Een citroen kwarktaart met meringues is heerlijk luchtig, fris en licht van smaak. Te maken zonder oven en weinig werk. Daarna wel nog even geduld!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-08-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van de meringues, of gebruik kant-en-klare meringues.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
Smelt ongeveer 60 gram boter in een klein sauspannetje. Creëer koekkruimels met een keukenmachine, blender of deegroller. Als je een deegroller gebruikt kun je de koekjes wel beter eerst in een hersluitbare zak doen.
Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel deze over de bodem van de springvorm.
Zet deze in de koelkast terwijl je de kwarkvulling gaat maken. Rasp de citroenen en pers deze dan uit. Week de gelatineblaadjes ondertussen in koud water. Verwarm het citroensap en rasp in het kleine sauspannetje.
Knijp het water uit de gelatine en voeg deze toe aan de pan, roer glad met een garde en zet opzij.
Klop de slagroom tot yoghurt dikte en voeg de suiker en vanille suiker geleidelijk toe. Roer de kwark door de slagroom en roer er dan ook het citroenmengsel aan toe.
Zorg dat het een glad mengsel is geworden en verdeel dit evenredig over de koekjesbodem. Zet de kwarktaart dan minimaal 2 uur in de koelkast.
Verdeel de meringues over de kwarktaart en serveer direct. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.