Deze rolletjes komen je vast bekend voor, maar dan i.p.v. wijnbladeren zijn deze sarma van snijbiet gemaakt. Stiekem nóg veel lekkerder.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sarma-van-snijbiet
Was de snijbiet bladeren en verwijder de harde stelen. Leg de stelen op de bodem van de pan, zo voorkom je dat de koolrolletjes aan de bodem kunnen gaan plakken of verbranden.
Plaats de gewassen bladeren in een kom en schenk er kokend water op. Laat dit ongeveer 2 minuten staan en spoel de bladeren dan met stromend water tot ze volledig afgekoeld zijn. Plaats een blad op je snijplank met de brede kant naar beneden en vul deze dan met een lepel gehaktvulling. Vouw de zijkanten over de vulling heen en rol deze dan zo strak mogelijk op, net zoals je bij een loempia zou doen. Herhaal tot alle vulling is gebruikt en leg de rolletjes bovenop de stelen in de pan.
Sarma van snijbiet vouwen
Sarma van snijbiet
Serveer bijvoorbeeld met een salade, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.