Kersen recepten
Kersen zijn er in veel soorten, sommige zijn dieprood waar andere soorten een stuk lichter rood zijn. De smaak kan ook sterk verschillen, ook de tijd waarin er geplukt kan worden kan enorm verschillen.
In onze tuin staan 3 grote kersenbomen, 2 van deze bomen zijn vroeg in het jaar al rijp. Halverwege mei namelijk al, de 3e boom is een andere soort en die is ongeveer een maand later rijp.

Kersenbomen mei 2019
Een bekende taart met kersen is toch wel de
Schwarzwalder kirsch. Kersen en chocolade, een klassieker!

Schwarzwälder Kirsch taart
Nog een klassieker met kersen, deze keer uit de Franse keuken. Een
clafoutis, makkelijk te maken en super lekker!

Clafoutis - kersengebak
Zoete kersen in siroop, heerlijk met amaretto. Deze
amarena kersen zijn te maken in een snelle versie, maar voor extra lekkere kersen kun je deze een paar dagen laten rusten.

Amarena kersen
Je kunt kersen ook gemakkelijk
inmaken, zo kun je er het hele jaar van genieten!

Kersen inmaken
Je kunt ze ook
inmaken met port en kruiden, zo worden het echte feestelijke kersen.

Kersen in port
Een heerlijke klassieke Limburgse
kersenvlaai, met een hart van perzik.

Kersenvlaai
Vers gebakken
wafels met warme kersen, yumm!

Wafels met warme kersen
Nog een manier om kersen lang te bewaren, en er gaat sowieso niks boven zelfgemaakte
jam.

Kersenjam
Fruit en vlees combineren, de ene is er fan van en de ander houdt er totaal niet van. Wij houden er wel van, zoals deze
kip met kersen.

Kip met kersen en portsaus
Zelfgemaakt ijs heeft meestal mijn voorkeur, zo ontzettend romig en lekker. Dit roze
ijs met kersen is het hele jaar door heerlijk.

Kersenijs
Dikke
pannenkoeken met kersen, zoals mijn oma ze vroeger maakte. Simpel, zonder het beslag te laten rusten want zo geduldig was mijn lieve oma niet.

Kersen pannenkoeken