Appelbollen zijn nóg makkelijker te maken dan standaard appelflappen. Heerlijk met kaneelsuiker en krokant bladerdeeg. Klaar binnen 40 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appelbollen
Laat de bladerdeeg vierkantjes ontdooien, bestrooi ze met bloem en rol ze dan een beetje uit zodat ze een beetje groter zullen zijn. Meng de suiker en kaneel in een klein kommetje en klop het ei los in het tweede kommetje.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verdeel een klein laagje paneermeel in het midden van de plakjes bladerdeeg.
Leg de appels in het midden en bestrooi met kaneelsuiker. Besmeer de randjes met losgeklopt ei en vouw deze dicht.
Laat een kleine opening in het midden, zodat de stoom van de hete appel kan ontsnappen en het bladerdeeg niet vochtig zal worden.
Besmeer de buitenkant van de appelbollen met ei en bestrooi dan nogmaals met kaneelsuiker. Bak de appelbollen gaar en mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten.
De exacte baktijd is afhankelijk van je oven. De appels zullen ontzettend heet zijn, dus laat ze eerst eventjes afkoelen. Ze zijn wel het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn. Geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.