Een romige tagliatelle met kabeljauw en prei-pesto is perfect voor doordeweeks. Staat binnen een half uur op tafel. Prei en vis is niet voor niks een klassieke combinatie, mm!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote en een grote pan met water en zout en breng deze beide aan de kook. Snijd ondertussen de prei in stukken, niet al te grof. Plaats de prei in een vergiet en was deze goed.
Kook de tagliatelle in de grote pan, gebruik een vork om de nestjes uit elkaar te halen. Kook de prei ongeveer 5 minuten in de middelgrote pan.
Zet het vergiet op de grote kom, zodat je het kookvocht kunt opvangen. Giet de prei af, meet 300 ml kookvocht af en zet de gekookte prei opzij.
Smelt 40 gram boter in de middelgrote pan en voeg dan de bloem in één keer toe om een roux te creëren. Voeg het prei vocht geleidelijk toe terwijl je roert met een garde.
Zodra de saus glad is, zul je merken dat deze dikker zal worden. Roer de pesto, room en crème fraîche erbij en als laatste ook de gekookte prei.
Verhit ondertussen boter of olie in een grote bakpan. Haal de kabeljauw eventueel eerst door een laagje bloem en bak deze dan enkele minuten aan beide kanten.
Breng de prei-pesto op smaak met peper en zout. Giet de tagliatelle af en serveer met de saus en gebakken kabeljauw. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.