Maissoep is een vullende en romige soep met gerookte paprika en krokante spekjes. Heerlijk als lunch of met brood zelfs een complete maaltijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 09-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze in blokjes, je hoeft dit niet heel precies te doen aangezien de soep gepureerd zal worden. Schil de aardappels, was deze en snijd deze in stukken.
Laat de blikken maïs in de tussentijd uitlekken.
Verhit een klontje boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn geworden. Voeg de aardappel en maïs toe en bak dit ook nog enkele minuten mee.
Voeg dan een halve theelepel gerookte paprika poeder toe en na ongeveer een minuut ook de bouillon. Breng de soep aan de kook, zet de soep dan lager en laat de aardappels nog ongeveer 10 minuten garen.
Afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel. Bak ondertussen de spekjes tot deze mooi krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd een paar eetlepels maïskorrels apart en pureer de rest tot de soep glad is.
Je kunt dit doen met een blender of staafmixer. Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de apart gehouden maïs en krokante spekreepjes.
Garneer eventueel met platte peterselie en gerookte paprika poeder. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.