Ohmydish.nl


Wafels met warme kersen

Dit is `comfort food` in zijn puurste vorm. Verse wafels met warme kersen, heerlijk als dessert of als tussendoortje. Klaar in minder dan een half uur.

25 minuten 4 personen Ontbijt
Wafels met warme kersen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram zelfrijzend meel
  • 250 gram boter + extra om in te vetten
  • 250 gram suiker + 2 eetlepels extra
  • 4 eieren
  • Theelepeltje vanille extract of vanille suiker
  • Ongeveer 200 ml volle melk *
  • 1 pot kersen in siroop of water
  • 1 eetlepel maïzena
  • optioneel: handje amandelschaafsel
Wafels met warme kersen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmachine met garde
  • Klein sauspannetje
  • Wafelijzer
  • Kleine kom + vork
  • Afkoelrek (optioneel)
  • Spuitzak (optioneel)

Bereiden


25 minuten 4 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wafels-met-warme-kersen


*Je kunt zelf kiezen of je meer of minder melk aan het recept toevoegt. Meer melk staat gelijk aan zachtere wafels. Het beslag moet vloeibaar zijn voor zachte (maar stevige) wafels. Mocht je de wafels wat harder willen, dan kun je het beslag steviger maken door er minder melk aan toe te voegen.

Voorbereiding -- 10 minuten

Smelt de boter in een kleine sauspan. Meng bloem, suiker en vanille extract of vanille suiker in de kom van je elektrische mixer. Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het mengsel en blijf mixen tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg de gesmolten boter toe samen met de melk en meng tot een glad beslag.

Wafels met warme kersen
Wafels met warme kersen

Afmaken van de wafels met warme kersen -- 15 minuten

Verwarm het wafelijzer en vet deze in met boter, vet beide kanten van het wafelijzer in anders gaat het beslag aan het ijzer plakken. 

Je kunt het beslag in het wafelijzer gieten met bijvoorbeeld een soeplepel of 2 lepels. De makkelijkste manier is om gebruik te maken van een spuitzak zonder opzetstuk, hiermee kun je heel doelgericht het beslag verdelen. Probeer niet teveel beslag in het ijzer te gieten, dit kan er na het sluiten makkelijk uitlopen. 

Haal de wafels uit het ijzer zodra deze mooi goudbruin gebakken zijn. Plaats de wafel op een koelrek en herhaal deze stap totdat het wafelbeslag op is. 

Verhit de kersen op middelhoog vuur in een pannetje. Voeg 2 eetlepels suiker toe. Meng 1 eetlepel maïzena en 1 eetlepel water en voeg dit vervolgens toe aan de warme kersen. Laat de kersen een minuut of 2 warm worden, je zult merken dat de saus dikker wordt. Serveer de warme kersen met de wafels en voeg eventueel nog wat amandelschaafsel toe. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!