Ohmydish.nl


Cheesecake met peer en salie

Deze cheesecake met peer en salie is zó lekker! Met een verrassend ingrediënt, waar je niet meteen aan zult denken. Des te meer reden hem eens te maken!

1 uur 30 minuten 12 personen Taart en cake
Cheesecake met peer en salie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram (Philadelphia) roomkaas op kamertemperatuur 
  • 250 gram zachte geitenkaas op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 6 rijpe peren
  • 100 gram poedersuiker
  • 120 gram bloem
  • 1/2e citroen (sap + rasp) + 1 eetlepel extra sap
  • klein bosje verse salie
  • 100 gram roomboter + extra
  • 75 gram droge koekjes (zoals Maria koekjes)
Cheesecake met peer en salie ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • springvorm (26 cm)
  • siliconen kwast
  • snijplank & koksmes
  • elektrische mixer
  • 2 middelgrote kommen
  • hersluitbare zak & deegroller of food processor om koekjes te verkruimelen
  • kleine sauspan
  • fijne zeef
  • soeplepel

Bereiden


1 uur 30 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cheesecake-met-peer-en-salie


Door laurasbakery en Philadelphia werd ik uitgedaagd om als insider een cheesecake te maken. Ik kreeg een pakketje thuisgestuurd en dit is mijn resultaat!

Cheesecake met peer en salie

Voorbereiding -- 30 minuten

Je kunt in plaats van Philadelphia roomkaas ook goedkopere roomkaas gebruiken, de smaak zal dan wel iets anders zijn.

Smelt 100 gram boter in de kleine sauspan. Verkruimel de koekjes, dit kun je doen met een food processor of plaats de koekjes in een hersuitbare zak en verkruimel ze dan voorzichtig met een deegroller. Vet de springvorm in met boter. Meng de fijne kruimels met de gesmolten boter en druk deze in de springvorm, zorg ervoor dat de bodem overal even dik is en druk deze goed aan. Zet deze in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Schil 4 van de peren en verwijder het klokhuis. Je kunt perenpuree maken door de stukjes peer door een fijne zeef te drukken met een soeplepel. Je kunt er ook voor kiezen perenpuree te maken met een blender.

Plaats de roomkaas, geitenkaas, rasp en sap van een halve citroen, 4 eieren en de perenpuree in de kom van je elektrische mixer. Meng tot er een gladde massa is ontstaan, maar meng niet te lang. Voeg er dan de poedersuiker en bloem aan toe. Snijd een klein handjevol salieblaadjes fijn en roer deze door het mengsel.

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Cheesecake met peer en salie Cheesecake met peer en salie

Cheesecake met peer en salie afmaken -- 1 uur + wachttijd

Schenk het kaasmengsel op de koekjesbodem en bak dit in de oven voor ongeveer 45 minuten, afhankelijk van je oven. Maak de ovendeur nooit te snel open, dan kan de cheesecake inzakken. Je kunt controleren of de cheesecake klaar is, door ermee te bewegen. Als de cheesecake ook in het midden stevig is, is deze gaar. Laat de cheesecake nog 10 minuten in de oven staan met de deur op een kier. Haal deze dan uit de oven en laat volledig afkoelen.

Schil de resterende 3 peren, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Garneer hiermee de cheesecake, gebruik een kwast om de peer voorzichtig in te smeren met citroensap om verkleuren te voorkomen. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.