Maïssoep

(10)

Maissoep is een vullende en romige soep met gerookte paprika en krokante spekjes. Heerlijk als lunch of met brood zelfs een complete maaltijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Maïssoep

Ingrediënten


  • 2 blikken maïs (570 gram totaal)
  • 2 middelgrote kruimige aardappels
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1.5 liter groente- of kippenbouillon
  • boter om te bakken
  • 225 gram crème fraîche
  • peper en zout naar smaak
  • gerookte paprika poeder
  • 125 gram spekreepjes
  • verse platte peterselie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • middelgrote pan
  • blender of staafmixer
  • kleine bakpan
  • keukenpapier

Maïssoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maissoep


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze in blokjes, je hoeft dit niet heel precies te doen aangezien de soep gepureerd zal worden. Schil de aardappels, was deze en snijd deze in stukken.

Laat de blikken maïs in de tussentijd uitlekken. 

Maïssoep
Maïssoep

Maïssoep afmaken – 20 minuten

Verhit een klontje boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn geworden. Voeg de aardappel en maïs toe en bak dit ook nog enkele minuten mee.

Voeg dan een halve theelepel gerookte paprika poeder toe en na ongeveer een minuut ook de bouillon. Breng de soep aan de kook, zet de soep dan lager en laat de aardappels nog ongeveer 10 minuten garen.

Afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel. Bak ondertussen de spekjes tot deze mooi krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd een paar eetlepels maïskorrels apart en pureer de rest tot de soep glad is.

Je kunt dit doen met een blender of staafmixer. Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de apart gehouden maïs en krokante spekreepjes.

Garneer eventueel met platte peterselie en gerookte paprika poeder. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

2 reacties op Maïssoep

Demi | StudioKOOK plaatste op 12-01-2017 om 07:42:41
Leuk recept! Ga ik een keer proberen.
Ohmydish plaatste op 12-01-2017 om 07:46:09
Smakelijk Demi !

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.