Deze gebakken knoflook krieltjes zijn klaar binnen 20 minuten. Heerlijk krokant en vol van smaak, perfect bijgerecht bij elk soort vlees of vis.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Was de krieltjes onder stromend koud water en kook ze vervolgens ongeveer 10 minuten lang in het kokende water.
Pel ondertussen de knoflooktenen en snijd deze fijn. Als je verse peterselie gebruikt, dien je deze eerst te wassen en drogen en dan fijn te hakken. Giet de aardappels af en zet opzij.
Verhit olijfolie in de grote bakpan en bak hierin de krieltjes enkele minuten tot ze krokant zijn aan alle kanten. Voeg dan de knoflook toe en bak nog enkele minuten langer.
Breng de krieltjes op smaak met peper en zout en verdeel er de grove chili over. Garneer met peterselie, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.