Rabarbercompote

(7)

Rabarber is een heerlijk friszure en toch ook zoete groente. Maak er een heerlijke rabarbercompote met vanille mee voor door de yoghurt of bij een dessert.

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt
Rabarbercompote

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram rijpe rabarber stengels
  • 100 gram suiker (afhankelijk hoe zuur de rabarber is)
  • 1/2 vanillestokje
  • 40 ml water
Rabarbercompote Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rabarbercompote


Rabarbercompote maken -- 15 minuten

Was de rabarber en snijd de uiteinden weg. Snijd de rabarber in kleine stukken van ongeveer 1 cm. Voeg de rabarber samen met de suiker en het water toe aan de pan.

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg samen met het stokje toe aan de rabarber en laat enkele minuten koken op middelhoog vuur. 

Rabarbercompote
Rabarbercompote

Je zult merken dat na enkele minuten de rabarber uit elkaar begint te vallen. Laat het dan nog enkele minuten koken tot het meeste vocht is verdampt. Het toevoegen van het water aan het begin is enkel om te voorkomen dat de rabarber zal aanbranden.

Roer de compote met een houten lepel door, breng op smaak met eventueel meer suiker als de rabarber erg zuur bleek te zijn. Verwijder het vanille stokje en serveer bijvoorbeeld door de yoghurt of als onderdeel van een dessert. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Gegrilde groene asperges

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!