Kersenijs
😍 23Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kersenijs vegetarisch

Kersenijs met een volle en romige smaak. Recept voor 10 personen, klaar in een uur tijd. Of bewaar het kersenijs tot maximaal een maand tijd.

1 uur
10 personen
Kersenijs ingrediënten

Recept kersenijs

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 18-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Voeg slagroom, volle melk, vanille extract, de helft (85 gram) van de suiker en het kersensap toe aan een middelgrote pan. Verwarm de pan op laag vuur totdat het mengsel warm geworden is, breng niet aan de kook.

Meng in de tussentijd de eidooiers in de keukenmachine. Voeg de andere helft van de suiker toe, het mengsel is klaar zodra de kleur verandert naar romig wit. Blijf mengen terwijl je het warme slagroom-mengsel rustig toevoegt aan het eigeel.

Blijf mengen om te voorkomen dat het ei gaat garen. Giet het mengsel terug in de middelgrote pan en plaats terug op het vuur. Zet het vuur op de allerlaagste stand. Blijf roeren totdat de eidooiers gaar geworden zijn.

Dit kun je controleren door met een siliconen spatel in het mengsel te roeren. Kun je een lijn tekenen met het mengsel op de spatel? Dan is het kersenijs mengsel klaar. Zet het vuur uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

Kersenijs
Kersenijs

Het kersenijs afmaken – 45 minuten

Controleer of er geen pitten in de kersen zitten en snijd dan de kersen in grove stukken. Voeg de kersen dan toe aan het afgekoelde mengsel. Roer er optioneel een scheutje rum, of andere drank naar keuze doorheen.

Giet het kersenijs mengsel in de ijsmachine en stel de tijd in op 45 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de kracht van de machine.

Je kunt het kersenijs direct serveren, of tot maximaal een maand in een luchtdichte bak in de vriezer bewaren.

Wat vind je van dit recept?

23 waarderingen
😍
23
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
321.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.55 g
28.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.36 g
11.03 g
Eiwitten
3.36 g
Vezels
1.13 g
Natrium
29.08 mg
Mineralen
Ijzer
0.93 mg
Calcium
76.79 mg
Magnesium
15.36 mg
Kalium
15.36 mg
Fosfor
119.03 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.58 mg
Jodium
0 µg
Selenium
4.68 µg
Vitamines
Vitamine C
4.58 mg
Vitamine D
0.89 mg
Vitamine A
0.23 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.3 mg
Vitamine B12
0.34 µg
Foliumzuur
18.76 µg
Vitamine E
0.22 mg
Vitamine K
0.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kersenijs"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.