Een super zachte chocolade mousse taart, boordevol chocolade en een zachte cake gemaakt van luchtig biscuitdeeg. Versierd met frambozen of ander fruit.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-09-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van de chocolade mousse volgens dit recept, je hebt maar de helft nodig. Voeg dan wel tijdens het verwarmen van het water en suiker een blaadje gelatine toe, zodat de mousse iets steviger is.
Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Vervolg dan met het maken van het biscuitdeeg.
Meng hiervoor 10 eieren met 300 gram suiker met een elektrische mixer tot deze luchtig en wit geworden zijn. Meng ondertussen de bloem met cacaopoeder en een snuf zout, zeef deze en voeg deze geleidelijk toe aan de mixer.
Meng dit zo kort mogelijk zodat het beslag zo luchtig mogelijk blijft. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en bak dit gaar in ongeveer 30 minuten.
Terwijl de cake staat af te koelen, kun je de buitenste laag maken. Verwarm hiervoor room, boter en pure chocolade op laag vuur. Meng met een garde tot een glad mengsel en zet het dan opzij om een beetje af te koelen.
Zorg ervoor dat het niet teveel afkoelt, aangezien het dan gaat opstijven. Snijd de cake door de helft en zorg dat de bovenkant zo vlak mogelijk is.
Verdeel ongeveer 3/4e van de chocolade mousse op 1 helft en plaats de andere helft bovenop. Plaats de taart op een rooster en plaats een bakplaat (eventueel bekleed met aluminiumfolie) eronder om de overtollige chocolade op te vangen.
Schenk het room-chocolade mengsel langzaam boven de cake en zorg dat deze de zijkanten volledig bedekt. Plaats de taart in de koelkast en laat volledig opstijven.
Versier de taart eventueel met witte chocolade strepen, de overgebleven chocolade mousse en frambozen. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.