Deze gefermenteerde kool en wortel maak je op dezelfde manier als zuurkool, maar lijkt een beetje op atjar. De moeite waard om op te wachten!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gefermenteerde-kool-en-wortel
Plaats de groenten in de zuurkoolpot en stamp deze per laag goed aan. Dit kun je doen met een vuist, maar ook met een stevig lange stamper. Schenk het wortelsap erbij, zorg dat de groenten helemaal onder het vocht staan. Leg de stenen of andere zware objecten bovenop, plaats de deksel op de zuurkoolpot en maak een waterslot. Dit is erg belangrijk omdat het gas wel kan ontsnappen, maar er geen bacteriën van buitenaf in de zuurkool kunnen komen.
Gefermenteerde kool en wortel
Dit zurige bijgerecht is lekker bij nasi en loempia's, een beetje te vergelijken met atjar. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.