Dit is `comfort food` in zijn puurste vorm. Verse wafels met warme kersen, heerlijk als dessert of als tussendoortje. Klaar in minder dan een half uur.
Tip: Je kunt zelf kiezen of je meer of minder melk aan het recept toevoegt.
Meer melk staat gelijk aan zachtere wafels. Het beslag moet vloeibaar zijn voor zachte (maar stevige) wafels.
Mocht je de wafels wat harder willen, dan kun je het beslag steviger maken door er minder melk aan toe te voegen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Smelt de boter in een kleine sauspan. Meng bloem, suiker en vanille extract of vanille suiker in de kom van je elektrische mixer. Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het mengsel en blijf mixen tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg de gesmolten boter toe samen met de melk en meng tot een glad beslag.
Verwarm het wafelijzer en vet deze in met boter, vet beide kanten van het wafelijzer in anders gaat het beslag aan het ijzer plakken.
Je kunt het beslag in het wafelijzer gieten met bijvoorbeeld een soeplepel of 2 lepels. De makkelijkste manier is om gebruik te maken van een spuitzak zonder opzetstuk, hiermee kun je heel doelgericht het beslag verdelen. Probeer niet teveel beslag in het ijzer te gieten, dit kan er na het sluiten makkelijk uitlopen.
Haal de wafels uit het ijzer zodra deze mooi goudbruin gebakken zijn. Plaats de wafel op een koelrek en herhaal deze stap totdat het wafelbeslag op is.
Verhit de kersen op middelhoog vuur in een pannetje. Voeg 2 eetlepels suiker toe. Meng 1 eetlepel maïzena en 1 eetlepel water en voeg dit vervolgens toe aan de warme kersen. Laat de kersen een minuut of 2 warm worden, je zult merken dat de saus dikker wordt. Serveer de warme kersen met de wafels en voeg eventueel nog wat amandelschaafsel toe. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.