Kabeljauw met saffraansaus is een heerlijk doordeweekse maaltijd. Smaakvolle, romige en schuimige saus zonder room die klaar is binnen 20 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-09-2024
Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een klontje boter in de kleine sauspan en fruit hier de ui samen met de saffraan, zodra de ui glazig begint te worden voeg dan ook het takje tijm toe.
Blus na enkele minuten af met de sherry en kook dit kort op middelhoog vuur. Voeg de visbouillon toe en laat het op middelmatig vuur inkoken tot ongeveer de helft.
Verhit boter samen met een scheut olijfolie in een bakpan. Dep de kabeljauw filets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
Bak de filets enkele minuten aan beide kanten tot de kabeljauw mooi goudbruin is en de binnenkant nog mooi zacht.
Maak de saus af door deze te zeven en daarna door er koude blokjes boter aan toe te voegen terwijl je de staafmixer gebruikt om de saus luchtig en dikker te maken. Voeg steeds een blokje boter toe als de vorige volledig is opgenomen. Je zult merken dat de saus dikker wordt door het geleidelijk toevoegen van de boter.
Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Serveer de kabeljauw met saffraansaus en eventueel met tagliatelle, snijbonen of andere groente naar keuze. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.