Ohmydish.nl


Hutspot

Echte Hollandse kost, wie is er niet dol op! Klassieke hutspot, heerlijk simpel met aardappels, wortels en uien. Binnen een half uur op tafel.

Hutspot
30 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Hutspot

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 700 gram wortels
  • ongeveer 7 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • flinke klont roomboter
  • flinke scheut volle melk
  • flinke snuf nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel rookworst en mosterd om erbij te serveren
Hutspot ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • aardappelstamper

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hutspot


Voorbereiding -- 20 minuten

Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken. Plaats de aardappels in een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil ondertussen de wortels en snijd deze ook grof. Voeg deze dan toe aan de pan met aardappels samen met de laurierblaadjes. Pel dan ook de uien en snijd deze grof, voeg dan ook deze toe en kook het geheel tot de aardappels gaar zijn.

De hutspot afmaken -- 10 minuten

Verwijder de laurierblaadjes en gebruik een stamper om de wortel, aardappels en uien grof te pureren. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Maak de hutspot smeuïg met roomboter en melk. Serveer eventueel met rookworst en mosterd of piccalilly, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Beef Wellington

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.