Deze overheerlijke zelfgemaakte seroendeng mag niet ontbreken bij een rijsttafel. Deze Indonesische kruidige kokos verrijkt zoveel gerechten, zoals nasi.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/seroendeng
Pel de ui en knoflookteen en snijd deze grof. Gebruik een vijzel, of eventueel kleine blender, om een puree te maken van de ui en knoflook.
Voeg hier dan de basterdsuiker, gemalen citroengras, laos poeder, gemalen koriander en komijn samen met kurkuma aan toe. Voeg ook eventueel het zout toe, als je gezouten pinda's gebruikt is het niet nodig extra zout toe te voegen.
Meng tot een glad mengsel en zet dit opzij.
Verhit een droge bakpan en bak hier de pinda's enkele minuten in. Voeg dan het kruidenmengsel toe en bak dit op laag vuur nog enkele minuten en zorg dat deze los geroerd zijn en geen klontjes vormen.
Voeg dan de geraspte kokos samen met de limoen en laurierblaadjes toe, als je een halve citroengras stengel gebruikt kun je deze ook nu toevoegen.
Bak het op middelhoog vuur tot de kokos mooi bruin gaat kleuren. Roer regelmatig en let op, want de kokos verbrand erg snel.
Laat de seroendeng volledig afkoelen en verdeel deze dan over potten. Je kunt dit knapperige kokos mengsel nu lang bewaren.
Als je de seroendeng te lang open laat staan, zal deze minder knapperig worden door de luchtvochtigheid, sluit de pot daarom na gebruik weer goed.
Serveer bij een gerecht met rijst zoals nasi of bovenop sambal goreng telor, smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!