Deze overheerlijke zelfgemaakte seroendeng mag niet ontbreken bij een rijsttafel. Deze Indonesische kruidige kokos verrijkt zoveel gerechten, zoals nasi.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/seroendeng
Seroendeng
Voeg dan de geraspte kokos samen met de limoen en laurierblaadjes toe, als je een halve citroengras stengel gebruikt kun je deze ook nu toevoegen. Bak het op middelhoog vuur tot de kokos mooi bruin gaat kleuren. Roer regelmatig en let op, want de kokos verbrand erg snel.
Seroendeng maken
Laat de seroendeng volledig afkoelen en verdeel deze dan over potten. Je kunt dit knapperige kokos mengsel nu lang bewaren. Als je de seroendeng te lang open laat staan, zal deze minder knapperig worden door de luchtvochtigheid, sluit de pot daarom na gebruik weer goed.
Serveer bij een gerecht met rijst zoals nasi of bovenop sambal goreng telor, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.