Cherimoya is fruit uit Ecuador die je absoluut eens moet proberen! De smaak is een combi van o.a. banaan en ananas. Maak ook eens cherimoya crème brûlée!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-11-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de room in de middelgrote pan. Schraap het merg uit het vanille stokje en voeg dit samen met het stokje toe aan de room. Verwijder na enkele minuten het vanillestokje en voeg de rasp van 1 mandarijn toe.
Plaats de ramekins in een ovenschaal en vul de ovenschaal met een laag water zodat de ramekins voor 3/4e in het water staan.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Meng de eidooiers en suiker goed met een garde voor enkele minuten. Schenk een beetje van de warme room bij het eigeel terwijl je goed blijft mengen met een garde zodat het ei niet kan gaan stollen.
Voeg dan alle room toe en zet het mengsel opzij. Snijd de cherimoya door de helft en lepel het vruchtvlees eruit. Wrijf de vrucht door een fijne zeef, zo blijft er een gladde puree over en kun je de zwarte pitten makkelijk verwijderen.
Roer de cherimoya puree door het roommengsel en verdeel dit over 6 ramekins.
Bak de ramekins in het waterbad gaar in ongeveer 45 minuten tot 1 uur. De crème brûlée is klaar als deze kunnen wiebelen als een drilpudding.
Haal de schaaltjes uit de oven (en water) en koel deze minimaal 2 uur lang af in de koelkast.
Voeg rietsuiker toe aan de bovenkant van de pudding en brand deze voorzichtig met een crème brûlée brander totdat de suiker gekarameliseerd is. Geniet ervan!
Tip: Voeg de rietsuiker niet alvast toe aan de crème brûlée voordat je deze daadwerkelijk gaat branden. De suiker zal nat worden en daarbij snel aanbranden als je deze probeert aan te branden.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.