Ohmydish.nl


Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Een perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren.

Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico
10 minuten 2 personen Voorgerechten
Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 10 coquilles (Sint jacobsschelpen)
  • olijfolie
  • ongeveer 4 eetlepels poedersuiker
  • scheut balsamico azijn
  • snufje (zee)zout
Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • keukenpapier
  • middelgrote bakpan
  • tang
  • bord

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

10 minuten 2 personen Voorgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/coquilles-st-jacques-met-karamel


Voorbereiding -- 5 minuten

Dep de coquilles droog met keukenpapier en controleer of ze goed zijn schoongemaakt. Soms zit er nog een wit stukje aan vast, dit is de spier en is een beetje taai dus het is aan te raden deze voorzichtig te verwijderen.

Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico

Coquilles St. Jacques met karamel en balsamico afmaken -- 5 minutes

Haal de coquilles door de poedersuiker en verhit olijfolie in een middelgrote bakpan. Bak de coquilles op hoog vuur kort aan beide kanten en haal ze dan uit de pan. Voeg nog een beetje extra poedersuiker toe (in totaal ongeveer 4 eetlepels poedersuiker) om te laten karamelliseren en blus af met een scheut balsamico azijn. Serveer de gebakken coquilles direct met de balsamico-karamel en verdeel een klein snufje zout op elke coquille. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen
Volgend recept →
Kaki en geitenkaas amuse

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.