Ohmydish.nl


Mini tulband cakejes met kaki

Deze mini tulband cakejes met kaki zijn niet alleen super schattig, ze zijn ook nog eens verrassend lekker door de toevoeging van kaki fruit.

Mini tulband cakejes met kaki
20 minuten 12 personen Taart en cake
Mini tulband cakejes met kaki

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 350 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanille suiker (7 gram)
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 130 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 kaki's
Mini tulband cakejes met kaki ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • mini tulband vormpjes
  • siliconen kwast
  • klein mesje
  • blender of staafmixer
  • middelgrote kom
  • siliconen spatel
  • elektrische mixer
  • spuitzak
  • houten prikker
  • afkoelrek

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-tulband-cakejes-met-kaki


Voorbereiding -- 5 minuten

Vet de mini tulband vormpjes in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Schil de kaki's en pureer deze met een blender of staafmixer

Zorg dat de kaki puree zo glad mogelijk is. Meng 350 gram bloem met de inhoud van 1 zakje bakpoeder en een klein snufje zout.

Mini tulband cakejes met kaki
Mini tulband cakejes met kaki

Mini tulband cakejes met kaki bakken -- 15 minuten

Meng de eieren met suiker, vanille suiker en boter met een elektrische mixer tot het een glad en luchtig mengsel is geworden. Dit zal een paar minuten duren.

Meng er de kaki puree doorheen en roer dan met een siliconen spatel het bloem mengsel voorzichtig erdoor. Het vullen van de tulband vormpjes gaat het makkelijkste door het cakebeslag in een spuitzak te doen.

Vul de vormpjes voor 3/4e omdat deze omhoog zullen komen tijdens het bakken. Bak de mini tulband cakejes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de oven. 

Controleer met een houten prikker, als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar. Laat enkele minuten afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes. Bestuif eventueel met poedersuiker en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Pasta alfredo
Volgend recept →
Hele gebraden eend

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.