Ohmydish.nl


Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Een perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren.

10 minuten 2 personen Voorgerechten
Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 10 coquilles (Sint jacobsschelpen)
  • olijfolie
  • ongeveer 4 eetlepels poedersuiker
  • scheut balsamico azijn
  • snufje (zee)zout
Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • keukenpapier
  • middelgrote bakpan
  • tang
  • bord

Bereiden


10 minuten 2 personen Voorgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/coquilles-st-jacques-met-karamel


Voorbereiding -- 5 minuten

Dep de coquilles droog met keukenpapier en controleer of ze goed zijn schoongemaakt. Soms zit er nog een wit stukje aan vast,Ā dit is de spier en is een beetje taai dus het is aan te raden deze voorzichtig te verwijderen.

Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico afmaken -- 5 minutes

Haal de coquilles door de poedersuiker en verhit olijfolie in een middelgrote bakpan. Bak de coquilles op hoog vuur kort aan beide kanten en haal ze dan uit de pan. Voeg nog een beetje extra poedersuiker toe (in totaal ongeveer 4 eetlepels poedersuiker) om te laten karamelliseren en blus af met een scheut balsamico azijn. Serveer de gebakken coquilles direct met de balsamico-karamel en verdeel een klein snufje zout op elke coquille. Geniet ervan!

Aangeraden producten (4)


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen
Volgend recept →
Kaki en geitenkaas amuse

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.