Deze heerlijke Zweedse kaneelbroodjes zijn makkelijk om te maken. Heerlijk met een grote kop thee. Recept voor 30 kaneelbroodjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 24-03-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verkruimel de verse gist in een kleine kom. Verwarm 50 gram boter samen met de melk in een kleine sauspan tot een temperatuur van ongeveer 40 graden.
Los de gist op in de warme melk en boter en meng dit tot een glad mengsel. Voeg 600 gram bloem, zout en 50 gram suiker toe en meng het deeg goed.
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen. Meng 100 gram boter met kaneel en 100 gram suiker tot een gladde vulling. Dit kun je het beste met je handen mengen.
Kneed het deeg nog even kort tot het deeg elastisch is, voeg eventueel als het deeg te plakkerig is nog een beetje extra bloem toe. Rol het deeg uit tot het ongeveer 30 cm bij 40 cm is.
Verdeel het suiker en kaneel mengsel gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg op in de lengte. Snijd stukjes van ongeveer 2 cm af van de deegrol.
Plaats de deegrolletjes op de bakplaat en dek af met een vochtige theedoek om nog eens 20 minuten te laten rijzen.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 250 graden Celsius. Klop een eitje los en besmeer de kaneelbroodjes met een dun laagje ei. Bak de Zweedse kaneelbroodjes in ongeveer 8 minuten mooi goudbruin.
Zodra de broodjes klaar zijn, laat je ze afkoelen op een rek en bestrooi ze met extra suiker als je wilt. Je kunt de broodjes tot wel 2 dagen bewaren in een afgesloten bak.
Je kunt de Zweedse kaneelbroodjes ook invriezen. Zodra ze ontdooid zijn besmeren met een beetje water en opnieuw opwarmen in de oven. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.