Deze cheesecake met peer en salie is zó lekker! Met een verrassend ingrediënt, waar je niet meteen aan zult denken. Des te meer reden hem eens te maken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-03-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt in plaats van Philadelphia roomkaas ook goedkopere roomkaas gebruiken, de smaak zal dan wel iets anders zijn. Smelt 100 gram boter in de kleine sauspan.
Verkruimel de koekjes, dit kun je doen met een food processor of plaats de koekjes in een hersluitbare zak en verkruimel ze dan voorzichtig met een deegroller. Vet de springvorm in met boter.
Meng de fijne kruimels met de gesmolten boter en druk deze in de springvorm, zorg ervoor dat de bodem overal even dik is en druk deze goed aan. Zet deze in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Schil 4 van de peren en verwijder het klokhuis. Je kunt perenpuree maken door de stukjes peer door een fijne zeef te drukken met een soeplepel.
Je kunt er ook voor kiezen perenpuree te maken met een blender.
Plaats de roomkaas, geitenkaas, rasp en sap van een halve citroen, 4 eieren en de perenpuree in de kom van je elektrische mixer. Meng tot er een gladde massa is ontstaan, maar meng niet te lang.
Voeg er dan de poedersuiker en bloem aan toe. Snijd een klein handjevol salieblaadjes fijn en roer deze door het mengsel. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
Schenk het kaasmengsel op de koekjes-bodem en bak dit in de oven voor ongeveer 45 minuten, afhankelijk van je oven. Maak de ovendeur nooit te snel open, dan kan de cheesecake inzakken.
Je kunt controleren of de cheesecake klaar is, door ermee te bewegen. Als de cheesecake ook in het midden stevig is, is deze gaar.
Laat de cheesecake nog 10 minuten in de oven staan met de deur op een kiertje. Haal deze dan uit de oven en laat volledig afkoelen. Schil de resterende 3 peren, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes.
Garneer hiermee de cheesecake, gebruik een kwast om de peer voorzichtig in te smeren met citroensap om verkleuren te voorkomen. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.