Cherimoya crème brûlée

(7)

Cherimoya is fruit uit Ecuador die je absoluut eens moet proberen! De smaak is een combi van o.a. banaan en ananas. Maak ook eens cherimoya crème brûlée!

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Cherimoya crème brûlée

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 cherimoya (o.a. te koop bij de Lidl)
  • 1/2 vanille stokje (of gebruik vanille extract)
  • 400 ml room
  • 100 gram suiker
  • rasp van 1 mandarijn
  • 4 eigelen
  • rietsuiker voor de suikerlaag
Cherimoya crème brûlée ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • fijne zeef
  • grote lepel
  • middelgrote pan
  • garde
  • middelgrote kom
  • 6 ramekins
  • ovenschaal waar de ramekins in passen
  • oven
  • siliconen spatel

Bereiden


Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cherimoya-creme-brulee


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm de room in de middelgrote pan. Schraap het merg uit het vanille stokje en voeg dit samen met het stokje toe aan de room. Verwijder na enkele minuten het vanillestokje en voeg de rasp van 1 mandarijn toe. 

Plaats de ramekins in een ovenschaal en vul de ovenschaal met een laag water zodat de ramekins voor 3/4e in het water staan. 

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

Meng de eidooiers en suiker goed met een garde voor enkele minuten. Schenk een beetje van de warme room bij het eigeel terwijl je goed blijft mengen met een garde zodat het ei niet kan gaan stollen.

Voeg dan alle room toe en zet het mengsel opzij. Snijd de cherimoya door de helft en lepel het vruchtvlees eruit. Wrijf de vrucht door een fijne zeef, zo blijft er een gladde puree over en kun je de zwarte pitten makkelijk verwijderen. 

Roer de cherimoya puree door het roommengsel en verdeel dit over 6 ramekins. 

Cherimoya crème brûlée
Cherimoya crème brûlée

Cherimoya crème brûlée afmaken -- 45 minuten + wachttijd

Bak de ramekins in het waterbad gaar in ongeveer 45 minuten tot 1 uur. De crème brûlée is klaar als deze kunnen wiebelen als een drilpudding. 

Haal de schaaltjes uit de oven (en water) en koel deze minimaal 2 uur lang af in de koelkast. 

Voeg rietsuiker toe aan de bovenkant van de pudding en brand deze voorzichtig met een crème brûlée brander totdat de suiker gekarameliseerd is. Geniet ervan!

Tip: Voeg de rietsuiker niet alvast toe aan de crème brûlée voordat je deze daadwerkelijk gaat branden. De suiker zal nat worden en daarbij snel aanbranden als je deze probeert aan te branden. 


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen
← Vorig recept
Champignonroomsaus
Volgend recept →
Boterkoek

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!