetje

Voorbereiding — 20 minuten

Zorg ervoor dat de kikkererwten geweekt zijn in ruim koud water, giet ze dan af en zet opzij. Pel de ui en rasp deze dan, hierdoor zal het een soort uienpulp worden. Was de bleekselderij en snijd deze fijn. Verwijder de steeltjes van de peterselie (en eventueel koriander) en hak de peterselie vervolgens fijn.

Verwijder overtollig vet en spieren en snijd de kipfilets in kleine blokjes, als je runder- of lamsvlees gebruikt zorg er dan ook voor dat deze klein zijn gesneden.

Harira - Marokkaanse soep
Harira – Marokkaanse soep

Harira afmaken — 1 uur 30 minuten

Verhit een scheut olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak hierin het vlees mooi bruin in enkele minuten. Voeg de kikkererwten, passata, geraspte ui en kaneel, kurkuma en gember toe. Schenk na enkele minuten een halve liter water erbij. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes koken met de deksel op de pan.

Voeg de linzen samen met bleekselderij en peterselie toe, houd eventueel peterselie apart om te garneren. Schenk de resterende 1,5 liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer een kwartier zachtjes koken. Voeg als laatste ook nog de rijst toe en kook de soep nog ongeveer 10 minuten, of tot de rijst en linzen gaar zijn. De exacte tijd verschilt namelijk per soort rijst en linzen. Als je vermicelli gebruikt i.p.v. rijst kun je deze het beste later toevoegen omdat deze snel gaar is.

Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Meng een eetlepel bloem met 2 eetlepels koud water en voeg het papje toe aan de soep om de soep een beetje dikker te maken. Kook de soep nog ongeveer 5 minuten.

Serveer met extra peterselie/koriander en eventueel partjes citroen om per kop eventueel een beetje citroensap erin te knijpen. Smakelijk!

Dit recept delen:

  • Pinterest
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Print

Ook lekker!

Harira – Marokkaanse soep Ohmydish bleekselderij, bleekselderij stengels, bloem, gedroogde kikkererwten, gemalen gember, gemalen kaneel, gember, groene linzen, harira, kaneel, kikkererwten, kip, kipfilet, koriander, kurkuma, lam, lamsvlees, linzensoep, marokkaanse soep, olijfolie, passata, peper, peterselie, platte peterselie, rijst, rund, rundvlees, selderij, ui, vermicelli, verse koriander, water, zout Hoofdgerechten, Kiprecepten, Soep recepten Marokkaans Harira – Marokkaanse soepDeze marokkaanse soep zit boordevol kruiden, vlees, tomaat, kikkererwten en zelfs linzen. Harira is een heerlijk vullende maaltijdsoep. 6 personen
0 0

Categorie: Hoofdgerechten, Kiprecepten, Soep recepten Tags: bleekselderij, bleekselderij stengels, bloem, gedroogde kikkererwten, gemalen gember, gemalen kaneel, gember, groene linzen, harira, kaneel, kikkererwten, kip, kipfilet, koriander, kurkuma, lam, lamsvlees, linzensoep, marokkaanse soep, olijfolie, passata, peper, peterselie, platte peterselie, rijst, rund, rundvlees, selderij, ui, vermicelli, verse koriander, water, zout

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 5 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

Veronique van Ohmydish Hoi! Ik ben Véronique, woon in Zuid-Frankrijk, passie voor koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over mij / ons

Receptenteller

Er zijn al: 1340 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je net zoals 11.160 anderen 2 x per maand recepten in je inbox?

Archief bekijken

Instagram post 2195643256515484113_1458032450 Voor mij persoonlijk hoort een mooi 'pronkstuk' bij de kerst. Juist niet veel vlees, maar wel goed vlees en dan héél veel heerlijke groente- en aardappelgerechten als bijgerechten. Zo'n tafel vol met vanalles, daar kan ik echt van genieten.⁠⠀
⁠⠀
Maar hoe bak je nou eigenlijk eendenborst? Ga naar ohmydish.nl voor een duidelijke uitleg, of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
En die bijgerechten, daar staan er ook ontzettend veel van op ohmydish.nl en er volgen er nog meer #ohmydish #recept #stapvoorstap #uitleg #eend #eendenborst #eendenborstbakken #pronkstuk #kerst #vlees #roodvlees 3instafood #kerstmis #inspiratie #kerstinspiratie #kerstmenu
Instagram post 2194942193693774235_1458032450 Goedemorgen! Hebben jullie een fijn weekend gehad?

