Ohmydish.nl


Chocolade mousse taart

Een super zachte chocolade mousse taart, boordevol chocolade en een zachte cake gemaakt van luchtig biscuitdeeg. Versierd met frambozen of ander fruit.

Chocolade mousse taart
1 uur 30 minuten 12 personen Taart en cake
Chocolade mousse taart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 10 eieren
  • 300 gram suiker
  • 300 gram bloem
  • snuf zout
  • 100 gram cacao
  • 1/2 recept voor chocolade mousse
  • 1 gelatine blaadje
  • 125 gram pure chocolade
  • 125 gram roomboter
  • 125 ongezoete slagroom
  • optioneel: witte chocolade en frambozen ter garnering
Chocolade mousse taart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • elektrische mixer
  • springvorm
  • bakpapier
  • fijne zeef
  • kleine sauspan
  • garde
  • afkoelrek
  • siliconen spatel
  • ovenplaat

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 30 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-mousse-taart


Voorbereiding --  1 uur

Begin met het maken van de chocolade mousse volgens dit recept, je hebt maar de helft nodig. Voeg dan wel tijdens het verwarmen van het water en suiker een blaadje gelatine toe, zodat de mousse iets steviger is.

Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Vervolg dan met het maken van het biscuitdeeg.

Meng hiervoor 10 eieren met 300 gram suiker met een elektrische mixer tot deze luchtig en wit geworden zijn. Meng ondertussen de bloem met cacaopoeder en een snuf zout, zeef deze en voeg deze geleidelijk toe aan de mixer.

Meng dit zo kort mogelijk zodat het beslag zo luchtig mogelijk blijft. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm en bak dit gaar in ongeveer 30 minuten. 

Chocolade mousse taart
Chocolade mousse taart

Chocolade mousse taart afmaken -- 30 minuten

Terwijl de cake staat af te koelen, kun je de buitenste laag maken. Verwarm hiervoor room, boter en pure chocolade op laag vuur. Meng met een garde tot een glad mengsel en zet het dan opzij om een beetje af te koelen.

Zorg ervoor dat het niet teveel afkoelt, aangezien het dan gaat opstijven. Snijd de cake door de helft en zorg dat de bovenkant zo vlak mogelijk is.

Verdeel ongeveer 3/4e van de chocolade mousse op 1 helft en plaats de andere helft bovenop. Plaats de taart op een rooster en plaats een bakplaat (eventueel bekleed met aluminiumfolie) eronder om de overtollige chocolade op te vangen.

Schenk het room-chocolade mengsel langzaam boven de cake en zorg dat deze de zijkanten volledig bedekt. Plaats de taart in de koelkast en laat volledig opstijven.

Versier de taart eventueel met witte chocolade strepen, de overgebleven chocolade mousse en frambozen. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen
Volgend recept →
Gado gado

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.