Deze rode aardappelsalade met broccoli en kerrie is heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis, bij de barbecue of serveer als lunch salade. Klaar binnen een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een pan met water en zout en breng aan de kook. Was de rode aardappels goed, want we gaan ze met schil gebruiken.
Snijd de aardappels in grove plakken en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de aardappelplakken.
Verdeel ondertussen de halve broccoli in niet al te grote roosjes. Haal de aardappels uit de pan, spreid ze uit op een schone theedoek om ze snel te laten afkoelen.
Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de broccoli roosjes beetgaar in enkele minuten. Exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de roosjes.
Laat dan ook de broccoli afkoelen. Pel de rode ui en snijd deze in halve dunne ringen.
Verwarm de zonnebloemolie kort en voeg hier de kerrie aan toe. Dit is belangrijk om de smaak en structuur van de kruiden te verbeteren. Laat de olie met kerrie dan volledig afkoelen.
Pers het sap uit de citroen en meng dit met crème fraîche, peper en zout. Voeg hier dan de kerrie-olie aan toe en roer samen tot een simpele dressing.
Meng de aardappels, broccoli en rode ui met de kerrie dressing. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes.
Meng als laatste de appels door de salade en maak af met croutons, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.