Een romige tagliatelle met kabeljauw en prei-pesto is perfect voor doordeweeks. Staat binnen een half uur op tafel. Prei en vis is niet voor niks een klassieke combinatie, mm!
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tagliatelle-met-kabeljauw-en-prei-pesto
Vul een middelgrote en een grote pan met water en zout en breng deze beide aan de kook. Snijd ondertussen de prei in stukken, niet al te grof. Plaats de prei een vergiet en was deze goed.
Kook de tagliatelle in de grote pan, gebruik een vork om de nestjes uit elkaar te halen. Kook de prei ongeveer 5 minuten in het de middelgrote pan.
Zet het vergiet op de grote kom, zodat je het kookvocht kunt opvangen. Zet de gekookte prei opzij en meet 300 ml kookvocht af.
Smelt 40 gram boter in de middelgrote pan en voeg dan de bloem in één keer toe om een roux te creëren. Voeg het prei vocht geleidelijk toe terwijl je roert met een garde.
Zodra de saus glad is, zul je merken dat deze dikker zal worden. Roer de pesto, room en crème fraîche erbij en als laatste ook de gekookte prei.
Verhit ondertussen boter of olie in een grote bakpan. Haal de kabeljauw eventueel eerst door een laagje bloem en bak deze dan enkele minuten aan beide kanten.
Breng de prei-pesto op smaak met peper en zout. Giet de tagliatelle af en serveer met de saus en gebakken kabeljauw. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.