Cheesecake met peer en salie
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Cheesecake met peer en salie vegetarisch

Deze cheesecake met peer en salie is zó lekker! Met een verrassend ingrediënt, waar je niet meteen aan zult denken. Des te meer reden hem eens te maken!

1 uur 30 minuten
12 personen
Cheesecake met peer en salie ingrediënten

Recept cheesecake met peer en salie

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-03-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Je kunt in plaats van Philadelphia roomkaas ook goedkopere roomkaas gebruiken, de smaak zal dan wel iets anders zijn. Smelt 100 gram boter in de kleine sauspan.

Verkruimel de koekjes, dit kun je doen met een food processor of plaats de koekjes in een hersluitbare zak en verkruimel ze dan voorzichtig met een deegroller. Vet de springvorm in met boter.

Meng de fijne kruimels met de gesmolten boter en druk deze in de springvorm, zorg ervoor dat de bodem overal even dik is en druk deze goed aan. Zet deze in de koelkast terwijl je de vulling maakt. 

Schil 4 van de peren en verwijder het klokhuis. Je kunt perenpuree maken door de stukjes peer door een fijne zeef te drukken met een soeplepel.

Je kunt er ook voor kiezen perenpuree te maken met een blender.

Cheesecake met peer en salie
Cheesecake met peer en salie

Plaats de roomkaas, geitenkaas, rasp en sap van een halve citroen, 4 eieren en de perenpuree in de kom van je elektrische mixer. Meng tot er een gladde massa is ontstaan, maar meng niet te lang. 

Voeg er dan de poedersuiker en bloem aan toe. Snijd een klein handjevol salieblaadjes fijn en roer deze door het mengsel. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. 

Cheesecake met peer en salie
Cheesecake met peer en salie

Cheesecake met peer en salie afmaken – 1 uur + wachttijd

Schenk het kaasmengsel op de koekjes-bodem en bak dit in de oven voor ongeveer 45 minuten, afhankelijk van je oven. Maak de ovendeur nooit te snel open, dan kan de cheesecake inzakken.

Je kunt controleren of de cheesecake klaar is, door ermee te bewegen. Als de cheesecake ook in het midden stevig is, is deze gaar.

Laat de cheesecake nog 10 minuten in de oven staan met de deur op een kiertje. Haal deze dan uit de oven en laat volledig afkoelen. Schil de resterende 3 peren, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes.

Garneer hiermee de cheesecake, gebruik een kwast om de peer voorzichtig in te smeren met citroensap om verkleuren te voorkomen. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
379.81 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.01 g
20.79 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.06 g
14.99 g
Eiwitten
9.85 g
Vezels
2.67 g
Natrium
216.49 mg
Mineralen
Ijzer
1.05 mg
Calcium
84.9 mg
Magnesium
16.51 mg
Kalium
16.51 mg
Fosfor
136.08 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.8 mg
Jodium
7 µg
Selenium
6.17 µg
Vitamines
Vitamine C
3.48 mg
Vitamine D
0.78 mg
Vitamine A
147.86 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.16 mg
Vitamine B12
0.84 µg
Foliumzuur
28.06 µg
Vitamine E
0.41 mg
Vitamine K
42.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Cheesecake met peer en salie"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.