Ohmydish.nl


Banoffee taart

Een banoffee taart is een bekende taart met banaan, karamel en slagroom. Niet moeilijk om te maken, maar je moet er wel nog even op wachten.

Banoffee taart
40 minuten 12 personen Taart en cake
Banoffee taart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 blikje gecondenseerde melk (met suiker)
  • 200 gram koekjes (bijvoorbeeld Maria koekjes)
  • 100 gram boter
  • 300 ml room
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 5 bananen
  • 40 gram pure chocolade + extra chocoladeschaafsels
  • optioneel: nougatine nootjes ter garnering
Banoffee taart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • taartvorm (bijv. springvorm van 26 cm)
  • bakpapier
  • hersluitbare zak met deegroller of blender of keukenmachine
  • kleine pan met 2 passende kommen (voor bain-marie)
  • garde
  • siliconen spatel
  • snijplank & klein mesje
  • elektrische mixer of kom met garde

Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/banoffee-taart


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Voor de karamel maak ik gebruik van gecondenseerde melk die ik eerst 2 uur kook in water. Voor een vollere karamel kook ik de blikjes normaal gezien 3 uur, maar voor dit recept is 2 uur voldoende. Laat het blikje eerst een half uur afkoelen voor je deze zult openen. Voor een snellere versie kun je de gecondenseerde melk ook zachtjes verwarmen, om te voorkomen dat het zal aanbranden is bain-marie hiervoor wel aan te raden.

Bekleed ondertussen de taartvorm met bakpapier en verkruimel de koekjes. Dit kun je doen door ze in een zak te doen en ze fijn te maken met een deegroller, of je kunt ook een blender of keukenmachine gebruiken. Smelt de boter in een kleine sauspan en roer deze samen met de koekkruimels. Verdeel deze over de bodem van de taartvorm en zorg dat er een opstaande rand is die dicht genoeg zodat de karamel er niet doorheen kan.

Zet de taartbodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Maak een bain-marie door een laag water te verwarmen en hierop een passende kom. Doe de gecondenseerde melk (dulce de leche) in de kom samen met een eetlepel stroop en 100 ml room. Roer tot alles is opgelost en verdeel de karamel dan over de koekjesbodem en zet terug in de koelkast.

Banoffee taart Banoffee taart

Banoffee taart afmaken -- 20 minuten

Pel de bananen, snijd deze in plakjes en verdeel de plakjes over de karamel. Klop de overgebleven 200 ml room, maar zorg dat deze niet te stijf is en verdeel deze over de banaan.

Gebruik de bain-marie nogmaals om de chocolade te smelten en garneer de taart met gesmolten chocolade en chocolade schaafsels. De schaafsels kun je makkelijk zelf maken door met een mes over een chocolade reep te schrapen. De nougatine nootjes maakt de taart een beetje extra krokant, maar je kunt ze ook weglaten. Zet de taart eventueel in de koelkast tot de karamel harder is geworden. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.