Vanille gebak met Roemeense kaas
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vanille gebak met Roemeense kaas

Dit overheerlijke en krokante vanille gebak met Roemeense kaas is een traditioneel Roemeense lekkernij. Je kunt het ook makkelijk maken met ricotta.

50 minuten
12 personen

Voor dit recept gebruikten wij een kaas genaamd "brânza de burduf", schapenmelk kaas. Een beetje sterker van smaak en licht gezouten ten opzichte van de kaas die we al eerder gebruikt hebben om deze Roemeense citroen gebakjes te maken. 

De originele naam voor dit gebak is "placinta cu branza si aluat foietaj" en dat betekent letterlijk "kaas in deeg" of "kaastaart". Je kunt dit makkelijk in Nederland maken door gebruik te maken van ricotta, of andere verse kaas.

Recept vanille gebak met roemeense kaas

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-01-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Zorg dat het bladerdeeg ontdooid is en als je vierkantjes gebruikt kun je deze met een beetje water aan elkaar plakken. Zo maak je een rechthoek van 2 vierkantjes hoog en 4 vierkantjes breed. 

Verkruimel de kaas indien nodig, bij ricotta is dit niet nodig maar andere verse kazen wellicht wel. Meng de kaas met 3 eieren, suiker, vanille suiker en extract tot een glad mengsel. 

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een ronde bakvorm met bakpapier. 

Vanille gebak met Roemeense kaas
Vanille gebak met Roemeense kaas

Vanille gebak met Roemeense kaas afmaken – 40 minuten

Verdeel het mengsel over de gehele lap bladerdeeg in een dunne laag. Vouw de onderkant voorzichtig naar het midden en daarna ook de bovenkant naar het midden. 

Laat het bladerdeeg elkaar een beetje overlappen zodat het een rol zal worden die gesloten is. De uiteindes zijn nu nog open. Verplaats het pakket naar je ronde bakvorm en leg het bladerdeeg neer in een rondje zodat de uiteindes elkaar raken en laat een opening in het midden. Plak de uiteindes aan elkaar en prik gaatjes in de gehele bovenkant van het bladerdeeg. 

Vanille gebak met Roemeense kaas gevouwen
Vanille gebak met Roemeense kaas gevouwen

Klop het overgebleven ei los en besmeer het gebak met ei. Bestrooi met een laagje suiker en bak het gebak ongeveer een half uur, of tot het gebak mooi goudbruin is geworden. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
203.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.09 g
6.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.51 g
5.7 g
Eiwitten
6.74 g
Vezels
0.32 g
Natrium
140.85 mg
Mineralen
Ijzer
0.56 mg
Calcium
71.22 mg
Magnesium
6.12 mg
Kalium
6.12 mg
Fosfor
113.37 mg
Koper
0.02 mg
Zink
0.67 mg
Jodium
7 µg
Selenium
6.14 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0.49 mg
Vitamine A
0.1 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.06 mg
Vitamine B12
0.55 µg
Foliumzuur
13.33 µg
Vitamine E
0.22 mg
Vitamine K
0.05 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Vanille gebak met Roemeense kaas"
Jamie zegt op 24-01-2019
Ik ben half roemeens ga dit vandaag proberen te maken voor t eerst , ik hoop dat het lukt !!
Ohmydish zegt op 24-01-2019
Veel bakplezier en geniet ervan! Welke kaas ga je gebruiken? :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.