Ohmydish.nl


Gemarineerde schouderkarbonade

Een gemarineerde schouderkarbonade met uiensaus is eens iets anders dan een standaard stukje vlees. Probeer het maar eens!

Gemarineerde schouderkarbonade
20 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Gemarineerde schouderkarbonade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 schouderkarbonades
  • 3 eetlepels tamarinde pasta (assem) - te koop bij de toko, kan ook eventueel vervangen worden door citroen
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • boter om in te bakken
  • ongeveer 150 ml Brandy
  • peper en zout naar smaak
Gemarineerde schouderkarbonade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • optioneel: hersluitbare zak
  • grote bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-schouderkarbonade


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en snijd deze in grove stukken. Maak een mengsel van de fijngesneden knoflook, gember, 1 eetlepel Brandy, tamarinde pasta, chili vlokken en basterdsuiker.

Bestrooi het vlees met peper en zout en meng de marinade met de schouderkarbonades en laat deze minimaal 1 uur marineren. Hoe langer je deze laat marineren, hoe smaakvoller deze zal zijn. Je kunt het vlees marineren in de kom, maar je kunt ze ook eventueel in een hersluitbare zak doen.

Gemarineerde schouderkarbonade Gemarineerde schouderkarbonade

Gemarineerde schouderkarbonade afmaken -- 10 minuten

Pel de ui en snijd deze in (halve) ringen. Verhit boter in een grote bakpan en bak hierin de gemarineerde schouderkarbonades aan beide kanten ongeveer 4 minuten. Voeg dan de uien toe en bak deze nog enkele minuten mee, blus af met Brandy en kook tot de saus is ingedikt tot de gewenste dikte.

Verwijder de stukken gember en serveer de schouderkarbonade met bijvoorbeeld aardappels en broccoli.


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Maïssoep
Volgend recept →
Karnemelk citroen taart

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.