Deze yuzu panna cotta is een romig dessert met de frisheid van citrus. Extra mooi voor de kerst met rood fruit en witte chocolade.
Tip: Je kunt het yuzu sap eventueel vervangen door citroen of andere citrusvrucht.
De witte chocolade schaafsels kun je makkelijk zelf maken door met een scherp mes over een chocolade reep te gaan.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-12-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Week de gelatine blaadjes in koud water en verwarm ondertussen de melk in een kleine sauspan samen met de suiker.
Laat deze niet te warm worden, knijp zoveel mogelijk water uit de zacht geworden gelatine en los deze op in de warme melk.
Roer de slagroom samen met het yuzu sap bij de warme melk.
Zorg dat het mengsel niet te warm meer is en verdeel het dan evenredig over 6 glaasjes. Zet de glaasjes voorzichtig in de koelkast en laat dit minimaal een uur opstijven.
Maak ondertussen een topping door het fruit te verwarmen samen met 3 eetlepels suiker. Gebruik een vork om het fruit kleiner te maken, maar het mag best veel stukjes nog bevatten voor de structuur.
Laat het fruit dan afkoelen. Controleer of de panna cotta volledig stijf is geworden en serveer met rood fruit en witte chocolade schaafsels.
Een makkelijk en heerlijke afsluiter van het diner, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.