Een traybake is een plaat vol met groenten, aardappel én vlees. Alles de oven in en wachten maar. Deze traybake met kip en courgette is daarom zéér makkelijk! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/traybake-met-kip-en-courgette
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de aardappelen en snijd deze in vrij dikke plakken. Was de courgettes, verwijder de uiteindes en snijd deze ook in dikke plakken.
Pel de rode ui en snijd deze vrij grove ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft. Meng de aardappelen samen met de courgette, rode ui en knoflook.
Meng hier 2 theelepels harissa doorheen met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper en grof zeezout en verdeel over een ovenschaal.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze eventueel door de helft als ze erg groot zijn. Snijd de kipstukken niet te klein, want dan zullen ze droog worden.
Breng de kipfilets op smaak met het sap van een halve citroen, 2 theelepels harissa, een beetje olijfolie, zwarte peper en grof zeezout naar smaak. Leg de kip op de groenten en aardappelen.
Snijd de resterende anderhalve citroen in grote parten en plaats deze her en der ertussen.
Besprenkel eventueel nog met een beetje extra olijfolie en rooster in de oven voor ongeveer een half uur.
Roer de traybake een keer om en plaats de trostomaatjes op de traybake. Bak dan nogmaals 10 minuten tot de aardappels en kip gaar zijn. Knijp de geroosterde citroen over het geheel. Eet smakelijk!
Wat is traybake?
Het roosteren van groenten of aardappelen in de oven is al heel lang bekend. Een traybake is echter één volledige maaltijd, dus het bevat niet enkel groenten of aardappelen maar alles tegelijk zodat het een volledige maaltijd is. De oven doet het werk dus het is een extra makkelijke maaltijd.
Kan ik ander soort peper en zout gebruiken?
Je kunt elk soort peper en zout gebruiken dat je wilt, maar zwarte peper geeft een warme smaak aan het gerecht. Het grove zeezout geeft het gerecht ook net wat extra smaak, maar ander soort zout kan natuurlijk ook!
Wat voor aardappel is Roseval?
De Roseval aardappel is een vastkokende aardappel met een rood-roze schil. Je kunt deze aardappel met schil eten. De binnenkant is zacht en een beetje romig van smaak.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.