Stoofpotje in bladerdeeg
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Stoofpotje in bladerdeeg

Een geurende en smaakvolle runderstoof uit de slowcooker, vol met groenten. Dit stoofpotje in bladerdeeg kan natuurlijk ook gemaakt worden in de pan!

5 uur 40 minuten
6 personen
Stoofpotje in bladerdeeg ingrediënten

Recept stoofpotje in bladerdeeg

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-02-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 5 uur 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 uur
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
5 uur 40 minuten

Voorbereiding – 5 uur

Schil de knolselderij, was deze daarna goed en snijd vervolgens in blokjes. Als je een slowcooker gebruikt kun je alles hier na het snijden meteen in doen. Bij een braadpan kun je het beste eerst het vlees aanbraden voor de groenten erbij gaan.

Was dan ook de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Schil de wortel, verwijder de uiteindes en snijd in stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de prei en snijd in (halve) ringen.

Snijd de stooflappen in stukken en bedek deze met een dun laagje bloem, peper en zout. Plaats het vlees, groenten, rozemarijn en Brandy in de slowcooker en stoof het geheel gaar op middelhoge temperatuur in ongeveer 4 tot 5 uur.

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Stoofpotje in bladerdeeg
Stoofpotje in bladerdeeg

Stoofpotje in bladerdeeg afmaken – 40 minuten

Bekleed de springvorm met bladerdeeg, om zo een taartbodem te maken. Zorg dat de bodem bedekt is en de taart een hoge opstaande rand heeft. Prik gaatjes in de bodem en bak de bladerdeeg bodem 10 minuten lang.

Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout, verwijder de rozemarijn takjes en schep de stoof, met zo min mogelijk vocht, dan op de bladerdeegbodem. Maak een deksel van bladerdeeg en versier eventueel met hartjes voor Valentijnsdag of Moederdag.

Klop een ei los met een beetje water en besmeer hiermee de bovenkant. Bak de hartige taart nogmaals 20 minuten lang in de oven, of tot de bovenkant mooi goudbruin is. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
576.66 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
36.43 g
5.86 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.66 g
12.18 g
Eiwitten
29.66 g
Vezels
5.6 g
Natrium
568.82 mg
Mineralen
Ijzer
3.86 mg
Calcium
105.17 mg
Magnesium
34.44 mg
Kalium
34.44 mg
Fosfor
300.88 mg
Koper
0.2 mg
Zink
5.3 mg
Jodium
3.93 µg
Selenium
17.75 µg
Vitamines
Vitamine C
35.09 mg
Vitamine D
0.51 mg
Vitamine A
0.26 mg
Vitamine B1
0.37 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
0.63 mg
Vitamine B12
2.15 µg
Foliumzuur
53.98 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
3.52 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Stoofpotje in bladerdeeg"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.