Ohmydish.nl


Maïssoep

Maissoep is een vullende en romige soep met gerookte paprika en krokante spekjes. Heerlijk als lunch of met brood zelfs een complete maaltijd.

Maïssoep
30 minuten 6 personen Soep recepten
Maïssoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 blikken maïs (570 gram totaal)
  • 2 middelgrote kruimige aardappels
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1.5 liter groente- of kippenbouillon
  • boter om te bakken
  • 225 gram crème fraîche
  • peper en zout naar smaak
  • gerookte paprika poeder
  • 125 gram spekreepjes
  • verse platte peterselie
Maïssoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • middelgrote pan
  • blender of staafmixer
  • kleine bakpan
  • keukenpapier

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 6 personen Soep recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maissoep


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze in blokjes, je hoeft dit niet heel precies te doen aangezien de soep gepureerd zal worden. Schil de aardappels, was deze en snijd deze in stukken. Laat de blikken maïs uitlekken.

Maïssoep Maïssoep

Maïssoep afmaken -- 20 minuten

Verhit een klontje boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn geworden. Voeg de aardappel en maïs toe en bak dit ook nog enkele minuten mee. Voeg dan een halve theelepel gerookte paprika poeder toe en na ongeveer een minuut ook de bouillon. Breng de soep aan de kook, zet de soep dan lager en laat de aardappels nog ongeveer 10 minuten garen. Afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel. Bak ondertussen de spekjes tot deze mooi krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Houd een paar eetlepels maïskorrels apart en pureer de rest tot de soep glad is. Je kunt dit doen met een blender of staafmixer. Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de soep met de apart gehouden maïs en krokante spekreepjes. Garneer eventueel met platte peterselie en gerookte paprika poeder. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.