Appelbollen zijn nóg makkelijker te maken dan standaard appelflappen. Heerlijk gebakje met appels in kaneelsuiker en krokant bladerdeeg
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-06-2017, dit recept is voor 10 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Laat de bladerdeeg vierkantjes ontdooien, bestrooi ze met bloem en rol ze dan een beetje uit zodat ze een beetje groter zullen zijn. Meng de suiker en kaneel in een klein kommetje en klop het ei los in het tweede kommetje.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verdeel een klein laagje paneermeel in het midden van de plakjes bladerdeeg.
Leg de appels in het midden en bestrooi met kaneelsuiker. Besmeer de randjes met losgeklopt ei en vouw deze dicht.
Laat een kleine opening in het midden, zodat de stoom van de hete appel kan ontsnappen en het bladerdeeg niet vochtig zal worden.
Besmeer de buitenkant van de appelbollen met ei en bestrooi dan nogmaals met kaneelsuiker. Bak de appelbollen gaar en mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten.
De exacte baktijd is afhankelijk van je oven. De appels zullen ontzettend heet zijn, dus laat ze eerst eventjes afkoelen. Ze zijn wel het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn. Geniet ervan!
Tip: Wil je toch liever zelfgemaakte appelflappen proberen?
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.