Dit overheerlijke en krokante vanille gebak met Roemeense kaas is een traditioneel Roemeense lekkernij. Je kunt het ook makkelijk maken met ricotta.
Voor dit recept gebruikten wij een kaas genaamd "brânza de burduf", schapenmelk kaas. Een beetje sterker van smaak en licht gezouten ten opzichte van de kaas die we al eerder gebruikt hebben om deze Roemeense citroen gebakjes te maken.
De originele naam voor dit gebak is "placinta cu branza si aluat foietaj" en dat betekent letterlijk "kaas in deeg" of "kaastaart". Je kunt dit makkelijk in Nederland maken door gebruik te maken van ricotta, of andere verse kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-01-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zorg dat het bladerdeeg ontdooid is en als je vierkantjes gebruikt kun je deze met een beetje water aan elkaar plakken. Zo maak je een rechthoek van 2 vierkantjes hoog en 4 vierkantjes breed.
Verkruimel de kaas indien nodig, bij ricotta is dit niet nodig maar andere verse kazen wellicht wel. Meng de kaas met 3 eieren, suiker, vanille suiker en extract tot een glad mengsel.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een ronde bakvorm met bakpapier.
Verdeel het mengsel over de gehele lap bladerdeeg in een dunne laag. Vouw de onderkant voorzichtig naar het midden en daarna ook de bovenkant naar het midden.
Laat het bladerdeeg elkaar een beetje overlappen zodat het een rol zal worden die gesloten is. De uiteindes zijn nu nog open. Verplaats het pakket naar je ronde bakvorm en leg het bladerdeeg neer in een rondje zodat de uiteindes elkaar raken en laat een opening in het midden. Plak de uiteindes aan elkaar en prik gaatjes in de gehele bovenkant van het bladerdeeg.
Klop het overgebleven ei los en besmeer het gebak met ei. Bestrooi met een laagje suiker en bak het gebak ongeveer een half uur, of tot het gebak mooi goudbruin is geworden. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.