Maissoep is een vullende en romige soep met gerookte paprika en krokante spekjes. Heerlijk als lunch of met brood zelfs een complete maaltijd.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maissoep
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze in blokjes, je hoeft dit niet heel precies te doen aangezien de soep gepureerd zal worden. Schil de aardappels, was deze en snijd deze in stukken.
Laat de blikken maïs uitlekken.
Verhit een klontje boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn geworden. Voeg de aardappel en maïs toe en bak dit ook nog enkele minuten mee.
Voeg dan een halve theelepel gerookte paprika poeder toe en na ongeveer een minuut ook de bouillon. Breng de soep aan de kook, zet de soep dan lager en laat de aardappels nog ongeveer 10 minuten garen.
Afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel. Bak ondertussen de spekjes tot deze mooi krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd een paar eetlepels maïskorrels apart en pureer de rest tot de soep glad is.
Je kunt dit doen met een blender of staafmixer. Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de apart gehouden maïs en krokante spekreepjes.
Garneer eventueel met platte peterselie en gerookte paprika poeder. Smakelijk!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!