Deze gele bieten carpaccio is heerlijk zoet en fris tegelijk. Heerlijke gekarameliseerde bietjes met een citroen dressing.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gele-bieten-carpaccio
Je kunt eventueel rode bieten gebruiken, deze zijn iets minder zoet van smaak.
Als je rauwe gele bieten gebruikt, dien je deze eerst goed schoon te maken. Kook de gele bieten dan in de schil in kokend water tot ze zacht zijn, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de bieten.
Je kunt ze na het koken makkelijk schillen door ze onder stromend water te houden, je veegt de schil er dan af met je vinger.
Maak een makkelijke citroen dressing door het sap van een halve citroen te mengen met een halve theelepel mosterd. Schenk er langzaam de olijfolie bij terwijl je roert met een garde zodat de dressing mooi glad zal worden en breng op smaak met peper en zout.
Was indien nodig de sla en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Verwarm een middelgrote bakpan op hoog vuur en voeg de gepelde hele bieten toe. Voeg hier 3 eetlepels honing aan toe en verwarm de bieten in de honing. Na enkele minuten zal de buitenkant licht gekarameliseerd zijn.
Verwarm ondertussen een scheut olijfolie in een kleine bakpan. Snijd het brood in kleine blokjes en bak de blokjes mooi goudbruin en krokant in de bakpan om zo croutons te maken.
Snijd de honing bieten in dunne plakjes en verdeel deze plakken over borden. Meng de sla met de citroen dressing en verdeel dit in het midden van de carpaccio.
Maak af met de croutons, verkruimel er wat feta over en rasp een beetje schil van de citroen eroverheen. Smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Welke bieten voor een bietencarpaccio?
Behalve de standaard rode bietencarpaccio kun je ook carpaccio maken van gele bieten of chioggia bieten.
Welke kaas is lekker bij een bietencarpaccio?
Behalve feta kun je eventueel ook zachte geitenkaas gebruiken.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.