Inspiratie voor de feestdagen kun je overal vandaan halen. Uit tijdschriften, van sites, restaurantbezoeken en kookboeken.
Er zijn verschillende manieren om een volledig menu te bedenken. Om ervoor te zorgen dat het menu één geheel is, kun je er ook voor zorgen dat je een thema kiest. Kies bijvoorbeeld een klassiek menu of ga voor een bepaalde keuken, zoals Franse gerechten. Of ga voor een budget kerst, of juist een heel uitbundige en uitgebreide kerst.
Een voorgerecht kan een koud, lauwwarm of warm gerechtje zijn. Maak de gerechten niet te groot en pas de hoeveelheid altijd aan de rest van het menu aan. Een voorgerecht is - na de amuse - bedoeld om de smaakpupillen te openen. Bijvoorbeeld met deze prachtige kerstboom van bladerdeeg om samen te delen.
Bereid alles goed voor, leg alle ingrediënten en de borden of kommen waar je het in wilt serveren altijd al vooraf klaar. Zo heb je des te meer tijd om stressvrij bij je gasten te kunnen zitten.
Neem een kijkje tussen al mijn kerstrecepten, en maak zo jou ideale kerstmenu.
Salade met eend en sinaasappel
Recept voor 4 personenDeze salade met eend en sinaasappel heeft maar weinig ingrediënten maar zit boordevol smaken met het licht zoute van de gerookte eendenborst samen met de frisse sinaasappel en venkel. Naar recept
Zalm en venkel bonbon
Recept voor 4 personenDeze zalm en venkel bonbon is snel klaar en gemaakt met weinig ingrediënten. Een heerlijk voorgerecht tijdens de feestdagen. Eens iets anders dan een gewone venkelsalade. Naar recept
Klassieke carpaccio
Recept voor 4 personenEen klassieke carpaccio zoals je deze in restaurants kunt bestellen, maar dan thuis. Een simpele klassieker met truffel, parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Naar recept
Gele bieten carpaccio
Recept voor 4 personenDeze gele bieten carpaccio is heerlijk zoet en fris tegelijk. Heerlijke gekarameliseerde bietjes met een citroen dressing. Naar recept
Torentje van knolselderij en geitenkaas
Recept voor 4 personenEen feestelijk en vegetarisch voorgerecht voor de feestdagen. Dit torentje van knolselderij en geitenkaas is verrassend makkelijk te maken! Naar recept
Romige paddenstoelen-truffelsoep
Recept voor 4 personenEen smaakvolle romige champignon-truffelsoep is feestelijk door de stervormige croutons, zonder is deze soep ook heerlijk tijdens een herfstdag Naar recept
Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico
Recept voor 2 personenEen perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren. Naar recept
Vitello tonnato
Recept voor 10 personenEen vitello tonnato kent nagenoeg iedereen wel, maar heb je het ooit zelf gemaakt? Gaar het kalfsvlees langzaam in de oven voor een enorme smaakbom! Naar recept
Bisque de homard - kreeftensoep
Recept voor 12 personenBisque de homard is de franse benaming voor een heerlijke kreeftensoep gemaakt van kreeftenschalen, groenten en meer. Dé ideale soep tijdens de kerstdagen! Naar recept
Gebakken rode poon salade
Recept voor 2 personenVerfrissende combinatie van venkel, radijsjes, sinaasappel en rode peper in deze gebakken rode poon salade. Klaar in 15 minuten. Naar recept
Ga voor nog veel meer voorgerechten naar alle kerst recepten en maak een keuze. Hulp nodig bij het kiezen? Stuur me dan gerust een bericht en ik denk met je mee!