Heerlijk bijgerecht en een goede manier om smaak toe te voegen aan standaard bloemkool. Deze geweldige geroosterde bloemkoolpuree (vegan) is klaar in 40 min Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-bloemkoolpuree-vegan
Snijd de bloemkool in kleine stukken. Je hoeft ze niet in mooie roosjes te verdelen, maar zorg wel dat alle stukken even groot zijn zodat ze evenredig gaar worden.
Pel de sjalot en knoflookteen en snijd in grove stukken. Verdeel de sjalot, knoflook en bloemkool over de ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Geroosterde bloemkoolpuree (vegan)
Pureer de bloemkool tot deze glad is. Je blender zal waarschijnlijk moeite hebben met enkel droge ingredienten, daarom kun je steeds een beetje rijstmelk toevoegen tijdens het pureren. Meng alles tot het glad is en breng op smaak met gemalen nootmuskaat, peper en zout.
Serveer deze heerlijke bloemkoolpuree als bijgerecht bij vele soorten hoofdgerechten.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.