Ohmydish.nl


Sarma van snijbiet

Deze rolletjes komen je vast bekend voor, maar dan i.p.v. wijnbladeren zijn deze sarma van snijbiet gemaakt. Stiekem nóg veel lekkerder.

Sarma van snijbiet
1 uur 6 personen Hoofdgerechten
Sarma van snijbiet

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 20 mooie grote snijbiet bladeren (vaak worden er ook andere soort bladeren gebruikt, zoals wijnbladeren)
  • 500 gram gehakt (half-om-half)
  • 250 gram rijst
  • 1 ui
  • 2 eetlepels gedroogde munt
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • peper naar smaak
  • 1 lombok pepertje
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • water
Sarma van snijbiet ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • lepel
  • fijne zeef
  • pan met dikke bodem met deksel

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sarma-van-snijbiet


Voorbereiding -- 30 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Verwijder het steeltje van het pepertje en snijd deze fijn. Meng het gehakt met ui, munt, tijm, 3 eetlepels tomatenpuree en het fijngesneden pepertje. Was de rijst goed, laat uitlekken en meng deze ook door het gehaktmengsel. Breng de vulling op smaak met peper.

Was de snijbiet bladeren en verwijder de harde stelen. Leg de stelen op de bodem van de pan, zo voorkom je dat de koolrolletjes aan de bodem kunnen gaan plakken of verbranden.

Plaats de gewassen bladeren in een kom en schenk er kokend water op. Laat dit ongeveer 2 minuten staan en spoel de bladeren dan met stromend water tot ze volledig afgekoeld zijn. Plaats een blad op je snijplank met de brede kant naar beneden en vul deze dan met een lepel gehaktvulling. Vouw de zijkanten over de vulling heen en rol deze dan zo strak mogelijk op, net zoals je bij een loempia zou doen. Herhaal tot alle vulling is gebruikt en leg de rolletjes bovenop de stelen in de pan.

Sarma van snijbiet vouwen Sarma van snijbiet vouwen

Sarma van snijbiet afmaken -- 30 minuten

Meng een eetlepel tomatenpuree met een flinke scheut zonnebloemolie en ongeveer 300 ml water. Schenk dit mengsel over de rolletjes en plaats een deksel op de pan. Laat het dan zachtjes garen tot de rijst gaar is, dit zal ongeveer een half uur duren. Je kunt dit controleren door 1 rolletjes open te snijden.

Sarma van snijbiet Sarma van snijbiet

Serveer bijvoorbeeld met een salade, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Aardbeien-advocaat slof

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.