Heb je zoveel kersen dat je ze niet allemaal kunt opeten? Kersen inmaken is makkelijk en ze zijn ook nog eens veel lekkerder dan gekochte kersen uit pot.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kersen-inmaken
Was de kersen grondig en verwijder de steeltjes. Verwijder de pitten, hier kun je het beste een ontpitter voor gebruiken. Als je deze niet hebt kun je ook een klein mesje gebruiken of ze met een stokje eruit duwen. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, want een ontpitter is echt de moeite waard en gaat het beste en snelste.
Vul een grote pan met water en breng deze aan de kook. Vul een tweede grote pan met water en suiker, gebruik 300 gram suiker per liter water. Maak zoveel suiker-water als je denkt nodig te hebben om de potten te kunnen vullen. Verwarm het water tot de suiker is opgelost.
Kersen inmaken
Kook de kersen een half uur lang op middelhoog vuur en haal ze dan uit het water. Zet ze op de kop voor ongeveer een half uur en laat ze daarna volledig afkoelen. Je kunt de kersen nu jaren bewaren, mits goed bewaard op een donkere plek zonder temperatuurschommelingen.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.