Ohmydish.nl


Blini's met zalm en yuzu

Hapjes met verse zalm ipv gerookte zalm zijn altijd nóg lekkerder! Deze blini's met zalm en yuzu zien er ook nog eens leuk uit voor de feestdagen.

35 minuten 8 personen Hapjes en snacks
Blini's met zalm en yuzu

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 ml lauwwarme melk
  • 1/2 zakje gist
  • 175 gram bloem
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 2 verse zalmfilets
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 3 theelepels yuzu sap
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • optioneel: peterselie en/of sesamzaadjes ter garnering
Blini's met zalm en yuzu ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • garde
  • pannetje of gebruik een magnetron om de melk te verwarmen
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan of eventueel poffertjes pan
  • middelgrote kom
  • spatel

Bereiden


35 minuten 8 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/blinis-met-zalm-en-yuzu


Als je verse yuzu gebruikt, voeg dan ook rasp van de schil toe. Als je geen yuzu kunt vinden, kun je deze eventueel ook vervangen door citroen of een andere citrussoort. De smaak is dan niet hetzelfde, maar ook erg lekker!

Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Verwijder eventueel het vel van de zalmfilets als deze er nog aan zit en verdeel de zalm dan in stukjes. 

Meng 4 eetlepels sojasaus, 1,5e theelepel yuzu sap, 1 eetlepel honing en een theelepel geraspte gember bij de zalm stukjes en laat dit marineren terwijl je de blini's maakt. 

Voor klassieke blini's wordt boekweitmeel gebruikt, maar 'gewone bloem' kan ook. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en los er dan het halve zakje droge gist in op. Laat het mengsel enkele minuten staan, je zult merken dat het lichtjes gaat schuimen. 

Scheidt het ei en klop het eigeel enkele minuten met een garde. Schenk er dan het gist mengsel bij en roer tot het glad is. Meng de bloem met een snufje zout en voeg dit geleidelijk toe terwijl je goed mengt. Het beslag is nu klaar om te laten rijzen, dit zal ongeveer een uur duren. 

Blini’s met zalm en yuzu
Blini’s met zalm en yuzu

Blini's met zalm en yuzu afmaken -- 15 minuten

Klop het eiwit tot deze stijve pieken heeft en schep dit dan door het gerezen beslag zodat het luchtig zal worden. 

Verhit boter in een bakpan en maak hele kleine pannenkoekjes. Bak deze enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin zijn. 

Meng crême fraîche met 1,5e theelepel yuzu en breng op smaak met peper en zout. Verdeel een beetje crème fraîche over de blini's en leg er dan een stukje gemarineerde zalm op. Garneer eventueel met een takje peterselie of sesamzaadjes. Smakelijk!

Aangeraden producten (6)


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Pompoen-kastanjesoep

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.