Deze mini quiches met rode kool zijn ontzettend leuk om te serveren tijdens een feestje of als voorafje/hapje tijdens de feestdagen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-quiches-met-rode-kool
Snijd de rode kool fijn, als de reepjes te lang zijn gaat dit lastiger met het vullen van de kleine quiches. Verhit een klontje boter in een pan met dikke bodem en bak hier de rode kool even in. Voeg de laurierblaadjes toe en blus af met rode wijn. Plaats een deksel op de pan en zet het vuur laag.
Schil de appel en snijd de helft in kleine blokjes. Voeg deze na ongeveer 10 minuten toe aan de rode kool en stoof de rode kool gaar in nog eens 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout en verwijder de laurierblaadjes zodra de rode kool gaar is. Snijd ondertussen de geitenkaas in kleine blokjes en meng dit samen met de eieren en room. De geitenkaas zal eventueel niet volledig oplossen, maar dit is niet erg. Breng het eimengsel ook op smaak met peper en zout.
Mini quiches met rode kool
Mini quiches met rode kool bodems
Verdeel dan het ei mengsel over de quiches en bak ze mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de kleine taartjes. Serveer bij voorkeur warm of lauwwarm, maar koud zijn ze ook erg lekker. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.