Heerlijk bijgerecht en een goede manier om smaak toe te voegen aan standaard bloemkool. Deze geweldige geroosterde bloemkoolpuree (vegan) is klaar in 40 min
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-bloemkoolpuree-vegan
Snijd de bloemkool in kleine stukken. Je hoeft ze niet in mooie roosjes te verdelen, maar zorg wel dat alle stukken even groot zijn zodat ze evenredig gaar worden.
Pel de sjalot en knoflookteen en snijd in grove stukken. Verdeel de sjalot, knoflook en bloemkool over de ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Geroosterde bloemkoolpuree (vegan)
Pureer de bloemkool tot deze glad is. Je blender zal waarschijnlijk moeite hebben met enkel droge ingredienten, daarom kun je steeds een beetje rijstmelk toevoegen tijdens het pureren. Meng alles tot het glad is en breng op smaak met gemalen nootmuskaat, peper en zout.
Serveer deze heerlijke bloemkoolpuree als bijgerecht bij vele soorten hoofdgerechten.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.