Kersen inmaken
😍 55Geweldig
😋 1Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Kersen inmaken veganistisch

Heb je zoveel kersen dat je ze niet allemaal kunt opeten? Kersen inmaken is makkelijk en ze zijn ook nog eens veel lekkerder dan gekochte kersen uit pot.

1 uur 10 minuten
1 persoon

Recept kersen inmaken

Ingrediënten

1 persoon
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-06-2019, dit recept is voor 1 persoon en duurt 1 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 18-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

De kersensoort die wij hier gebruiken is vrij licht rood van kleur, hoe dieper rood/paars je kersen zijn hoe donkerder het water in de pot zal worden. 

Voorbereiding – 30 minuten

Was de kersen grondig en verwijder de steeltjes. Verwijder de pitten, hier kun je het beste een ontpitter voor gebruiken. Als je deze niet hebt kun je ook een klein mesje gebruiken of ze met een stokje eruit duwen. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, want een ontpitter is echt de moeite waard en gaat het beste en snelste. 

Vul een grote pan met water en breng deze aan de kook. Vul een tweede grote pan met water en suiker, gebruik 300 gram suiker per liter water. Maak zoveel suiker-water als je denkt nodig te hebben om de potten te kunnen vullen. Verwarm het water tot de suiker is opgelost. 

Kersen inmaken
Kersen inmaken

Kersen inmaken – 40 minuten

Verdeel de ontpitte kersen over steriele potten en vul deze tot de rand met het warme suiker-water. Draai de deksel er stevig op en plaats de potten in de grote pan met kokend water. 

Als je niet van het geluid houdt dat de potten de pan raken, kun je een theedoek onderin de pan leggen. Afhankelijk van de hoeveelheid potten en de grootte van de pan kun je deze in delen koken. 

Kook de kersen een half uur lang op middelhoog vuur en haal ze dan uit het water. Zet ze op de kop voor ongeveer een half uur en laat ze daarna volledig afkoelen. 

Je kunt de kersen nu jaren bewaren, mits goed bewaard op een donkere plek zonder temperatuurschommelingen.

Wat vind je van dit recept?

57 waarderingen
😍
55
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1206002.7 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
297000.6 g
297000.58 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.01 g
0 g
Eiwitten
0.03 g
Vezels
0.08 g
Natrium
0 mg
Mineralen
Ijzer
300.02 mg
Calcium
0.5 mg
Magnesium
6000.5 mg
Kalium
6000.5 mg
Fosfor
1.5 mg
Koper
30.01 mg
Zink
60.01 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
0.25 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0 mg
Vitamine B2
0 mg
Vitamine B6
0 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0.2 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
6 reacties op "Kersen inmaken"
Gerrie zegt op 17-06-2019
Hallo, vind het kersen inmaken een leuk ding , maar heb nog een vraag hebben jullie ook Koolhydraad arme recepten?
Ohmydish zegt op 17-06-2019
Hallo Gerrie, er staan heel veel recepten op Ohmydish. Echter hebben wij geen specifieke categorie voor koolhydraatarme recepten. Via de menubalk en/of zoekfunctie kun je door onze recepten heen bladeren. :)
Will zegt op 22-06-2020
Kun je hier elke glazen pot , die je over houd, voor gebruiken of moeten t speciale zijn ?
Ohmydish zegt op 22-06-2020
Hallo Will, je kunt ook glazen potten die je over houd gebruiken. Let er dan wel op dat de deksel geen gaatje heeft en goed sluit. Als je deze potten vervolgens goed uitkookt kun je deze gebruiken om mee in te maken. Fijne dag!
Sally zegt op 14-06-2022
Bokalen mogen na het inmaken NOOIT op hun hoofd worden gezet! de nieuwe soort deksels tasten hierdoor aan. dus zeker dit advies weglaten. Het is NIET nodig :)
Ohmydish zegt op 14-06-2022
Hallo Sally, bedankt voor je bericht maar de reden waarom deze op de kop worden gezet is zodat de bokaal dan vacuüm wordt afgesloten. Dit heeft te maken met de zuurstof die dan naar boven gaat ipv naar de bodem. Om deze reden zul je de deksel dan ook horen klikken na enkele minuten, in principe kun je ze dan direct weer recht zetten maar het kan geen kwaad als ze langer op de kop blijven staan. Dat de deksels op deze manier worden aangetast lijkt mij persoonlijk een gek iets, aangezien inmaakpotten ervoor gemaakt zijn vacuüm te trekken en herbruikt te worden. Na een tijdje zul je de deksels sowieso moeten vervangen, ze blijven niet voor eeuwig herbruikbaar :) Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.