Ohmydish.nl


Mini quiches met rode kool

Deze mini quiches met rode kool zijn ontzettend leuk om te serveren tijdens een feestje of als voorafje/hapje tijdens de feestdagen.

Mini quiches met rode kool
1 uur 6 personen Tapas
Mini quiches met rode kool

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1/2 recept voor quiche deeg of gebruik bladerdeeg
  • ongeveer 200 gram rode kool
  • klontje boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2e friszure appel
  • ongeveer 100 ml droge rode wijn
  • 100 ml room
  • 2 eieren
  • 100 gram geitenkaas
  • peper en zout naar smaak
Mini quiches met rode kool ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • pan met dikke bodem en deksel
  • dunschiller
  • houten lepel
  • middelgrote kom
  • garde
  • oven
  • kleine taartvormpjes, gebruik bijvoorbeeld een muffin vorm
  • siliconen kwast
  • optioneel: deegroller
  • vork

Bereiden

1 uur 6 personen Tapas

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-quiches-met-rode-kool


Voorbereiding -- 30 minuten

Begin met het maken van het deeg als je deze zelf wilt maken, dit moet namelijk nog even rusten. Als je bladerdeeg gebruikt, zorg er dan voor dat het ontdooid is.

Snijd de rode kool fijn, als de reepjes te lang zijn gaat dit lastiger met het vullen van de kleine quiches. Verhit een klontje boter in een pan met dikke bodem en bak hier de rode kool even in. Voeg de laurierblaadjes toe en blus af met rode wijn. Plaats een deksel op de pan en zet het vuur laag.

Schil de appel en snijd de helft in kleine blokjes. Voeg deze na ongeveer 10 minuten toe aan de rode kool en stoof de rode kool gaar in nog eens 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout en verwijder de laurierblaadjes zodra de rode kool gaar is. Snijd ondertussen de geitenkaas in kleine blokjes en meng dit samen met de eieren en room. De geitenkaas zal eventueel niet volledig oplossen, maar dit is niet erg. Breng het eimengsel ook op smaak met peper en zout.

Mini quiches met rode kool Mini quiches met rode kool

Mini quiches met rode kool afmaken -- 30 minuten

Vet de mini taartvormpjes met boter en en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit met een deegroller, je kunt een uitsteker of glas gebruiken om rondjes uit het deeg te steken. Plaats de deegrondjes in de vormpjes en druk deze goed aan. Prik gaatjes in de bodem en verdeel de rode kool over de quiches.

Mini quiches met rode kool bodems Mini quiches met rode kool bodems

Verdeel dan het ei mengsel over de quiches en bak ze mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de kleine taartjes. Serveer bij voorkeur warm of lauwwarm, maar koud zijn ze ook erg lekker. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.