Rabarber is een heerlijk friszure en toch ook zoete groente. Maak er een heerlijke rabarbercompote met vanille mee voor door de yoghurt of bij een dessert.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-03-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de rabarber en snijd de uiteinden weg. Snijd de rabarber in kleine stukken van ongeveer 1 cm. Voeg de rabarber samen met de suiker en het water toe aan de pan.
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg samen met het stokje toe aan de rabarber en laat enkele minuten koken op middelhoog vuur.
Je zult merken dat na enkele minuten de rabarber uit elkaar begint te vallen. Laat het dan nog enkele minuten koken tot het meeste vocht is verdampt. Het toevoegen van het water aan het begin is enkel om te voorkomen dat de rabarber zal aanbranden.
Roer de compote met een houten lepel door, breng op smaak met eventueel meer suiker als de rabarber erg zuur bleek te zijn. Verwijder het vanille stokje en serveer bijvoorbeeld door de yoghurt of als onderdeel van een dessert. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.