Een banoffee taart is een bekende taart met banaan, karamel en slagroom. Niet moeilijk om te maken, maar je moet er wel nog even op wachten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-11-2018, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-10-2024
Voor de karamel maak ik gebruik van gecondenseerde melk die ik eerst 2 uur kook in water. Voor een vollere karamel kook ik de blikjes normaal gezien 3 uur, voor dit recept is 2 uur voldoende.
Laat het blikje eerst een half uur afkoelen voor je deze zult openen.
Tip: Voor een snellere versie kun je de gecondenseerde melk ook zachtjes verwarmen, om te voorkomen dat het zal aanbranden is bain-marie hiervoor wel aan te raden.
Bekleed ondertussen de taartvorm met bakpapier en verkruimel de koekjes. Dit kun je doen door ze in een zak te doen en ze fijn te maken met een deegroller, of je kunt ook een blender of keukenmachine gebruiken.
Smelt de boter in een kleine sauspan en roer deze samen met de koekkruimels. Verdeel deze over de bodem van de taartvorm en zorg dat er een opstaande rand is die dicht genoeg zodat de karamel er niet doorheen kan.
Zet de taartbodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Maak een bain-marie door een laag water te verwarmen en hierop een passende kom.
Doe de gecondenseerde melk (dulce de leche) in de kom samen met een eetlepel stroop en 100 ml room. Roer tot alles is opgelost en verdeel de karamel dan over de koekjesbodem en zet terug in de koelkast.
Pel de bananen, snijd deze in plakjes en verdeel de plakjes over de karamel. Klop de overgebleven 200 ml room, zorg dat deze niet te stijf is en verdeel deze over de banaan.
Gebruik de bain-marie nogmaals om de chocolade te smelten en garneer de taart met gesmolten chocolade en chocolade schaafsels.
De schaafsels kun je makkelijk zelf maken door met een mes over een chocolade reep te schrapen. De nougatine nootjes maakt de taart een beetje extra krokant, maar je kunt ze ook weglaten.
Zet de taart eventueel in de koelkast tot de karamel harder is geworden. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.