Een banoffee taart is een bekende taart met banaan, karamel en slagroom. Niet moeilijk om te maken, maar je moet er wel nog even op wachten.
Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/banoffee-taart
Bekleed ondertussen de taartvorm met bakpapier en verkruimel de koekjes. Dit kun je doen door ze in een zak te doen en ze fijn te maken met een deegroller, of je kunt ook een blender of keukenmachine gebruiken. Smelt de boter in een kleine sauspan en roer deze samen met de koekkruimels. Verdeel deze over de bodem van de taartvorm en zorg dat er een opstaande rand is die dicht genoeg zodat de karamel er niet doorheen kan.
Zet de taartbodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Maak een bain-marie door een laag water te verwarmen en hierop een passende kom. Doe de gecondenseerde melk (dulce de leche) in de kom samen met een eetlepel stroop en 100 ml room. Roer tot alles is opgelost en verdeel de karamel dan over de koekjesbodem en zet terug in de koelkast.
Banoffee taart
Gebruik de bain-marie nogmaals om de chocolade te smelten en garneer de taart met gesmolten chocolade en chocolade schaafsels. De schaafsels kun je makkelijk zelf maken door met een mes over een chocolade reep te schrapen. De nougatine nootjes maakt de taart een beetje extra krokant, maar je kunt ze ook weglaten. Zet de taart eventueel in de koelkast tot de karamel harder is geworden. Geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.