Een makkelijk bijgerecht dat klaar is binnen een kwartier. Heerlijk krokante broccoli met knoflook, rode ui en sesam. Veel smaakvoller dan gekookte broccoli
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-broccoli-met-knoflook
Pel de rode ui en knoflooktenen. Snijd de rode ui in halve ringen en de knoflooktenen zo fijn mogelijk. Verdeel de broccoli in niet te grote roosjes.
Verhit een beetje zonnebloemolie of andere neutrale olie in de middelgrote bakpan op middelhoog vuur. Bak hierin de broccoli enkele minuten en voeg dan de rode ui toe. Na enkele minuten voeg je ook de knoflook toe voeg een klein laagje water toe.
Zodra het water is verdampt, voeg je de sesamolie en sesamzaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer als bijgerecht bij bijvoorbeeld heerlijke schouderkarbonades en gebakken krieltjes. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.