Ohmydish.nl


Zweedse kaneelbroodjes

Deze heerlijke Zweedse kaneelbroodjes zijn makkelijk om te maken. Heerlijk met een grote kop thee. Recept voor 30 kaneelbroodjes.

Zweedse kaneelbroodjes
1 uur 10 minuten 10 personen Toetjes
Zweedse kaneelbroodjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 50 gram verse gist
  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 300 ml melk
  • 150 gram suiker + extra
  • 600 gram bloem
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei
Zweedse kaneelbroodjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine kom
  • kleine sauspan
  • huishoudfolie
  • deegroller
  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • theedoek
  • koksmes
  • garde

Bereiden

1 uur 10 minuten 10 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zweedse-kaneelbroodjes


Voorbereiding -- 1 uur

Verkruimel de verse gist in een kleine kom. Verwarm 50 gram boter samen met de melk in een kleine sauspan tot een temperatuur van ongeveer 40 graden.

Los de gist op in de warme melk en boter en meng dit tot een glad mengsel. Voeg 600 gram bloem, zout en 50 gram suiker toe en meng het deeg goed.

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen. Meng 100 gram boter met kaneel en 100 gram suiker tot een gladde vulling. Dit kun je het beste met je handen mengen.

Kneed het deeg nog even kort tot het deeg elastisch is, voeg eventueel als het deeg te plakkerig is nog een beetje extra bloem toe. Rol het deeg uit tot het ongeveer 30 cm bij 40 cm is.

Verdeel het suiker en kaneel mengsel gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg op in de lengte. Snijd stukjes van ongeveer 2 cm af van de deegrol.

Plaats de deegrolletjes op de bakplaat en dek af met een vochtige theedoek om nog eens 20 minuten te laten rijzen. 

Zweedse kaneelbroodjes
Zweedse kaneelbroodjes

Zweedse kaneelbroodjes bakken -- 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 250 graden Celsius. Klop een eitje los en besmeer de kaneelbroodjes met een dun laagje ei. Bak de Zweedse kaneelbroodjes in ongeveer 8 minuten mooi goudbruin.

Zodra de broodjes klaar zijn, laat je ze afkoelen op een rek en bestrooi ze met extra suiker als je wilt. Je kunt de broodjes tot wel 2 dagen bewaren in een afgesloten bak.

Je kunt de Zweedse kaneelbroodjes ook invriezen. Zodra ze ontdooit zijn besmeren met een beetje water en opnieuw opwarmen in de oven. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
18 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Mexicaanse gehaktschotel

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.