Blini's met zalm en yuzu
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Blini's met zalm en yuzu

Hapjes met verse zalm ipv gerookte zalm zijn altijd nóg lekkerder! Deze blini's met zalm en yuzu zien er ook nog eens leuk uit voor de feestdagen.

Tip: Als je verse yuzu gebruikt, voeg dan ook rasp van de schil toe.

Als je geen yuzu kunt vinden, kun je deze eventueel ook vervangen door citroen of een andere citrussoort. De smaak is dan niet helemaal hetzelfde, maar ook erg lekker!

Blini's met zalm en yuzu ingrediënten
Recept blini's met zalm en yuzu

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-11-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Verwijder eventueel het vel van de zalmfilets als deze er nog aan zit en verdeel de zalm dan in stukjes. 

Meng 4 eetlepels sojasaus, 1,5e theelepel yuzu sap, 1 eetlepel honing en een theelepel geraspte gember bij de zalm stukjes en laat dit marineren terwijl je de blini's maakt. 

Voor klassieke blini's wordt boekweitmeel gebruikt, maar 'gewone bloem' kan ook. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en los er dan het halve zakje droge gist in op. Laat het mengsel enkele minuten staan, je zult merken dat het lichtjes gaat schuimen. 

Scheidt het ei en klop het eigeel enkele minuten met een garde. Schenk er dan het gist mengsel bij en roer tot het glad is. Meng de bloem met een snufje zout en voeg dit geleidelijk toe terwijl je goed mengt. Het beslag is nu klaar om te laten rijzen, dit zal ongeveer een uur duren. 

Blini’s met zalm en yuzu
Blini’s met zalm en yuzu

Blini's met zalm en yuzu afmaken – 15 minuten

Klop het eiwit tot deze stijve pieken heeft en schep dit dan door het gerezen beslag zodat het luchtig zal worden. 

Verhit boter in een bakpan en maak hele kleine pannenkoekjes. Bak deze enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin zijn. 

Meng crême fraîche met 1,5e theelepel yuzu en breng op smaak met peper en zout. Verdeel een beetje crème fraîche over de blini's en leg er dan een stukje gemarineerde zalm op. Garneer eventueel met een takje peterselie of sesamzaadjes. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
215.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.21 g
5.88 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.66 g
2.84 g
Eiwitten
12.01 g
Vezels
0.68 g
Natrium
669.17 mg
Mineralen
Ijzer
1.29 mg
Calcium
55.02 mg
Magnesium
18.79 mg
Kalium
18.79 mg
Fosfor
133 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.76 mg
Jodium
10.44 µg
Selenium
2.31 µg
Vitamines
Vitamine C
3.84 mg
Vitamine D
3.02 mg
Vitamine A
0.15 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
1.22 µg
Foliumzuur
19.38 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
0.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Blini's met zalm en yuzu"
Lieke zegt op 03-12-2018
Wat is yuzu
Ohmydish zegt op 03-12-2018
Hallo Lieke, yuzu is een citrusvrucht :) https://nl.wikipedia.org/wiki/Yuzu

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.