Een tarte soleil ken je misschien wel, deze bladerdeeg kerstboom is een versie voor de feestdagen. Met een vulling van o.a. chorizo voor een mooi contrast.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van de smeersels. Bekijk het recept voor zelfgemaakte pesto. Voor de rode helft haal je het vel van de chorizo en vermaal deze in een kleine blender met een scheutje olijfolie.
Voeg hier dan kwark aan toe en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Plaats de eerste plak bladerdeeg op het aanrecht of grote snijplank. Besmeer de helft met pesto en de andere helft met het chorizo mengsel.
Verdeel een beetje fijn geraspte parmezaanse kaas erover. Plaats de tweede plak bladerdeeg bovenop en druk goed aan. Snijd de vorm van een kerstboom door van bovenaf schuin naar beneden te snijden.
Maak dan de vorm van een 'boomstam' onderaan. Snijd de takken, maar zorg dat je in het midden een stuk vrij laat. Maak dit stuk niet te breed en snijd de takken met een scherp mes aan beide kanten.
Klop een eidooier los met een klein beetje water en besmeer hier het bladerdeeg mee. Draai elke tak dan een paar keer voorzichtig rond.
Gebruik eventueel koekjes uitstekers om kleine sterren te maken van het afgesneden bladerdeeg. Plak deze 'in de boom' met een beetje eigeel en besmeer de sterren hier dan ook mee.
Bak de kerstboom in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Heerlijk als borrelhapje, geniet ervan!
Wat voor soort bladerdeeg is het beste?
Het beste soort bladerdeeg om te gebruiken is vers bladerdeeg. Wanneer je gebruik maakt van bladerdeeg uit de vriezer dan zijn ze over het algemeen een stuk kleiner.
Je kunt de verschillende plakjes bladerdeeg dan wel aan elkaar plakken, maar dan is het resultaat minder mooi.
Moet ik de bladerdeeg kerstboom weer opwarmen?
Je kunt deze bladerdeeg kerstboom prima zowel lauwwarm als koud eten. Je kunt ervoor kiezen om de bladerdeeg kerstboom opnieuw te verwarmen, plaats ongeveer 5 - 10 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden Celsius.
Kan ik een andere soort vulling gebruiken?
Je kunt eindeloos variëren met verschillende soorten vulling. Het belangrijkste is dat de vulling smeerbaar en niet al te nat is. Bijvoorbeeld een zwarte olijven tapenade of kruidenroomkaas.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.