Wij zijn sinds lange tijd weer eens met z’n 2en gaan uiteten. Het was heerlijk en we hebben genoten bij @lepigeonneau! De naam ken je misschien wel van #ikvertrek 😆

Anyhow, hoe vaak gaan jullie uiteten? 
#ohmydish #uiteten #restaurant #nieuwsgierig #weekend #wildmenu #wijn #madiran #frankrijk
Instagram post 2194237479099655719_1458032450 TULBANDJES - Zien deze mini tulband cakejes er niet schattig uit? Deze chocolade cakejes met kersen zijn super lekker en erg geschikt voor de feestdagen. Maar ook op een gewone dag zijn deze erg lekker. Chocolade en kersen blijven niet voor niks een klassieke combinatie die keer en op keer geweldig is. Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- mini chocolade tulband -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #chocolade #kersen #cake #bakken #bakdag #zondag #weekend #kerst #kerstrecept #inspiratie #instafood #zondagbakdag
Instagram post 2193594117527054890_1458032450 Goedemiddag! Eerst nog even tijd voor de lunch natuurlijk. Maar bij deze alvast een heerlijk ontbijt idee voor morgen, maar kan ook erg lekker zijn als toetje. Deze broodpudding is extra lekker met banaan, en een geweldige manier om oud brood op te maken want weggooien (of aan de kippen voeren) is zonde! ⁠⠀
⁠⠀
Mijn moeder maakte dit vroeger vaker, maar dan waren de stukjes brood niet zo zichtbaar als bij mijn versie. Het is maar net wat je voorkeur heeft! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- broodpudding -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #brood #pudding #ontbijt #broodpudding #toetje #banaan #stokbrood #baguette #zondag #weekend #fruit
Instagram post 2192786504132354422_1458032450 🎄ROLLADE 🤶🏻- Hebben jullie een fijne Sinterklaasavond gehad? Of vieren jullie het niet? Wij hebben zelf geen kinderen en ons neefje en nichtje wonen een beetje te ver weg, dus voor ons bleef het dit jaar bij speculaas, kruidnoten etc bakken/eten. ⁠⠀
⁠⠀
In de decembermaand plaats ik elke dag een nieuw recept, zoals deze heerlijke varkensrollade met een sausje van stroop. Echt een dikke aanrader, zo mals en kruidig! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- rollade -- voor het recept of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
#ohmydish #recept #kerst #kerstrecepten #december #feestmaand #kerstmis #rollade #varkensrollade #pronkstuk #kerstdiner #diner #stroop #appelstroop #saus #inspiratie #instafood #nieuwerecepten
Instagram post 2192062831578616349_1458032450 Fijne Sinterklaas!⁠⠀
⁠⠀
Op het laatste moment nog even wat lekkere kruidnoten bakken? Ga dan naar ohmydish.nl en zoek op -- kruidnoten -- voor het recept. Daar vindt je trouwens ook het recept van de echte pepernoten, die anijsachtige zachtere staafjes inderdaad. #ohmydish #recept #kruidnoten #pepernoten #sinterklaas #sint #bakken
Instagram post 2191370908706565833_1458032450 RISOTTO - Ik heb nog een doordeweekse maaltijd voor jullie. Een heerlijke risotto met kip en de Chinese kool die ik laatst uit mijn moestuin had gehaald. Ben jij een risotto liefhebber? Of heb je liever een ander soort rijst? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- risotto met kip en chinese kool -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #risotto #doordeweeks #groente #groentenuiteigentuin #moestuin #versegroenten #spekjes #kip #rijst #instafood #champignons

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

Ohmydish.nl | Ohmydish.com | Ohmydish.fr |
Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten | Nieuwste recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.