Kabeljauw met saffraansaus
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kabeljauw met saffraansaus

Kabeljauw met saffraansaus is een heerlijk doordeweekse maaltijd. Smaakvolle, romige en schuimige saus zonder room die klaar is binnen 20 minuten.

20 minuten
4 personen
Kabeljauw met saffraansaus ingrediënten

Recept kabeljauw met saffraansaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 16-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een klontje boter in de kleine sauspan en fruit hier de ui samen met de saffraan, zodra de ui glazig begint te worden voeg dan ook het takje tijm toe.

Blus na enkele minuten af met de sherry en kook dit kort op middelhoog vuur. Voeg de visbouillon toe en laat het op middelmatig vuur inkoken tot ongeveer de helft. 

Kabeljauw met saffraansaus
Kabeljauw met saffraansaus

Kabeljauw met saffraansaus afmaken – 10 minuten

Verhit boter samen met een scheut olijfolie in een bakpan. Dep de kabeljauw filets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.

Bak de filets enkele minuten aan beide kanten tot de kabeljauw mooi goudbruin is en de binnenkant nog mooi zacht.

Maak de saus af door deze te zeven en daarna door er koude blokjes boter aan toe te voegen terwijl je de staafmixer gebruikt om de saus luchtig en dikker te maken. Voeg steeds een blokje boter toe als de vorige volledig is opgenomen. Je zult merken dat de saus dikker wordt door het geleidelijk toevoegen van de boter.

Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Serveer de kabeljauw met saffraansaus en eventueel met tagliatelle, snijbonen of andere groente naar keuze. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
351.41 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.39 g
2.87 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.84 g
15.63 g
Eiwitten
22.39 g
Vezels
1.34 g
Natrium
618.4 mg
Mineralen
Ijzer
1.15 mg
Calcium
45.62 mg
Magnesium
42.13 mg
Kalium
42.13 mg
Fosfor
370.21 mg
Koper
0.05 mg
Zink
1.02 mg
Jodium
247.52 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
4.77 mg
Vitamine D
0.34 mg
Vitamine A
2.15 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.21 mg
Vitamine B6
0.25 mg
Vitamine B12
2.6 µg
Foliumzuur
13.93 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.92 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kabeljauw met saffraansaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.