Babi ketjap
😍 88Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Babi ketjap

Een favoriet hier thuis is deze babi ketjap, heerlijk Indonesisch sticky stoofvlees dat geserveerd wordt met geurige rijst.

1 uur 50 minuten
4 personen
Babi ketjap ingrediënten
Recept babi ketjap

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur 40 minuten
Totale tijd
1 uur 50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Pers het sap uit de limoen en zet opzij. 

Snijd het varkensvlees indien nodig in kleinere stukken en bestrooi deze met peper en zout.

Bedek de stukjes varkensvlees dan met een dun laagje bloem en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. 

Babi ketjap
Babi ketjap

De babi ketjap afmaken – 1 uur + 40 minuten

Verhit een scheut olie in een grote braadpan en bak de bebloemde stukjes varkensvlees mooi goudbruin aan alle kanten.

Zorg ervoor dat je niet teveel vlees tegelijk in de pan doet, dan zullen ze namelijk niet mooi bruin bakken.

Bak het vlees in delen en voeg het dan allemaal weer toe aan de braadpan. 

Bak dan ook de fijngesneden ui en knoflook nog enkele minuten mee. Voeg de gemalen komijn en koriander toe en bak dit nog kort.

Blus af met het limoensap en zet het vuur laag, je kunt eventueel voor meer smaak de uitgeperste limoen ook nog toevoegen. 

Voeg een flinke scheut water toe samen met de ketjap en gember siroop en laat het geheel ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan.

Zorg ervoor dat er genoeg water in zit, als deze teveel is verdampt kun je wat extra toevoegen om aanbranden te voorkomen. 

Zodra het vlees mals is geworden is het stoofvlees klaar, breng de saus op smaak met eventueel meer kruiden, gember siroop of ketjap en verwijder de uitgeperste limoen.

Serveer de babi ketjap met rijst en eventueel een makkelijke komkommersalade, atjar tjampoer en bijvoorbeeld kroepoek of emping. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

88 waarderingen
😍
88
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
6 reacties op "Babi ketjap"
Tanya zegt op 12-03-2019
Hallo :) Gebruik je voor dit gerecht Ketjap Manis of Asin?
Ohmydish zegt op 12-03-2019
Hallo Tanya, voor dit gerecht gebruik je zoete ketjap. Zo hebben wij bijvoorbeeld ketjap medja (te koop bij de toko) gebruikt, maar ketjap manis kan ook!
Tamara zegt op 03-04-2019
klinkt superlekker! Kan dit ook in de slowcooker? Hoe lang zou het dan moeten? en wat zouden de verhoudingen zijn qua vocht?
Ohmydish zegt op 03-04-2019
Hallo Tamara, dankje! Dit kan prima in de slowcooker, ik zou dan dezelfde hoeveelheden aanhouden en een flinke bodem water toevoegen. Qua tijd zou in principe 3 uur ook al genoeg moeten zijn voor deze hoeveelheid, maar voor de zekerheid zou ik 4 uur op de laagste stand doen voor extra mals vlees. Groetjes
R.Beverwijk zegt op 17-08-2019
Is er ook een alternatief voor gembersiroop? Wij hebben dat niet in huis en beetje zonde voor 1 recept te halen. Hebben bv wel gemberpoeder. Kan dat ook?
Ohmydish zegt op 20-08-2019
Goedemiddag, allereerst excuses voor de latere reactie dan gebruikelijk. Gemberpoeder of verse geraspte gember kan ook, gembersiroop heeft ook nog een zoetere smaak. Hiervoor kun je een makkelijke suikerstroop maken door water en suiker te verwarmen tot de suiker is opgelost. Fijne dag :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.