Snelle Gochujang maken
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Snelle Gochujang maken

Gochujang is een Koreaanse chilipasta. Het wordt o.a. gemaakt van gefermenteerde sojabonen, beter bekend als miso. Gochujang zelf maken is niet moeilijk met deze makkelijk te verkrijgen ingrediënten.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 10-09-2021.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023

Traditioneel wordt gochujang gemaakt met gochugaru, dit zijn gemalen gedroogde Koreaanse chili pepers. Dit is niet altijd goed verkrijgbaar, maar met andere soorten chili vlokken kun je makkelijker zelf gochujang maken. Dit is daarom geen traditionele gochujang, maar de smaak komt perfect overeen.

Ingrediënten

  • 50 gram chili vlokken
  • 110 ml water
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels rode miso pasta
  • 1 eetlepel sake
  • halve theelepel rijstazijn
  • snuf zout
Snelle Gochujang ingrediënten
Snelle Gochujang ingrediënten

Gochujang maken – 20 minuten

Meng chili vlokken, water, honing en miso in een kleine sauspan. Verwarm dit kort, zet het vuur uit en laat dit dan ongeveer een kwartier staan. 

Roer er dan het zout, sake en rijstazijn doorheen. Roer goed en dan is je gochujang klaar. Je kunt deze peperpasta nu enkele maanden in de koelkast bewaren in een goed afgesloten bak.

Snelle Gochujang maken
Snelle Gochujang maken

Je kunt deze Koreaanse chilipasta voor veel soorten gerechten gebruiken. Zoals het op smaak brengen van gebakken rijst of noedels, gebruik het om varkensvlees of rundvlees te marineren en ook lekker in combinatie met kimchi.

Tips!

Wat is gochujang?

Gochujang is een Koreaanse chilipasta, deze wordt o.a. gemaakt van gefermenteerde sojabonen (miso).

Wat is miso pasta?

Miso is een Japanse bonenpasta. Het wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en koji. Koji-kin is een schimmelsoort, deze helpt als starter voor het activeren van enzymen in o.a. rijst.

De smaak verschilt per soort miso, je hebt namelijk rode, witte en zwarte miso. Hoe donkerder de pasta, hoe krachtiger de smaak.

Wat is gochugaru?

Gochugaru is een type chili, het zijn Koriaanse chili pepers die zijn gedroogd en daarna vermalen. Ze zijn felrood en dat geeft gochujang zijn felrode kleur.

Wat vind je van deze blog?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Snelle Gochujang maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.