Een geurende en smaakvolle runderstoof uit de slowcooker, vol met groenten. Dit stoofpotje in bladerdeeg kan natuurlijk ook gemaakt worden in de pan!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-02-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 5 uur 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de knolselderij, was deze daarna goed en snijd vervolgens in blokjes. Als je een slowcooker gebruikt kun je alles hier na het snijden meteen in doen. Bij een braadpan kun je het beste eerst het vlees aanbraden voor de groenten erbij gaan.
Was dan ook de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Schil de wortel, verwijder de uiteindes en snijd in stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de prei en snijd in (halve) ringen.
Snijd de stooflappen in stukken en bedek deze met een dun laagje bloem, peper en zout. Plaats het vlees, groenten, rozemarijn en Brandy in de slowcooker en stoof het geheel gaar op middelhoge temperatuur in ongeveer 4 tot 5 uur.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Bekleed de springvorm met bladerdeeg, om zo een taartbodem te maken. Zorg dat de bodem bedekt is en de taart een hoge opstaande rand heeft. Prik gaatjes in de bodem en bak de bladerdeeg bodem 10 minuten lang.
Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout, verwijder de rozemarijn takjes en schep de stoof, met zo min mogelijk vocht, dan op de bladerdeegbodem. Maak een deksel van bladerdeeg en versier eventueel met hartjes voor Valentijnsdag of Moederdag.
Klop een ei los met een beetje water en besmeer hiermee de bovenkant. Bak de hartige taart nogmaals 20 minuten lang in de oven, of tot de bovenkant mooi goudbruin is. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.