Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/banoffee-taart
Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd
Voor de
karamel maak ik gebruik van gecondenseerde melk die ik eerst 2 uur kook in water. Voor een
vollere karamel kook ik de blikjes normaal gezien 3 uur, maar voor dit recept is 2 uur voldoende. Laat het blikje eerst een half uur afkoelen voor je deze zult openen. Voor een snellere versie kun je de gecondenseerde melk ook zachtjes verwarmen, om te voorkomen dat het zal aanbranden is
bain-marie hiervoor wel aan te raden.
Bekleed ondertussen de taartvorm met bakpapier en verkruimel de koekjes. Dit kun je doen door ze in een zak te doen en ze fijn te maken met een deegroller, of je kunt ook een blender of keukenmachine gebruiken. Smelt de boter in een kleine sauspan en roer deze samen met de koekkruimels. Verdeel deze over de bodem van de taartvorm en zorg dat er een opstaande rand is die dicht genoeg zodat de karamel er niet doorheen kan.
Zet de taartbodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Maak een
bain-marie door een laag water te verwarmen en hierop een passende kom. Doe de gecondenseerde melk (
dulce de leche) in de kom samen met een eetlepel stroop en 100 ml room. Roer tot alles is opgelost en verdeel de karamel dan over de koekjesbodem en zet terug in de koelkast.

Banoffee taart
Banoffee taart afmaken -- 20 minuten
Pel de bananen, snijd deze in plakjes en verdeel de plakjes over de karamel. Klop de overgebleven 200 ml room, maar zorg dat deze niet te stijf is en verdeel deze over de banaan.
Gebruik de bain-marie nogmaals om de chocolade te smelten en garneer de taart met gesmolten chocolade en chocolade schaafsels. De schaafsels kun je makkelijk zelf maken door met een mes over een chocolade reep te schrapen. De nougatine nootjes maakt de taart een beetje extra krokant
, maar je kunt ze ook weglaten. Zet de taart eventueel in de koelkast tot de karamel harder is geworden. Geniet ervan!