Geroosterde bloemkoolpuree (vegan)
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geroosterde bloemkoolpuree (vegan) veganistisch

Heerlijk bijgerecht en een goede manier om smaak toe te voegen aan standaard bloemkool. Deze geweldige geroosterde bloemkoolpuree (vegan) is klaar in 40 min

40 minuten
6 personen
Geroosterde bloemkoolpuree (vegan) ingrediënten
Recept geroosterde bloemkoolpuree (vegan)

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Snijd de bloemkool in kleine stukken.

Je hoeft ze niet in mooie roosjes te verdelen, maar zorg wel dat alle stukken even groot zijn zodat ze evenredig gaar worden.

Pel de sjalot en knoflookteen en snijd in grove stukken.

Verdeel de sjalot, knoflook en bloemkool over de ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. 

Geroosterde bloemkoolpuree (vegan)
Geroosterde bloemkoolpuree (vegan)

De geroosterde bloemkoolpuree (vegan) afmaken – 30 minuten

Rooster de bloemkool in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de bloemkool stukken.

Zorg dat ze zo licht mogelijk van kleur blijven, zodat de puree een mooie kleur zal hebben. Pureer de bloemkool tot deze glad is.

Tip: je blender zal waarschijnlijk een moeite hebben met enkel droge ingredienten, daarom kun je steeds een beetje rijstmelk toevoegen tijdens het pureren.

Meng alles tot het glad is en breng op smaak met gemalen nootmuskaat, peper en zout.

Serveer deze heerlijke bloemkoolpuree als bijgerecht bij vele soorten hoofdgerechten, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
51.19 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.2 g
5.67 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.83 g
0.16 g
Eiwitten
1.66 g
Vezels
1.72 g
Natrium
20.03 mg
Mineralen
Ijzer
0.54 mg
Calcium
94.42 mg
Magnesium
8.83 mg
Kalium
8.83 mg
Fosfor
47.75 mg
Koper
0.03 mg
Zink
0.34 mg
Jodium
0.01 µg
Selenium
0.4 µg
Vitamines
Vitamine C
54.23 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
30.03 µg
Vitamine E
0.13 mg
Vitamine K
0.13 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geroosterde bloemkoolpuree (vegan)"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.