Ohmydish.nl


Kersen in port

Lekkere verse kersen ingemaakt in port, ideaal om je kersen jarenlang goed en veilig te bewaren!

Kersen in port
40 minuten 8 personen Toetjes
Kersen in port

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilogram verse kersen
  • 1 liter water
  • 250 gram suiker
  • 75cl port
  • 4 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel vanille extract
Kersen in port ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote inmaakpan (koper)
  • Schuimspaan (koper)
  • Kersenontpitter
  • Citruspers
  • Mes
  • Grote gesteriliseerde (weck)potten
  • Trechter

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 8 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kersen-in-port


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de verse kersen schoon en begin met het verwijderen van de kersenpitten. Je kunt hiervoor het beste een kersenontpitter gebruiken. Wees er zeker van dat er geen pitten meer in de kersen zitten, spoel de kersen dan nogmaals schoon. Pers het sap uit de limoen met behulp van een citruspers.

Kersen in port Kersen in port

Kersen in port afmaken -- 30 minuten

Voeg 1 liter water toe aan een grote (inmaak) pan samen met 250 gram suiker. Verwarm de pan op middel-hoog vuur. Laat de suiker in het water oplossen door deze zachtjes te roeren. Voeg nu 75cl port, 4 steranijs, 2 kaneelstokjes, limoensap en een eetlepel vanille extract toe. Zet het vuur wat hoger en breng aan de kook. Zodra het port-suikerwater aan de kook is, zet je het vuur lager. Voeg nu de ontpitte kersen toe en laat zo'n 15 tot 20 minuten zachtjes door pruttelen.

Let op: gebruik enkel gesteriliseerde (weck)potten om schimmels en/of bacteriën in de pot te voorkomen. Schep met behulp van een soeplepel en de trechter de kersen met flink wat sap / water in elke pot. Zorg ervoor dat deze zo warm mogelijk zijn. Herhaal totdat de pan leeg is. Draai de deksels op de potten en zet deze dan op de kop neer. Nadat de potten zijn afgekoeld kun je deze rechtop in een donkere kast of kelder tot ongeveer 2 jaar bewaren.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Peren sorbet
Volgend recept →
Basis cake

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.