Ohmydish.nl


Stoofpotje in bladerdeeg

Een geurende en smaakvolle runderstoof uit de slowcooker, vol met groenten. Dit stoofpotje in bladerdeeg kan natuurlijk ook gemaakt worden in de pan!

Stoofpotje in bladerdeeg
5 uur 40 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Stoofpotje in bladerdeeg

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram stooflappen (rundvlees)
  • 2 wortels
  • 1/2e knolselderij
  • 1 prei
  • 1/2e rode paprika
  • 1 ui
  • 5 knoflooktenen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 ml Brandy
  • 10 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout naar smaak
Stoofpotje in bladerdeeg ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • slowcooker of braadpan met deksel
  • springvorm bekleed met bakpapier
  • siliconen kwast
  • kleine kom

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

5 uur 40 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stoofpotje-in-bladerdeeg


Voorbereiding -- 5 uur

Schil de knolselderij, was deze daarna goed en snijd vervolgens in blokjes. Als je een slowcooker gebruikt kun je alles hier na het snijden meteen in doen. Bij een braadpan kun je het beste eerst het vlees aanbraden voor de groenten erbij gaan. Was dan ook de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Schil de wortel, verwijder de uiteindes en snijd in stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de prei en snijd in (halve) ringen.

Snijd de stooflappen in stukken en bedek deze met een dun laagje bloem, peper en zout. Plaats het vlees, groenten, rozemarijn en Brandy in de slowcooker en stoof het geheel gaar op middelhoge temperatuur in ongeveer 4 tot 5 uur.

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.

Stoofpotje in bladerdeeg Stoofpotje in bladerdeeg

Stoofpotje in bladerdeeg afmaken -- 40 minuten

Bekleed de springvorm met bladerdeeg, om zo een taartbodem te maken. Zorg dat de bodem bedekt is en de taart een hoge opstaande rand heeft. Prik gaatjes in de bodem en bak de bladerdeeg bodem 10 minuten lang. Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout, verwijder de rozemarijn takjes en schep de stoof, met zo min mogelijk vocht, dan op de bladerdeegbodem. Maak een deksel van bladerdeeg en versier eventueel met hartjes voor Valentijnsdag of Moederdag. Klop een ei los met een beetje water en besmeer hiermee de bovenkant.

Bak de hartige taart nogmaals 20 minuten lang in de oven, of tot de bovenkant mooi goudbruin is. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen
← Vorig recept
Kimchi noedels

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.