Heb je een kersenboom in de tuin of mooie kersen van de weekmarkt? Maak er dan eens zelf kersenjam van. Zo zoet als je zelf wilt!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-05-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
De kersensoort die je gebruikt bepaald ook hoeveel suiker je dient toe te voegen. In principe wordt een jam gemaakt met dezelfde hoeveelheid fruit als suiker, maar wij gingen voor een versie met minder suiker.
Onze kersen zijn een zoete soort, maar niet heel erg zoet. Je kunt dit naar smaak variëren.
Was de kersen en verwijder de steeltjes. Verwijder de pitten, hier kun je het beste een ontpitter voor gebruiken. Als je deze niet hebt kun je ook een klein mesje gebruiken of ze met een stokje eruit duwen.
Zelf heb ik hier geen ervaring mee, want een ontpitter is echt de moeite waard en gaat het beste en snelste.
Plaats de kersen samen met de suiker in een grote pan, roer deze door elkaar en zet daarna het vuur laag. Laat de kersen en suiker ongeveer 3 kwartier zachtjes garen.
Gebruik een stamper om de kersen fijner te stampen, afhankelijk hoe grof je de jam wilt. Test de dikte van de jam door een klein lepeltje op een klein bordje te doen.
Laat dit afkoelen en je zult meteen zien hoe dik je jam is, wil je deze dikker kun je deze laten inkoken op laag vuur tot de gewenste dikte. Geniet van de lekkere kersenjam!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.