Een traybake is een plaat vol met groenten, aardappel én vlees. Alles de oven in en wachten maar. Deze traybake met kip en courgette is daarom zéér makkelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de aardappelen en snijd deze in vrij dikke plakken. Was de courgettes, verwijder de uiteindes en snijd deze ook in dikke plakken.
Pel de rode ui en snijd deze vrij grove ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft. Meng de aardappelen samen met de courgette, rode ui en knoflook.
Meng hier 2 theelepels harissa doorheen met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper en grof zeezout en verdeel over een ovenschaal.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze eventueel door de helft als ze erg groot zijn. Snijd de kipstukken niet te klein, want dan zullen ze droog worden.
Breng de kipfilets op smaak met het sap van een halve citroen, 2 theelepels harissa, een beetje olijfolie, zwarte peper en grof zeezout naar smaak. Leg de kip op de groenten en aardappelen.
Snijd de resterende anderhalve citroen in grote parten en plaats deze her en der ertussen.
Besprenkel eventueel nog met een beetje extra olijfolie en rooster in de oven voor ongeveer een half uur.
Roer de traybake een keer om en plaats de trostomaatjes op de traybake. Bak dan nogmaals 10 minuten tot de aardappels en kip gaar zijn. Knijp de geroosterde citroen over het geheel. Eet smakelijk!
Wat is traybake?
Het roosteren van groenten of aardappelen in de oven is al heel lang bekend. Een traybake is echter één volledige maaltijd, dus het bevat niet enkel groenten of aardappelen maar alles tegelijk zodat het een volledige maaltijd is. De oven doet het werk dus het is een extra makkelijke maaltijd.
Kan ik ander soort peper en zout gebruiken?
Je kunt elk soort peper en zout gebruiken dat je wilt, maar zwarte peper geeft een warme smaak aan het gerecht. Het grove zeezout geeft het gerecht ook net wat extra smaak, maar ander soort zout kan natuurlijk ook!
Wat voor aardappel is Roseval?
De Roseval aardappel is een vastkokende aardappel met een rood-roze schil. Je kunt deze aardappel met schil eten. De binnenkant is zacht en een beetje romig van smaak.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.