Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie vegetarisch

Deze rode aardappelsalade met broccoli en kerrie is heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis, bij de barbecue of serveer als lunch salade. Klaar binnen een half uur.

30 minuten
4 personen
Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie ingrediënten
Recept rode aardappelsalade met broccoli en kerrie

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een pan met water en zout en breng aan de kook. Was de rode aardappels goed, want we gaan ze met schil gebruiken.

Snijd de aardappels in grove plakken en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de aardappelplakken.

Verdeel ondertussen de halve broccoli in niet al te grote roosjes. Haal de aardappels uit de pan, spreid ze uit op een schone theedoek om ze snel te laten afkoelen.

Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de broccoli roosjes beetgaar in enkele minuten. Exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de roosjes.

Laat dan ook de broccoli afkoelen. Pel de rode ui en snijd deze in halve dunne ringen. 

Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie
Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie

Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie afmaken – 10 minuten

Verwarm de zonnebloemolie kort en voeg hier de kerrie aan toe. Dit is belangrijk om de smaak en structuur van de kruiden te verbeteren. Laat de olie met kerrie dan volledig afkoelen.

Pers het sap uit de citroen en meng dit met crème fraîche, peper en zout. Voeg hier dan de kerrie-olie aan toe en roer samen tot een simpele dressing.

Meng de aardappels, broccoli en rode ui met de kerrie dressing. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes.

Meng als laatste de appels door de salade en maak af met croutons, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
312.44 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
44.81 g
13.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.57 g
3.72 g
Eiwitten
6.29 g
Vezels
8.82 g
Natrium
444.36 mg
Mineralen
Ijzer
3.06 mg
Calcium
101.94 mg
Magnesium
48.33 mg
Kalium
48.33 mg
Fosfor
141.51 mg
Koper
0.36 mg
Zink
1.14 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.77 µg
Vitamines
Vitamine C
71.39 mg
Vitamine D
0.14 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.78 mg
Vitamine B12
1.46 µg
Foliumzuur
38.66 µg
Vitamine E
0.19 mg
Vitamine K
49.78 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.