Op zoek naar een snelle en hartige maaltijd? Probeer dan onze makkelijke nasi goreng, gemaakt met een heerlijke kruidenmix, groenten en rijst.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode en gele paprika en snijd deze in kleine stukjes. Was de courgette en snijd deze in blokjes die even groot zijn als de hamblokjes.
Als je een rode peper gebruikt, verwijder dan de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Snijd de bosuien in stukjes.
Kook de rijst in het water met zout, kooktijd is afhankelijk van het type rijst.
Verhit de wok op hoog vuur en zodra deze begint te roken voeg je wat olijfolie toe. Fruit hierin de ui en knoflook een minuut en voeg dan de gesneden paprika en courgette toe. Als je een rode peper gebruik, kun je deze nu toevoegen.
Voeg de hamblokjes, bosuien en nasi goreng kruidenmix toe en bak deze nog enkele minuten. Giet de rijst af en voeg toe aan de wok.
Roer goed en voeg ketjap toe tot de nasi een mooie kleur heeft, dit zullen ongeveer 4 eetlepels zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer bijvoorbeeld met een gebakken ei en kroepoek of cassave chips. Eet smakelijk!
Wat is nasi goreng?
Nasi betekent gekookte rijst en goreng betekent gebakken. Ofwel gebakken (gekookte) rijst. In Nederland zegt men meestal simpelweg nasi, terwijl men nasi goreng bedoeld.
Welke rijst voor nasi?
Voor het maken van nasi (goreng) kun je het beste een rijstsoort gebruiken die niet teveel plakt. Denk hierbij aan witte rijst, zilvervliesrijst, basmatirijst of jasmijnrijst.
Wat eten we bij de nasi?
Bij de nasi wordt vaak een spiegelei geserveerd, daarnaast wordt er vaak gebakken uitjes, kroepoek/cassave, atjar tjampoer en/of satésaus bij gegeten. Soms als aanvulling wordt er kipsaté of varkenshaas saté bij gegeten. De atjar tjampoer wordt soms vervangen door ander tafelzuur.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.