Gele bieten carpaccio
😍 30Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gele bieten carpaccio vegetarisch

Deze gele bieten carpaccio is heerlijk zoet en fris tegelijk. Heerlijke gekarameliseerde bietjes met een citroen dressing.

45 minuten
4 personen
Gele bieten carpaccio ingrediënten
Recept gele bieten carpaccio

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Je kunt eventueel rode bieten gebruiken, deze zijn iets minder zoet van smaak.

Voorbereiding – 30 minuten

Als je rauwe gele bieten gebruikt, dien je deze eerst goed schoon te maken. Kook de gele bieten dan in de schil in kokend water tot ze zacht zijn, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de bieten. 

Je kunt ze na het koken makkelijk schillen door ze onder stromend water te houden, je veegt de schil er dan af met je vinger. 

Maak een makkelijke citroen dressing door het sap van een halve citroen te mengen met een halve theelepel mosterd. Schenk er langzaam de olijfolie bij terwijl je roert met een garde zodat de dressing mooi glad zal worden en breng op smaak met peper en zout. 

Was indien nodig de sla en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. 

Gele bieten carpaccio
Gele bieten carpaccio

Gele bieten carpaccio afmaken – 15 minuten

Verwarm een middelgrote bakpan op hoog vuur en voeg de gepelde hele bieten toe. Voeg hier 3 eetlepels honing aan toe en verwarm de bieten in de honing. Na enkele minuten zal de buitenkant licht gekarameliseerd zijn. 

Verwarm ondertussen een scheut olijfolie in een kleine bakpan. Snijd het brood in kleine blokjes en bak de blokjes mooi goudbruin en krokant in de bakpan om zo croutons te maken. 

Snijd de honing bieten in dunne plakjes en verdeel deze plakken over borden. Meng de sla met de citroen dressing en verdeel dit in het midden van de carpaccio. 

Maak af met de croutons, verkruimel er wat feta over en rasp een beetje schil van de citroen eroverheen. Smakelijk!

Tips!

Welke bieten voor een bietencarpaccio?

Behalve de standaard rode bietencarpaccio kun je ook carpaccio maken van gele bieten of chioggia bieten. 

Welke kaas is lekker bij een bietencarpaccio?

Behalve feta kun je eventueel ook zachte geitenkaas gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

30 waarderingen
😍
30
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
552.44 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
69.73 g
32.79 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
27.68 g
7.17 g
Eiwitten
12.84 g
Vezels
8.8 g
Natrium
1112.7 mg
Mineralen
Ijzer
3.73 mg
Calcium
183.95 mg
Magnesium
86.41 mg
Kalium
86.41 mg
Fosfor
256.31 mg
Koper
0.31 mg
Zink
2.36 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
1.9 µg
Vitamines
Vitamine C
26.81 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.25 mg
Vitamine B6
0.27 mg
Vitamine B12
0.08 µg
Foliumzuur
232.31 µg
Vitamine E
1.33 mg
Vitamine K
3.49 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gele bieten carpaccio"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.