Kabeljauw met saffraansaus

(10)

Kabeljauw met saffraansaus is een heerlijk doordeweekse maaltijd. Smaakvolle, romige en schuimige saus zonder room die klaar is binnen 20 minuten.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kabeljauw met saffraansaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 ui
  • 1 takje verse tijm
  • 1 eetlepel saffraan draadjes
  • 100 ml sherry
  • 200 ml visbouillon
  • 100 gram koude roomboter
  • boter + olijfolie om mee te bakken
  • peper en zout naar smaak
  • 4 kabeljauw filets
Kabeljauw met saffraansaus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • houten spatel
  • fijne zeef
  • staafmixer
  • keukenpapier
  • grote bakpan
  • visspatel

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-met-saffraansaus


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een klontje boter in de kleine sauspan en fruit hier de ui samen met de saffraan, zodra de ui glazig begint te worden voeg dan ook het takje tijm toe.

Blus na enkele minuten af met de sherry en kook dit kort op middelhoog vuur. Voeg de visbouillon toe en laat het op middelmatig vuur inkoken tot ongeveer de helft. 

Kabeljauw met saffraansaus
Kabeljauw met saffraansaus

Kabeljauw met saffraansaus afmaken -- 10 minuten

Verhit boter samen met een scheut olijfolie in een bakpan. Dep de kabeljauw filets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.

Bak de filets enkele minuten aan beide kanten tot de kabeljauw mooi goudbruin is en de binnenkant nog mooi zacht.

Maak de saus af door deze te zeven en daarna door er koude blokjes boter aan toe te voegen terwijl je de staafmixer gebruikt om de saus luchtig en dikker te maken. Voeg steeds een blokje boter toe als de vorige volledig is opgenomen. Je zult merken dat de saus dikker wordt door het geleidelijk toevoegen van de boter.

Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Serveer de kabeljauw met saffraansaus en eventueel met tagliatelle, snijbonen of andere groente naar keuze. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Melanzane alla parmigiana

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!