Deze mini tulband cakejes met kaki zijn niet alleen super schattig, ze zijn ook nog eens verrassend lekker door de toevoeging van kaki fruit.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-tulband-cakejes-met-kaki
Vet de mini tulband vormpjes in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Schil de kaki's en pureer deze met een blender of staafmixer
Zorg dat de kaki puree zo glad mogelijk is. Meng 350 gram bloem met de inhoud van 1 zakje bakpoeder en een klein snufje zout.
Meng de eieren met suiker, vanille suiker en boter met een elektrische mixer tot het een glad en luchtig mengsel is geworden. Dit zal een paar minuten duren.
Meng er de kaki puree doorheen en roer dan met een siliconen spatel het bloem mengsel voorzichtig erdoor. Het vullen van de tulband vormpjes gaat het makkelijkste door het cakebeslag in een spuitzak te doen.
Vul de vormpjes voor 3/4e omdat deze omhoog zullen komen tijdens het bakken. Bak de mini tulband cakejes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de oven.
Controleer met een houten prikker, als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar. Laat enkele minuten afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes. Bestuif eventueel met poedersuiker en geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.