Tagliatelle met kabeljauw en prei-pesto

(22)

Een romige tagliatelle met kabeljauw en prei-pesto is perfect voor doordeweeks. Staat binnen een half uur op tafel. Prei en vis is niet voor niks een klassieke combinatie, mm!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Tagliatelle met kabeljauw en prei-pesto

Ingrediënten


  • 2 preien
  • 3 eetlepels pesto
  • 4 kabeljauw filets (of andere wit vis)
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 100 ml room
  • 40 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • peper en zout naar smaak
Tagliatelle met kabeljauw en prei-pesto Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • vergiet
  • grote kom
  • grote bakpan
  • visschep
  • groot bord

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tagliatelle-met-kabeljauw-en-prei-pesto


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote en een grote pan met water en zout en breng deze beide aan de kook. Snijd ondertussen de prei in stukken, niet al te grof. Plaats de prei in een vergiet en was deze goed. 

Kook de tagliatelle in de grote pan, gebruik een vork om de nestjes uit elkaar te halen. Kook de prei ongeveer 5 minuten in de middelgrote pan.

Zet het vergiet op de grote kom, zodat je het kookvocht kunt opvangen. Giet de prei af, meet 300 ml kookvocht af en zet de gekookte prei opzij.

Tagliatelle met kabeljauw en prei-pesto
Tagliatelle met kabeljauw en prei-pesto

Tagliatelle met kabeljauw en prei-pesto afmaken – 15 minuten

Smelt 40 gram boter in de middelgrote pan en voeg dan de bloem in één keer toe om een roux te creëren. Voeg het prei vocht geleidelijk toe terwijl je roert met een garde.

Zodra de saus glad is, zul je merken dat deze dikker zal worden. Roer de pesto, room en crème fraîche erbij en als laatste ook de gekookte prei.

Verhit ondertussen boter of olie in een grote bakpan. Haal de kabeljauw eventueel eerst door een laagje bloem en bak deze dan enkele minuten aan beide kanten.

Breng de prei-pesto op smaak met peper en zout. Giet de tagliatelle af en serveer met de saus en gebakken kabeljauw. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-09-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

2 reacties op Tagliatelle met kabeljauw en prei-pesto

Mathilde plaatste op 06-04-2019 om 17:00:19
Lekker gerecht! (Ook in het weekend smaakte het heerlijk ?)
Ohmydish plaatste op 07-04-2019 om 16:27:54
Dankje! Haha zeker ?

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.