Appelflappen zijn zó lekker, maar vooral heel erg makkelijk. Mijn moeder maakte ze vroeger regelmatig, want ze zitten binnen no-time in de oven.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appelflappen
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes of stukjes. Zorg dat de stukjes niet te groot zijn, dan zal het bladerdeeg breken of helemaal niet goed dicht gaan.
Meng de appelstukjes met sap en rasp van een halve citroen. Dit zorgt ervoor dat de appels niet zullen verkleuren en het zal een frisse smaak geven. Meng er een theelepel gemalen kaneel bij en een eetlepel rietsuiker.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg een flinke eetlepel appelstukjes aan 1 kant van het bladerdeeg plakje. Maak 2 randjes nat met een beetje water en vouw de appelflappen dicht. Druk goed aan om ze pakketjes te sluiten, je kunt het nog eens extra aandrukken met een vork als je wilt.
Herhaal dit tot alle bladerdeeg plakjes gebruikt zijn. Klop een ei los met een beetje water en besmeer met het losgeklopte ei de bovenkant van de appelflappen.
Bestrooi de bovenkant met rietsuiker en bak ze af in de oven in ongeveer 25 minuten, afhankelijk van je oven. Laat de appelflappen eventjes afkoelen en geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.