Heb je zoveel kersen dat je ze niet allemaal kunt opeten? Kersen inmaken is makkelijk en ze zijn ook nog eens veel lekkerder dan gekochte kersen uit pot.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-06-2019, dit recept is voor 1 persoon en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-09-2024
De kersensoort die wij hier gebruiken is vrij licht rood van kleur, hoe dieper rood/paars je kersen zijn hoe donkerder het water in de pot zal worden.
Was de kersen grondig en verwijder de steeltjes. Verwijder de pitten, hier kun je het beste een ontpitter voor gebruiken. Als je deze niet hebt kun je ook een klein mesje gebruiken of ze met een stokje eruit duwen. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, want een ontpitter is echt de moeite waard en gaat het beste en snelste.
Vul een grote pan met water en breng deze aan de kook. Vul een tweede grote pan met water en suiker, gebruik 300 gram suiker per liter water. Maak zoveel suiker-water als je denkt nodig te hebben om de potten te kunnen vullen. Verwarm het water tot de suiker is opgelost.
Verdeel de ontpitte kersen over steriele potten en vul deze tot de rand met het warme suiker-water. Draai de deksel er stevig op en plaats de potten in de grote pan met kokend water.
Als je niet van het geluid houdt dat de potten de pan raken, kun je een theedoek onderin de pan leggen. Afhankelijk van de hoeveelheid potten en de grootte van de pan kun je deze in delen koken.
Kook de kersen een half uur lang op middelhoog vuur en haal ze dan uit het water. Zet ze op de kop voor ongeveer een half uur en laat ze daarna volledig afkoelen.
Je kunt de kersen nu jaren bewaren, mits goed bewaard op een donkere plek zonder temperatuurschommelingen.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.