Deze mini quiches met rode kool zijn ontzettend leuk om te serveren tijdens een feestje of als voorafje/hapje tijdens de feestdagen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van het deeg als je deze zelf wilt maken, dit moet namelijk nog even rusten. Als je bladerdeeg gebruikt, zorg er dan voor dat het ontdooid is.
Snijd de rode kool fijn, als de reepjes te lang zijn gaat dit lastiger met het vullen van de kleine quiches. Verhit een klontje boter in een pan met dikke bodem en bak hier de rode kool even in.
Voeg de laurierblaadjes toe en blus af met rode wijn. Plaats een deksel op de pan en zet het vuur laag. Schil de appel en snijd de helft in kleine blokjes. Voeg deze na ongeveer 10 minuten toe aan de rode kool en stoof de rode kool gaar in nog eens 10 minuten.
Breng op smaak met peper en zout en verwijder de laurierblaadjes zodra de rode kool gaar is. Snijd ondertussen de geitenkaas in kleine blokjes en meng dit samen met de eieren en room.
De geitenkaas zal eventueel niet volledig oplossen, maar dit is niet erg. Breng het eimengsel ook op smaak met peper en zout.
Vet de mini taartvormpjes met boter en en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Rol het deeg uit met een deegroller, je kunt een uitsteker of glas gebruiken om rondjes uit het deeg te steken. Plaats de deegrondjes in de vormpjes en druk deze goed aan. Prik gaatjes in de bodem en verdeel de rode kool over de quiches.
Verdeel dan het ei mengsel over de quiches en bak ze mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de kleine taartjes.
Serveer bij voorkeur warm of lauwwarm, maar koud zijn ze ook erg lekker. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.