De smaak en kleur van kersensoorten kan behoorlijk verschillen. Volop inspiratie met deze kersen recepten, met kip of maak er bijv. ijs van.
Kersen zijn er in veel soorten, sommige zijn dieprood waar andere soorten een stuk lichter rood zijn. De smaak kan ook sterk verschillen, ook de tijd waarin er geplukt kan worden kan enorm verschillen.
In onze tuin staan 3 grote kersenbomen, 2 van deze bomen zijn vroeg in het jaar al rijp. Halverwege mei namelijk al, de 3e boom is een andere soort en die is ongeveer een maand later rijp.
Kersenbomen mei 2019
Nog een klassieker met kersen, deze keer uit de Franse keuken. Een clafoutis, makkelijk te maken en super lekker!
Zoete kersen in siroop, heerlijk met amaretto. Deze amarena kersen zijn te maken in een snelle versie, maar voor extra lekkere kersen kun je deze een paar dagen laten rusten.
Je kunt kersen ook gemakkelijk inmaken, zo kun je er het hele jaar van genieten!
Je kunt ze ook inmaken met port en kruiden, zo worden het echte feestelijke kersen.
Een heerlijke klassieke Limburgse kersenvlaai, met een hart van perzik.
Vers gebakken wafels met warme kersen, yumm!
Nog een manier om kersen lang te bewaren, en er gaat sowieso niks boven zelfgemaakte jam.
Fruit en vlees combineren, de ene is er fan van en de ander houdt er totaal niet van. Wij houden er wel van, zoals deze kip met kersen.
Zelfgemaakt ijs heeft meestal mijn voorkeur, zo ontzettend romig en lekker. Dit roze ijs met kersen is het hele jaar door heerlijk.
Dikke pannenkoeken met kersen, zoals mijn oma ze vroeger maakte. Simpel, zonder het beslag te laten rusten want zo geduldig was mijn lieve oma niet.
Bekijk de orginele pagina via:
https://ohmydish.nl/kersen-recepten
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.