Ohmydish.nl


Rabarbercompote

Rabarber is een heerlijk friszure en toch ook zoete groente. Maak er een heerlijke rabarbercompote met vanille mee voor door de yoghurt of bij een dessert.

15 minuten 6 personen Ontbijt
Rabarbercompote

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram rijpe rabarber stengels
  • 100 gram suiker (afhankelijk hoe zuur de rabarber is)
  • 1/2 vanillestokje
  • 40 ml water
Rabarbercompote ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • houten lepel

Bereiden


15 minuten 6 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rabarbercompote


Rabarbercompote maken -- 15 minuten

Was de rabarber en snijd de uiteinden weg. Snijd de rabarber in kleine stukken van ongeveer 1 cm. Voeg de rabarber samen met de suiker en het water toe aan de pan.

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg samen met het stokje toe aan de rabarber en laat enkele minuten koken op middelhoog vuur. 

Rabarbercompote
Rabarbercompote

Je zult merken dat na enkele minuten de rabarber uit elkaar begint te vallen. Laat het dan nog enkele minuten koken tot het meeste vocht is verdampt. Het toevoegen van het water aan het begin is enkel om te voorkomen dat de rabarber zal aanbranden.

Roer de compote met een houten lepel door, breng op smaak met eventueel meer suiker als de rabarber erg zuur bleek te zijn. Verwijder het vanille stokje en serveer bijvoorbeeld door de yoghurt of als onderdeel van een dessert. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenuā€™s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Gegrilde groene asperges

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.