Kersenijs

(22)

Kersenijs met een volle en romige smaak. Recept voor 10 personen, klaar in een uur tijd. Of bewaar het kersenijs tot maximaal een maand tijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 10 personen Categorie Toetjes
Kersenijs

Ingrediënten


  • 165 ml volle melk
  • 500 ml slagroom
  • 170 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 85 gram eidooiers
  • 750 gram kersen uit pot met siroop
  • Optioneel: 1 eetlepel rum

Kookgerei nodig


  • Ijsmachine
  • Elektrische mixer
  • Ijslepel
  • Middelgrote pan

Kersenijs Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 10 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kersenijs


Voorbereiding -- 15 minuten

Voeg slagroom, volle melk, vanille extract, de helft (85 gram) van de suiker en het kersensap toe aan een middelgrote pan. Verwarm de pan op laag vuur totdat het mengsel warm geworden is, breng niet aan de kook.

Meng in de tussentijd de eidooiers in de keukenmachine. Voeg de andere helft van de suiker toe, het mengsel is klaar zodra de kleur verandert naar romig wit. Blijf mengen terwijl je het warme slagroom-mengsel rustig toevoegt aan het eigeel.

Blijf mengen om te voorkomen dat het ei gaat garen. Giet het mengsel terug in de middelgrote pan en plaats terug op het vuur. Zet het vuur op de allerlaagste stand. Blijf roeren totdat de eidooiers gaar geworden zijn.

Dit kun je controleren door met een siliconen spatel in het mengsel te roeren. Kun je een lijn tekenen met het mengsel op de spatel? Dan is het kersenijs mengsel klaar. Zet het vuur uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

Kersenijs
Kersenijs

Het kersenijs afmaken -- 45 minuten

Controleer of er geen pitten in de kersen zitten en snijd dan de kersen in grove stukken. Voeg de kersen dan toe aan het afgekoelde mengsel. Roer er optioneel een scheutje rum, of andere drank naar keuze doorheen.

Giet het kersenijs mengsel in de ijsmachine en stel de tijd in op 45 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de kracht van de machine.

Je kunt het kersenijs direct serveren, of tot maximaal een maand in een luchtdichte bak in de vriezer bewaren.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

0 reacties op Kersenijs

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.