Appelflappen zijn zó lekker, maar vooral heel erg makkelijk. Mijn moeder maakte ze vroeger regelmatig, want ze zitten binnen no-time in de oven.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-03-2017, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-07-2024
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes of stukjes. Zorg dat de stukjes niet te groot zijn, dan zal het bladerdeeg breken of helemaal niet goed dicht gaan.
Meng de appelstukjes met sap en rasp van een halve citroen. Dit zorgt ervoor dat de appels niet zullen verkleuren en het zal een frisse smaak geven. Meng er een theelepel gemalen kaneel bij en een eetlepel rietsuiker.
Verwarm de oven alvast voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Leg een flinke eetlepel appelstukjes aan 1 kant van het bladerdeeg plakje. Maak 2 randjes nat met een beetje water en vouw de appelflappen dicht. Druk goed aan om ze pakketjes te sluiten, je kunt het nog eens extra aandrukken met een vork als je wilt.
Herhaal dit tot alle bladerdeeg plakjes gebruikt zijn. Klop een ei los met een beetje water en besmeer met het losgeklopte ei de bovenkant van de appelflappen.
Bestrooi de bovenkant met rietsuiker en bak ze af in de oven in ongeveer 25 minuten, afhankelijk van je oven. Laat de appelflappen eventjes afkoelen en geniet ervan!
Tip: maak een keer zelfgemaakte warme appelbollen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.