Deze rode aardappelsalade met broccoli en kerrie is heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis, bij de barbecue of serveer als lunch salade. Klaar binnen een half uur. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-aardappelsalade-met-broccoli-en-kerrie
Vul een pan met water en zout en breng aan de kook. Was de rode aardappels goed, want we gaan ze met schil gebruiken.
Snijd de aardappels in grove plakken en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de aardappelplakken.
Verdeel ondertussen de halve broccoli in niet al te grote roosjes. Haal de aardappels uit de pan, spreid ze uit op een schone theedoek om ze snel te laten afkoelen.
Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de broccoli roosjes beetgaar in enkele minuten. Exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de roosjes.
Laat dan ook de broccoli afkoelen. Pel de rode ui en snijd deze in halve dunne ringen.
Verwarm de zonnebloemolie kort en voeg hier de kerrie aan toe. Dit is belangrijk om de smaak en structuur van de kruiden te verbeteren. Laat de olie met kerrie dan volledig afkoelen.
Pers het sap uit de citroen en meng dit met crème fraîche, peper en zout. Voeg hier dan de kerrie-olie aan toe en roer samen tot een simpele dressing.
Meng de aardappels, broccoli en rode ui met de kerrie dressing. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes.
Meng als laatste de appels door de salade en maak af met croutons, eet smakelijk!
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!