Ohmydish.nl


Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie

Deze rode aardappelsalade met broccoli en kerrie is heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis, bij de barbecue of serveer als lunch salade. Klaar binnen een half uur.

Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie
30 minuten 4 personen Lunch
Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 500 gram rode aardappels
  • 1/2e broccoli
  • 1 rode ui
  • 2 appels (bijv. Golden Delicious)
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels kerrie
  • flinke scheut zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 3 eetlepels crème fraîche of zure room
  • peper en zout naar smaak
  • handvol croutons
Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • vergiet
  • schuimspaan
  • schone theedoek
  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • kleine kom
  • grote kom

Bereiden

30 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-aardappelsalade-met-broccoli-en-kerrie


Voorbereiding -- 20 minuten

Vul een pan met water en zout en breng aan de kook. Was de rode aardappels goed, want we gaan ze met schil gebruiken. Snijd de aardappels in grove plakken en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de aardappelplakken. Verdeel ondertussen de halve broccoli in niet al te grote roosjes. Haal de aardappels uit de pan, spreid ze uit op een schone theedoek om ze snel te laten afkoelen. Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de broccoli roosjes beetgaar in enkele minuten. Exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de roosjes. Laat dan ook de broccoli afkoelen. Pel de rode ui en snijd deze in halve dunne ringen. Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie

Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie afmaken -- 10 minuten

Verwarm de zonnebloemolie kort en voeg hier de kerrie aan toe. Dit is belangrijk om de smaak en structuur van de kruiden te verbeteren. Laat de olie met kerrie dan volledig afkoelen. Pers het sap uit de citroen en meng dit met crème fraîche, peper en zout. Voeg hier dan de kerrie-olie aan toe en roer samen tot een simpele dressing. Meng de aardappels, broccoli en rode ui met de kerrie dressing. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes. Meng als laatste de appels door de salade en maak af met croutons, smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Lavendelkoekjes met citroen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.