Ohmydish.nl


Sambal goreng telor

Deze sambal goreng telor is een heerlijk bijgerecht of een onderdeel van een rijsttafel. Heerlijke gefrituurde eieren in een pittige saus.

Sambal goreng telor
25 minuten 4 personen Bijgerechten
Sambal goreng telor

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 eieren
  • 1 sjalot
  • 3 knoflooktenen
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 kleine rode peper (zoals rawit)
  • 1/2e theelepel gemalen laos (of stukje verse laos)
  • 1 theelepel gemalen gember (of een stukje verse geraspte gember)
  • 1 theelepel gemalen citroengras of 1 stengel citroengras (sereh)
  • 1 laurierblad
  • 70 gram tomatenpuree (niet afgebeeld op de ingrediënten foto)
  • 100 ml kokosmelk
  • optioneel: seroendeng om erbij te serveren
Sambal goreng telor ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • kleine kom
  • schuimspaan
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sambal-goreng-telor


Voorbereiding -- 10 minuten

Kook de eieren ongeveer 6 minuten, laat ze dan schrikken onder stromend koud water en pel ze dan. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de rode peper ook fijn, je kunt de zaadlijsten eventueel verwijderen voor een mildere versie.

Sambal goreng telor Sambal goreng telor

Sambal goreng telor afmaken -- 15 minuten

Verhit een scheut olie in een kleine bakpan en bak hierin de gekookte eieren aan elke kant. Door het 'frituren' van de eieren krijgen ze een enorm lekker krokant laagje aan de buitenkant. De saus hecht hierdoor ook nog eens extra goed. Haal de eieren uit de pan en fruit de sjalot, knoflook en rode peper in dezelfde pan voor ongeveer 5 minuten.

Voeg de laos, gember, citroengras en laurierblad toe samen met de tomatenpuree. Bak dit nog even kort om de tomatenpuree te ontzuren. Voeg dan de kokosmelk toe samen met de sambal en laat de saus enkele minuten zachtjes koken. Voeg dan de gepelde en gefrituurde eieren toe en verwarm dit nog enkele minuten.

Breng op smaak met zout en serveer als bijgerecht of als onderdeel van een rijsttafel, optioneel kun je er nog seroendeng overheen strooien voor nog meer smaak. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.