Appelflappen
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Appelflappen vegetarisch

Appelflappen zijn zó lekker, maar vooral heel erg makkelijk. Mijn moeder maakte ze vroeger regelmatig, want ze zitten binnen no-time in de oven.

Appelflappen ingrediënten
Recept appelflappen

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-03-2017, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes of stukjes. Zorg dat de stukjes niet te groot zijn, dan zal het bladerdeeg breken of helemaal niet goed dicht gaan.

Meng de appelstukjes met sap en rasp van een halve citroen. Dit zorgt ervoor dat de appels niet zullen verkleuren en het zal een frisse smaak geven. Meng er een theelepel gemalen kaneel bij en een eetlepel rietsuiker.

Verwarm de oven alvast voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Appelflappen
Zelf appelflappen maken

De appelflappen afmaken – 35 minuten

Leg een flinke eetlepel appelstukjes aan 1 kant van het bladerdeeg plakje. Maak 2 randjes nat met een beetje water en vouw de appelflappen dicht. Druk goed aan om ze pakketjes te sluiten, je kunt het nog eens extra aandrukken met een vork als je wilt.

Herhaal dit tot alle bladerdeeg plakjes gebruikt zijn. Klop een ei los met een beetje water en besmeer met het losgeklopte ei de bovenkant van de appelflappen.

Bestrooi de bovenkant met rietsuiker en bak ze af in de oven in ongeveer 25 minuten, afhankelijk van je oven. Laat de appelflappen eventjes afkoelen en geniet ervan!

Tip: maak een keer zelfgemaakte warme appelbollen.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
205.08 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
25.06 g
11.4 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.81 g
4.23 g
Eiwitten
3.24 g
Vezels
2.14 g
Natrium
149.05 mg
Mineralen
Ijzer
0.47 mg
Calcium
13 mg
Magnesium
5.86 mg
Kalium
5.86 mg
Fosfor
42.37 mg
Koper
0.08 mg
Zink
0.19 mg
Jodium
2.1 µg
Selenium
1.84 µg
Vitamines
Vitamine C
7.31 mg
Vitamine D
0.31 mg
Vitamine A
0.05 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.15 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0.14 µg
Foliumzuur
7.75 µg
Vitamine E
0.07 mg
Vitamine K
0.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Appelflappen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.