Echte Hollandse kost, wie is er niet dol op! Klassieke hutspot, heerlijk simpel met aardappels, wortels en uien. Binnen een half uur op tafel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken. Plaats de aardappels in een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil ondertussen de wortels en snijd deze ook grof.
Voeg deze dan toe aan de pan met aardappels samen met de laurierblaadjes. Pel dan ook de uien en snijd deze grof, voeg dan ook deze toe en kook het geheel tot de aardappels gaar zijn.
Verwijder de laurierblaadjes en gebruik een stamper om de wortel, aardappels en uien grof te pureren. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Maak de hutspot smeuïg met roomboter en melk. Serveer eventueel met rookworst en mosterd of piccalilly, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.