Ohmydish.nl


Gele bieten carpaccio

Deze gele bieten carpaccio is heerlijk zoet en fris tegelijk. Heerlijke gekarameliseerde bietjes met een citroen dressing.

45 minuten 4 personen Salades
Gele bieten carpaccio

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 10 gele bieten
  • 3 eetlepels honing
  • ongeveer 100 gram feta
  • ongeveer 75 gram sla, veldsla, rucola of mix hiervan
  • halve citroen
  • halve theelepel gladde mosterd
  • ongeveer 90 ml olijfolie + extra
  • peper en zout naar smaak
  • klein stuk stokbrood of ander brood
Gele bieten carpaccio ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: middelgrote pan
  • middelgrote kom
  • garde
  • optioneel: sla centrifuge
  • middelgrote bakpan
  • kleine bakpan
  • citrus rasp

Bereiden


45 minuten 4 personen Salades

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gele-bieten-carpaccio


Je kunt eventueel rode bieten gebruiken, deze zijn iets minder zoet van smaak.

Voorbereiding --  30 minuten

Als je rauwe gele bieten gebruikt, dien je deze eerst goed schoon te maken. Kook de gele bieten dan in de schil in kokend water tot ze zacht zijn, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de bieten. 

Je kunt ze na het koken makkelijk schillen door ze onder stromend water te houden, je veegt de schil er dan af met je vinger. 

Maak een makkelijke citroen dressing door het sap van een halve citroen te mengen met een halve theelepel mosterd. Schenk er langzaam de olijfolie bij terwijl je roert met een garde zodat de dressing mooi glad zal worden en breng op smaak met peper en zout. 

Was indien nodig de sla en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. 

Gele bieten carpaccio
Gele bieten carpaccio

Gele bieten carpaccio afmaken -- 15 minuten

Verwarm een middelgrote bakpan op hoog vuur en voeg de gepelde hele bieten toe. Voeg hier 3 eetlepels honing aan toe en verwarm de bieten in de honing. Na enkele minuten zal de buitenkant licht gekarameliseerd zijn. 

Verwarm ondertussen een scheut olijfolie in een kleine bakpan. Snijd het brood in kleine blokjes en bak de blokjes mooi goudbruin en krokant in de bakpan om zo croutons te maken. 

Snijd de honing bieten dan in dunne plakjes en verdeel deze plakken over borden. Meng de sla met de citroen dressing en verdeel dit in het midden van de carpaccio. 

Maak af met de croutons, verkruimel er wat feta over en rasp een beetje schil van de citroen eroverheen. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
11 stemmen
← Vorig recept
Tomatillo salsa
Volgend recept →
Mexicaanse salade met kip

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!