Ohmydish.nl


Cheesecake met chocolade en marshmallows

Wow, het is een geweldige cheesecake met chocolade en marshmallows! Het laagje chocolade en de zoete marshmallows complimenteren de frisse cheesecake.

Cheesecake met chocolade en marshmallows
45 minuten 12 personen Taart en cake
Cheesecake met chocolade en marshmallows

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 700 gram naturel roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 40 gram bloem
  • 4 eieren
  • 100 gram boter + extra om in te vetten
  • half pak droge koekjes (zoals Maria koekjes)
  • 1 citroen (rasp  + sap)
  • 100 ml slagroom
  • 75 gram pure chocolade (druppels), als je repen gebruikt dien je deze eerst fijner te hakken
  • 150 gram mini marshmallows
  • optioneel: blauwe bessen
Cheesecake met chocolade en marshmallows ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • springvorm (24 cm)
  • optioneel: bakpapier
  • blender (of deegroller en een hersluitbare zak)
  • 2 kleine sauspannen
  • elektrische mixer
  • citrus rasp
  • oven
  • garde
  • creme brulee brander

Bereiden

45 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cheesecake-met-chocolade-en-marshmallows


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Vet de springvorm in met boter en als je dit prettiger vindt, kun je de bodem ook nog extra bedekken met bakpapier. Verkruimel de koekjes, je kunt dit in een hersluitbare zak doen en ze dan verkruimelen met een deegroller, of je kunt een blender gebruiken. Smelt de boter en meng goed met de koekkruimels. Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm, druk zachtjes aan zodat er een mooie bodem ontstaat zonder gaten.

Voeg de roomkaas, 4 eieren, poedersuiker en bloem toe aan de kom van je elektrische mixer en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel is ontstaan. Rasp de schil van de citroen en pers het sap erbij, meng nogmaals tot het mengsel glad is. Schenk het mengsel op de koekjes bodem.

Cheesecake met chocolade en marshmallows Cheesecake met chocolade en marshmallows

Cheesecake met chocolade en marshmallows afmaken -- 35 minuten

Bak de cheesecake in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten, afhankelijk van je oven. Laat de cheesecake een beetje afkoelen en maak ondertussen de chocolade saus.

Verwarm slagroom in een kleine sauspan en voeg de chocolade toe. Roer met een garde tot een gladde chocolade saus. Laat de saus een beetje afkoelen en schenk het dan bovenop de enigszins afgekoelde cheesecake. Verdeel de mini marshmallows en gebruik een brander om ze langzaam te smelten. Als je wilt kun je nog extra blauwe bessen toevoegen, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Indonesische bami goreng

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.