Maak eens deze gewokte groenten met kerrie, cashewnoten en o.a. spinazie als bijgerecht. Makkelijk te maken en binnen 20 minuten op tafel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de spinazie, verwijder de harde stelen en gebruik een sla centrifuge om de spinazie te drogen. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier.
Snijd de champignons in partjes en verwijder de uiteindes van de peultjes. Schil de wortels en snijd deze in niet al te grote stukjes.
Pel de knoflooktenen en rode ui. Snijd de knoflooktenen fijn en de rode ui in halve ringen.
Verhit de wok tot deze gaat roken, voeg een paar eetlepel sesamolie toe en bak hierin de wortel en peultjes. Voeg na enkele minuten de champignons, ui en knoflook toe.
Na wederom enkele minuten voeg je ook de gember, cashewnoten en kerrie toe. Als laatste kan de spinazie erbij, als het niet past kun je dit het beste in delen toevoegen.
Breng op smaak met zout en serveer bijvoorbeeld als heerlijk bijgerecht bij gemarineerde schouderkarbonade.
Of maak er meer een saus van door sojasaus toe te voegen zodat je het kan mengen met rijst of noedels. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.