Deze mini chocolade tulband cakejes met kersen zijn makkelijk om te maken, ze zien er leuk uit en zijn snel klaar omdat de cake zo klein is.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-11-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-chocolade-tulband-cakejes-met-kersen
Vet de mini tulband vormpjes in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Zeef en meng de bloem met bakpoeder, cacao poeder en een klein snufje zout. Vul een kleine pan met een laagje water en zet hier passende kom erop. Breek de chocolade in stukken en voeg deze toe aan de kom en smelt zo langzaam de chocolade.
Meng de eieren, suiker en boter met een elektrische mixer tot het een glad en luchtig mengsel is geworden. Dit zal een paar minuten duren. Meng er de gesmolten chocolade doorheen en roer dan met een siliconen spatel het bloem mengsel voorzichtig erdoor.
Voeg als laatste het sap van de kersen en de kersen toe en zorg dat het beslag glad is. Het vullen van de tulband vormpjes gaat het makkelijkste door het cakebeslag in een spuitzak te doen.
Vul de vormpjes voor 3/4e omdat deze omhoog zullen komen tijdens het bakken. Bak de mini tulband cakejes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de oven.
Controleer met een houten prikker, als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar. Laat enkele minuten afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes. Bestuif eventueel met poedersuiker en geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-11-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 06-07-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.