Deze gele bieten carpaccio is heerlijk zoet en fris tegelijk. Heerlijke gekarameliseerde bietjes met een citroen dressing.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gele-bieten-carpaccio
Maak een makkelijke citroen dressing door het sap van een halve citroen te mengen met een halve theelepel mosterd. Schenk er langzaam de olijfolie bij. Roer met een garde zodat de dressing mooi glad zal worden en breng op smaak met peper en zout. Was indien nodig de sla en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Gele bieten carpaccio
Verwarm ondertussen een scheut olijfolie in een kleine bakpan. Snijd het brood in kleine blokjes en bak de blokjes mooi goudbruin en krokant in de bakpan om zo croutons te maken.
Snijd de honing bieten dan in dunne plakjes en verdeel deze plakken over borden. Meng de sla met de citroen dressing en verdeel dit in het midden van de carpaccio. Maak af met de croutons, verkruimel er wat feta over en rasp een beetje schil van de citroen eroverheen. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.