Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cherimoya-creme-brulee
Voorbereiding -- 15 minuten
Verwarm de room in de middelgrote pan. Schraap het merg uit het vanille stokje en voeg dit samen met het stokje toe aan de room. Verwijder na enkele minuten het vanillestokje en voeg de rasp van 1 mandarijn toe. Plaats de ramekins in een ovenschaal en vul de ovenschaal met een laag water zodat de ramekins voor 3/4e in het water staan. Verwarm de oven voor op 160 graden
Celsius.
Meng de eigelen en suiker goed met een garde voor enkele minuten. Schenk een beetje van de warme room bij het eigeel terwijl je goed blijft mengen met een garde zodat het ei niet kan gaan stollen. Voeg dan alle room toe en zet het mengsel opzij.
Snijd de cherimoya door de helft en lepel het vruchtvlees eruit. Wrijf de vrucht door een fijne zeef, zo blijft er een gladde puree over en kun je de zwarte pitten makkelijk verwijderen. Roer de cherimoya puree door het roommengsel en verdeel dit over 6 ramekins.

Cherimoya crème brûlée
Cherimoya crème brûlée afmaken -- 45 minuten + wachttijd
Bak de ramekins in het waterbad gaar in ongeveer 45 tot 1 uur. De crème brûlée is klaar als deze kunnen wiebelen als een drilpudding. Haal de schaaltjes dan uit de oven (en water) en koel deze 2 uur lang af in de koelkast.
Voeg rietsuiker toe aan de bovenkant van de pudding en brand deze voorzichtig met een crème brûlée brander totdat de suiker gekarameliseerd is.
Tip: Voeg de rietsuiker niet alvast toe aan de crème brûlée voordat je deze daadwerkelijk gaat branden. De suiker zal nat worden en daarbij snel aanbranden als je deze probeert aan te branden.