Een tarte soleil ken je misschien wel, deze bladerdeeg kerstboom is een versie voor de feestdagen. Met een vulling van o.a. chorizo voor een mooi contrast.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bladerdeeg-kerstboom
Begin met het maken van de smeersels. Bekijk het recept voor zelfgemaakte pesto. Voor de rode helft haal je het vel van de chorizo en vermaal deze in een kleine blender met een scheutje olijfolie.
Voeg hier dan kwark aan toe en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Plaats de eerste plak bladerdeeg op het aanrecht of grote snijplank. Besmeer de helft met pesto en de andere helft met het chorizo mengsel.
Verdeel een beetje fijn geraspte parmezaanse kaas erover. Plaats de tweede plak bladerdeeg bovenop en druk goed aan. Snijd de vorm van een kerstboom door van bovenaf schuin naar beneden te snijden.
Maak dan de vorm van een 'boomstam' onderaan. Snijd de takken, maar zorg dat je in het midden een stuk vrij laat. Maak dit stuk niet te breed en snijd de takken met een scherp mes aan beide kanten.
Klop een eidooier los met een klein beetje water en besmeer hier het bladerdeeg mee. Draai elke tak dan een paar keer voorzichtig rond.
Gebruik eventueel koekjes uitstekers om kleine sterren te maken van het afgesneden bladerdeeg. Plak deze 'in de boom' met een beetje eigeel en besmeer de sterren hier dan ook mee.
Bladerdeeg kerstboom Bak de kerstboom in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Heerlijk als borrelhapje, geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.