Mini chocolade tulband cakejes met kersen
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mini chocolade tulband cakejes met kersen

Deze mini chocolade tulband cakejes met kersen zijn makkelijk om te maken, ze zien er leuk uit en zijn snel klaar omdat de cake zo klein is.

30 minuten
12 personen
Mini chocolade tulband cakejes met kersen ingrediënten

Recept mini chocolade tulband cakejes met kersen

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-11-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vet de mini tulband vormpjes in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. 

Zeef en meng de bloem met bakpoeder, cacao poeder en een klein snufje zout. Vul een kleine pan met een laagje water en zet hier passende kom erop. Breek de chocolade in stukken en voeg deze toe aan de kom en smelt zo langzaam de chocolade. 

Mini chocolade tulband cakejes met kersen
Mini chocolade tulband cakejes met kersen

Mini chocolade tulband cakejes met kersen afmaken – 20 minuten

Meng de eieren, suiker en boter met een elektrische mixer tot het een glad en luchtig mengsel is geworden. Dit zal een paar minuten duren. Meng er de gesmolten chocolade doorheen en roer dan met een siliconen spatel het bloem mengsel voorzichtig erdoor. 

Voeg als laatste het sap van de kersen en de kersen toe en zorg dat het beslag glad is. Het vullen van de tulband vormpjes gaat het makkelijkste door het cakebeslag in een spuitzak te doen. 

Vul de vormpjes voor 3/4e omdat deze omhoog zullen komen tijdens het bakken. Bak de mini tulband cakejes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de oven. 

Controleer met een houten prikker, als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar. Laat enkele minuten afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes. Bestuif eventueel met poedersuiker en geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
302.47 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.53 g
17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.56 g
8.07 g
Eiwitten
5.53 g
Vezels
1.79 g
Natrium
51.95 mg
Mineralen
Ijzer
1.15 mg
Calcium
21.67 mg
Magnesium
26.38 mg
Kalium
26.38 mg
Fosfor
90.68 mg
Koper
0.2 mg
Zink
0.71 mg
Jodium
3.5 µg
Selenium
3.07 µg
Vitamines
Vitamine C
1.04 mg
Vitamine D
0.31 mg
Vitamine A
0.13 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
18.09 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
0.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mini chocolade tulband cakejes met kersen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.