Gebakken broccoli met knoflook
😍 98Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gebakken broccoli met knoflook veganistisch

Een makkelijk bijgerecht dat klaar is binnen een kwartier. Heerlijk krokante broccoli met knoflook, rode ui en sesam. Veel smaakvoller dan gekookte broccoli

15 minuten
4 personen
Gebakken broccoli met knoflook ingrediënten
Recept gebakken broccoli met knoflook

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
15 minuten

Gebakken broccoli met knoflook maken – 15 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen. Snijd de rode ui in halve ringen en de knoflooktenen zo fijn mogelijk. Verdeel de broccoli in niet te grote roosjes. 

Gebakken broccoli met knoflook
Gebakken broccoli met knoflook

Verhit een beetje zonnebloemolie of andere neutrale olie in de middelgrote bakpan op middelhoog vuur. Bak hierin de broccoli enkele minuten en voeg dan de rode ui toe. Na enkele minuten voeg je ook de knoflook toe en schenk er na kort bakken een klein laagje water bij.

Zodra het water is verdampt, voeg je de sesamolie en sesamzaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer als bijgerecht bij bijvoorbeeld heerlijke schouderkarbonades en gebakken krieltjes. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

98 waarderingen
😍
98
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
164.02 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.04 g
1.92 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.21 g
2.27 g
Eiwitten
2.58 g
Vezels
3.07 g
Natrium
348.99 mg
Mineralen
Ijzer
1.03 mg
Calcium
79.69 mg
Magnesium
15.89 mg
Kalium
15.89 mg
Fosfor
62.58 mg
Koper
0.15 mg
Zink
0.75 mg
Jodium
0.55 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
73.95 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.25 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.15 mg
Vitamine B6
0.14 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
39.34 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
96.61 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Gebakken broccoli met knoflook"
René zegt op 05-07-2022
Lekker vaag recept. een paar minuten, nog een paar minuten, nog een paar minuten.... dat is met elkaar 6 of 20 minuten. wat water... half glas, kwart glas...., hoeveel sesamzaadjes?
Ohmydish zegt op 07-07-2022

Hoi René, dit is geen recept wat heel precies hoeft zoals bijvoorbeeld bij bakken wel het geval is. De gebakken broccoli is binnen een kwartiertje klaar (dit staat in het recept), dus nee, 20 minuten zijn zeker geen aantal minuten. Een paar minuten wil zeggen 2 - 3 minuten. Een laagje water is zoals in het recept staat: een laagje water zodat de bodem van je pan gevuld is. Hoeveel dit precies is, hoeft niet afgemeten te worden en dit is volledig afhankelijk hoe groot de pan is die je gebruikt. Ik heb de sesamzaadjes niet geteld. Zonder gein, gewoon een beetje naar smaak :-) Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.