Ohmydish.nl


Sarma van snijbiet

Deze rolletjes komen je vast bekend voor, maar dan i.p.v. wijnbladeren zijn deze sarma van snijbiet gemaakt. Stiekem nóg veel lekkerder.

1 uur 6 personen Hoofdgerechten
Sarma van snijbiet

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 20 mooie grote snijbiet bladeren
  • 500 gram gehakt (half-om-half)
  • 250 gram rijst
  • 1 ui
  • 2 eetlepels gedroogde munt
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • peper naar smaak
  • 1 lombok pepertje
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • water
Sarma van snijbiet ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • lepel
  • fijne zeef
  • pan met dikke bodem met deksel

Bereiden


1 uur 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sarma-van-snijbiet


Sarma wordt vaak gemaakt van wijnbladeren, maar je kunt ook andere grote bladeren gebruiken zoals snijbiet.

Voorbereiding -- 30 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Verwijder het steeltje van het pepertje en snijd deze fijn. Meng het gehakt met ui, munt, tijm, 3 eetlepels tomatenpuree en het fijngesneden pepertje. 

Was de rijst goed, laat uitlekken en meng deze ook door het gehaktmengsel. Breng de vulling op smaak met peper. Was de snijbiet bladeren en verwijder de harde stelen. Leg de stelen op de bodem van de pan, zo voorkom je dat de koolrolletjes aan de bodem kunnen gaan plakken of verbranden. 

Plaats de gewassen bladeren in een kom en schenk er kokend water op. Laat dit ongeveer 2 minuten staan en spoel de bladeren dan met stromend water tot ze volledig afgekoeld zijn. Plaats een blad op je snijplank met de brede kant naar beneden en vul deze dan met een lepel gehaktvulling. 

Vouw de zijkanten over de vulling heen en rol deze dan zo strak mogelijk op, net zoals je bij een loempia zou doen. Herhaal tot alle vulling is gebruikt en leg de rolletjes bovenop de stelen in de pan. 

Sarma van snijbiet vouwen
Sarma van snijbiet vouwen

Sarma van snijbiet afmaken -- 30 minuten

Meng een eetlepel tomatenpuree met een flinke scheut zonnebloemolie en ongeveer 300 ml water. Schenk dit mengsel over de rolletjes en plaats een deksel op de pan. 

Laat het dan zachtjes garen tot de rijst gaar is, dit zal ongeveer een half uur duren. Je kunt dit controleren door 1 rolletjes open te snijden. 

Sarma van snijbiet
Sarma van snijbiet

Serveer bijvoorbeeld met een salade, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Aardbeien-advocaat slof

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.