Geroosterde bloemkoolpuree (vegan)

(3)

Heerlijk bijgerecht en een goede manier om smaak toe te voegen aan standaard bloemkool. Deze geweldige geroosterde bloemkoolpuree (vegan) is klaar in 40 min Laat een reactie achter

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Geroosterde bloemkoolpuree (vegan)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Halve bloemkool
  • 1 sjalot
  • 1 grote knoflookteen
  • 400 ml rijstmelk
  • olijfolie
  • gemalen nootmuskaat, peper en zout naar smaak
Geroosterde bloemkoolpuree (vegan) Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • blender of foodprocessor

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-bloemkoolpuree-vegan


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Snijd de bloemkool in kleine stukken. Je hoeft ze niet in mooie roosjes te verdelen, maar zorg wel dat alle stukken even groot zijn zodat ze evenredig gaar worden.

Pel de sjalot en knoflookteen en snijd in grove stukken. Verdeel de sjalot, knoflook en bloemkool over de ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Geroosterde bloemkoolpuree (vegan) Geroosterde bloemkoolpuree (vegan)

Geroosterde bloemkoolpuree (vegan) afmaken -- 30 minuten

Rooster de bloemkool in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de bloemkool stukken. Zorg dat ze zo licht mogelijk van kleur blijven, zodat de puree een mooie kleur zal hebben.

Pureer de bloemkool tot deze glad is. Je blender zal waarschijnlijk moeite hebben met enkel droge ingredienten, daarom kun je steeds een beetje rijstmelk toevoegen tijdens het pureren. Meng alles tot het glad is en breng op smaak met gemalen nootmuskaat, peper en zout.

Serveer deze heerlijke bloemkoolpuree als bijgerecht bij vele soorten hoofdgerechten.


Waardeer dit recept!
3 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.